Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 3, 2013

Memaafkan dan Dimaafkan

Sesungguhnya kehidupan di dunia ni hanyalah sementara. Yang kekal hanya Allah s.w.t.

Bila kita berbuat salah, sering kita berharap agar orang yang kita telah lukai samada lahir atau batin itu dapat ikhlas memaafkan kita. Tapi, bila kita yang dilukai, kenapa sukar benar hendak memaafkan walaupun bibir sering mengucapkan 'saya dah lama maafkan dia' walhal dalam hati, kemaafan itu tidak benar2 hadir?

Ya Allah, Kau permudahkanlah hatiku untuk terus memaafkan dengan rasa redha dan taqwa.

Semoga segala kebaikan dan kesalahan kita yang akan diadili di Padang Mahsyar nanti akan membawa kita ke syurgaNYA jua akhirnya ... Amin Ya Rabb ...

Monday, September 9, 2013

Saya Sayang Mak dan Abah Saya

Apa perasaan anda jika Ibu dan Bapa anda dituduh menjadi penghasut sedangkan anda tahu siapa mereka sebenarnya ... ?

Apa perasaan anda jika diamnya Bapa anda mengundang tidak senang dihati 'orang lain' sehingga menyebabkan dia sewenang-wenangnya ditohmah tanpa mampu membela diri??

Apa perasaan anda melihat penat lelah Ibu anda menabur bakti seikhlas hati kepada 'orang luar' tidak langsung dihargai malah dimarahi tanpa simpati????

Kepada 'orang lain' @ 'orang luar' tu, ingatlah yang anda juga punya anak. Jangan nanti bila anak anda memperlakukan anda sedemikian, anda masih lagi mahu menuding jari menyalahkan orang lain. Apa guna anda jadi ketua keluarga kalau hanya tahu menyalahkan orang lain dan tak pernah sekali pun mahu bermuhasabah diri????

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu