Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, August 29, 2010

Kisah 28hb Aug 2010

A'kum...

Semlam adalah hari yang penuh dengan 1001 pengalaman yg indah dah havoc dlm hdup aku. Kenapa la agaknye ye..Hehehee... Semalam utk kali pertamanya aku jd babysitter sepenuh hari...Ala bkn jg sapa pun, jg anak kwn aku, si Ain ngan Aini sbb kakak yg biasa jg bbdak tu blk kg.

Haaa...nila si Ain. Berckp tak benti...Ada je crita yg dia nak bgtau. Jenuh jgk la nak menjawab soalan2 cepu emas drpd dia ni.



Ini plak adikye,Aini. Yg ni tak byk sgt songeh. Bg je bnda main,diam la dia dok belek2 menda tuh. Agak2 menangis, btkan susu.Puas main, tidurkan je...



Ni gambo diaorg berdua.Comelkan? Ntah bila la aku nak ada baby sendiri cmni..Insyallah, mudah2han ada la rezki aku nanti..Amiiiinnnn



Walaupun aku mandi lambat disebabkan bdk berdua ni, tapi pengalaman menjaga diaorg ni walau sehari, sgt2 berharga dlm hdup aku ^_^

Laki aku blk dr keja je, aku trs mandi. Lps tu terus msk2 utk berbuka. Msk simple2 je. Tak sempat nak snap gambo. Len kali je la yek.

Okla. Lain hari aku kongsi len crita plak. Smoga dihujung2 Ramdhan ni, lebih banyak amalan2 baik yg blh kita buat. Aaaammmiiinnnn.

Adiossss!!!!

W'salam...

Monday, August 23, 2010

Wanita

A'kum...

Malam ini aku ingin berkongsi tentang wanita yang aku ambil dari sebuah blog yg aku tinjau... ^_^

Enjoy reading!!!

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan".

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak- anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."


Adiossss!!!!

Sunday, August 22, 2010

Kisah Ramadhan Semalam

A'Kum...

Alhamdulillah...Seronok berbuka ramai2 semalam...Dengan kisah bbdak merajuk, bergaduh berebut 'cap'...Haaaaaiiii..Macam2 la kisahnya..

Haaa..Seperti yag dijanjikan, berikut adalah menu2 juadah berbuka semalam...sikit je la yg aku sempat tangkap gambonye...Sila2 la ye...

Ayam goreng, kari daging & Sambal udang..Nyum,nyum



Kari daging yang best..sori le sbb gambo blur skit



Menu keseluruhan..

Saturday, August 21, 2010

Makan2 rUmAh KaWaN

A'kum...

Pejam celik,pejam celik, dh masuk 11 hari kita berpuasa kan? Dah nak dekat setengah bulan la jgk dan Alhamdulillah, aku masih belum amik cuti lagi..hehehe

Hari ni istimewa skit...Apa istimewanya? Haaaa...hari ni aku takyah ssh2 sgt nak mask sbb kwn aku ajak berbuka sm2 kat rmh dia. Mngkin lps Asar nanti aku g la rmh dia tolong2 skit pa yg ptt. Aku buat popiah udang je buat kudap2pan..Hikhikhik

Nanti aku amik gambar menu2 yg ada dan post dlm blog aku ni ye.. Tengok spesel ke tak..Huhuhu

Jap lagi aku nak start buat popiah aku tuh..Oklah...Nanti ada masa, aku continue lagi catatan aku utk hari ini..

Adioooossss!!!!

W'salm

Tuesday, August 17, 2010

RaMaDhaN ke-7

Salam...

Hari yg ke-7 ni kami berbuka ala kadar je..Takde resepi yg spesel pun. Ingat nak masak tomyam, tapi mcm xbest la plak. Akhirnya, juadah2 dibwh ni la yg jd santapan kami..Alhamdulillah..Ada juga benda nak dimakan kan..

Mak aku tepon tadi crita psl menu berbuka kat kg..Mmmm..Kalo dh mak msk tu, smua pun bunyi sedap jeee..Rasa cam nak balik kg skrg gak..Pakkal la byk tanggungjwb yag perlu dilunaskan kat sini..Apa2 pun, seronok dpt dngar suara ceria mak kat telefon walaupun sekejap je...

Sila la menjamu mata dgn menu berbuka kami yg tak seberapa hari ini...jeng,jeng,jeng..











Sunday, August 15, 2010

Tragedi Ramadhan Ke-4 (*_*)

Salam...

Lain yg di plan, lain plak jdnye....Betul2 tragedi la. Ini dinamakan tragedi resepi tak jd. Huhuhuhuhu..

Apa2 pun, aku msh nak kongsi gak menu resepi aku hari semalam. Selamat menjamu mata!!!

Sotong goreng...Menjadi la jgk walau tak berapa gebu



Sayur campur yg cincai giler



Ni baru tragedi...Begdil yg tak cukup kentang @_@



Kesimpulannya...

Saturday, August 14, 2010

Ramadhan Ke-3

Assalammualaikum....

Cepat betul rasanyakita melangkah ke hari yang baru dalam Bulan Ramadhan ni kan...Hari ni dah masuk Ramadhan keempat...

Apa agaknya juadah berbuka hari ni ye...Mmmm....Masak simple2 dh la kot...Apa2pun, just nak share resepi masakan berbuka aku semalam....Smua resepi ni aku cari kat internet..Mudah kan? Hehehehe

Popiah Express ^_^



Kailan ikan masin yang aku baru try nk buat @_@



Masakan favourite Hubby aku ^_^



Inilah hidangan berbuka kami semalam....Alhamdulillah

Monday, August 9, 2010

Old LoViNg MemoRieS

Hari ini aku nak berkongsi beberapa gambar aku sewaktu kecil. Antara memori2 paling indah dalam hdup aku yg kalo diberi peluang aku nak kembali ke zaman itu. Ke zaman aku tak mempunyai banyak masalah dan banyak hutang!!!

Masa kecik ni masalah yang paling besar dlm hdup aku pun masa ni bila hari hujan, aku tkleh nk main kombat2...Klakar bila aku imbau2 balik zaman kanak2 aku dulu...Tapi, semuanya manis2 blaka...Kalo ada yg pahit pun, aku dh tak berapa nak ingat...

Care to share!!! Adioss n enjoy the pic!!!





Sunday, August 8, 2010

RaMaDhan DtG LaGi!!!!!

Alhamdulillah....

Setelah setahun menunggu, akhirnya Ramadhan datang lagi...Mudah2han kali ini aku berpeluang untuk mengerjakan solat Terawih...Insyallah...

Aku sentias merasa betapa pantasnye masa berlalu..Rasanya baru semalam aku belajar berpuasa...Tup,tup...dh nak masuk 30 thn umur aku...

Setiap hari aku cuba mencari kebaikan di dlm kejhatan..Tak mudah, tapi aku akn sentiasa mencuba...Chaiyok!Chaiyok!

Adiossss!!!!

One Step At A Time

Kadang2 dalam hidup ni byk benda yg berlaku bukan dalam perancangan kita dan bukan semua benda yg terjadi ni mngembirakan kita.

Tapi, setiap kali kesedihan menimpa, kita kena selalu ingt utk bersyukur diats apa yg kita ada, bukan meratapi apa yg kita tiada...

Hdup ini mudah kalau kita sentiasa redha dan bersyukur. Bercakap mmg lebih mudah dari melakukan tapi, kita pasti dapat melakukannya secara 'One Step At A Time'....

Renung2kan dan slamat beramal!!! Adiosss!!!!

Saturday, August 7, 2010

Salam..

Nikmati video pendek yg "cam bagus je"...Wakakakakakaka

video

Sweet Memory















Me and my Luv at L'kawi....Our trip can be best describe as FAST,FULLEST n FRESH MEMORIES....

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu