Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 30, 2010

kantanmerah FIRST LUCKY DRAW

Assalammualaikum...
Yea,yea...Aku tgh sbuk nak masuk sgala GA2 dan LD2  yang ada...Jom cuba nasib!!



syarat -syarat senang jer
* korang semua mesti ada blog (Aku ada blog : http://adialuvluze.blogspot.com)
* buat satu entry pasal lucky draw nih + letak banner yg kat atas tuh (Inilah n3nye)
* follow blog ni (Dah follow)
* tinggalkan jejak komen anda kat entry nih and link back (Dh buat gak)

So, macamana? Jom la join sama!!

W'salam...

Adiossss...


" LITTLE FINGERS contest 3 "

Assalammualaikum...

Kali ni aku nak masuk contest ni plak sbb hadiahnye cute sgt..Hehehe..


Syarat2 contest dia senang je :

(1) kena polo 3 blog family kami nih...eB, El & efFA... (Semua aku dah follow)
(2) wat n3 psl contest nih... letakkan banner kat atas tuh dlm n3 & sidebar...
& link back to this n3 (Aku dah buat..Cb tgk kat sidbar aku ada tak?Heh)
(3) leh nk msk 3 kategori skaligus atopn yg anda suker jerk... i dont mind... ;p (Aku masuk tiga2)

satu : upload skeping photo lama u oll yg paling menarik... ms zmn kanak2 dolo... dlm aper situasi pon x per... kalo ader la... kalo x der proceed jerk... 
(Gambo klasik aku adalah seperti di bawah)
V
V
v
v
Ni ghuper aku masa kecik ^.^

dua : ceriterkan memoirs yg paling u olls x leh luper... yg menarik, lucu, sedih etc...

Citer aku seperti berikut :
Momoirs paling aku xleh nak lupa adalah masa wedding aku...Walaupun panas..Tp tersgt2lah meriah rasanye..Ada karaOke yg ditaja oleh palcik aku (ekasih Cik Mon&Cik Mat)...Laki aku pun mengeletis je nak berkarOke gak (almaklumla, org giler karaOke la katakan)...Yg paling uniknye, sedara mara aku sbuk mempraktikkan pantang larang turun temurun...Antaranye, bapak aku campak baju2 lama aku kat atas bumbung kasi elak hujan..Dan Alhamdulillah dgn izin-NYA, tak hujan...

tiga : mention jerk nama manjer u olls ms kecik2 dolo... naper anda dapat namer tuh yer?...
Nama manje aku adalah : Ai
Ni kira nama yang sedara mara aku panggil la...Termasuk org2 kamung aku gak...
Sampaikan bila dah kawin, laki aku pun panggil aku 'Ai' jgk...Kalo org tktau, diorg ingat aku ber'i' 'u' ngan Hubby aku...Hehehe

Ok...Beres la n3 aku untuk contest ni...Kalo korang nak join, klik kat SINI ye!!! Gud Luck!!

W'salam...

Adiossss...


N3 Membebel =_____=

Assalammualaikum...

Selamat Tengahari semua!!!

Sehingga n3 ini ditulis, aku masih blom mendapatkan gaji aku...kecoh kan aku ni...pasal gaji pun sbuk nak tulis kat blog...Kalo korang nak tau, kalo kat rmh tuh, aku la yang rajin nak bercerita..Yang laki aku pun layaaaannnnnn jela (walau ada ketikanye dia cam dngr tak dngr..Ekekeke)...

Mmg dah fitrah org prpn kot...mulut mesti nak bercakap...HAri tu aku ada tgk rancangan yang dikendalikan Dato' Dr.Fadzillah Kamsah (Tajuk aku lupa plak)...Dia kata, membebel adalah salah satu cara prpn melepaskan tekanan..Maknanye macam terapi bercakap leer (ada ke istilah terapi camtuh..uhuk)..Jadi si suami, kalo isteri membebel tu, tadah je la telinga..Tu maknanya dia tgh nak melepaskan tekanan yang ada..Jadinye, lepas membebel tuh, msti hatinye akan lega skit..Baru lah leh buat keja2 rmh dgn lebih bagus ^____`

Aku suka menulis...Jadi kalo n3 aku ni kebanyakkannye melalut, korang jgn la marah..Tu maknanye aku nak release tensen jeee...Kalo korang tak suka, maaf la yek... +_____+

Bila kat rmh, ssh la buat n3 sbb ada tuntutan keje lain yang lebih penting untuk dipenuhi..JAdinye, masa kat opis je la aku leh menulis, membebel, dan sgala macam 'me'2 lagilah...

Korang jangan boring la plak yeee...Hehehehe

W'salam...

Adiossss...

Crita Pasal GA

Assalammualaikum...

Hari ini hari gaji...Mintak2 takde la cam bln lepas...Tunggu punya tunggu punya tunggu, last2 dapat lambat 2 ke 3 hari...Ummmphhh...

Kalo gaji sempat masuk tengahari ni, ingat waktu rehat nak kluar sat g Giant nak beli barabg2 rmh skit..Bukan tkleh g nanti2, tp disebabkan oleh aku ni bukan jenis suka shopping lepas balik keje, jdnye, brg2 yang mmg penting dan dah habis licin, aku g la beli dulu..Yg lain2 tu g ngan Hubby laa (sbb dia leh tlg bayarkan..ekekeke)...

Td aku g jenjln blog org..Byk tul yg dpt award...Cmne diaorg leh dapat ek? Aku teringin la gak dapat..Hmmm...Nampaknye, aku kena berusaha keras lagi untuk dapat pengiktirafan yang sedemikian...Aku ni masa terhad sgt..bkn blh nak menghadap komputer jeee...Nanti aku kena brain frost..Wakakaka...

Cadangnye, bln depan nak wat GA dan hadihnye akan datang dari 'kedai' aku iaitu : http://adialuvluzesmallshop.blogspot.com ... Nanti korang rjn2 la participate yeeek!!!

W'salam...

Adiossss...


Cahaya Cinta

Assalammualaikum...

Tadi aku ada baca pasal tragedi kena timpa pokok kat Jln Raja Chulan semalam...Sedih aku tgk gambo si istri duduk dalam keadaan sujud mencium arwah suaminya buat kali terakhir...Mmm..Kalo dh ajal, siapa pun tak blh nak halang kan...Pokok reput tu cuma jadi sebab jee...Kita ni pun tak tau mcmn 'perginye'....

Ish..melalut la plak..aku ni sebenanye nak share lirik lagu Dato' CT yg dia nyanyikan masa majlis kawinnye dulu..Jom nyanyi!!!

Siti Nurhaliza - Cahaya Cinta

Dia telah telah menentukannya
Dita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta

Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi
Kasih datang terhenti
Ini bahagia yang ku cari

Sayangi daku
Peluklah daku
Janji dengan ku
Semai cinta nan satu

Tuhan memuji
Takkan berhenti
Hanya ku pinta
Sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga


W'salam...

Adiossss...

Doa Yang Baik2 Jeeee

Assalammualaikum...

Salam pagi selasa kengkawan!!!

Aku tak brapa nak sihat semenjak 2 menjak ni...Tak tau kenapa...Sakit yg tak nampak kat mata kasar...Mimpi mlm2 pun semua yg tak best2 blaka...Haruskah aku berubat traditional????

Akak satu opis ngan aku, (Kak Hawa) ada tanya aku semlm..."Ko tak rasa ke ko kena 'buat' ngan org?"...Mmmm...Aku ty dia blk.."Siapa la nak buat sy ni kak, bkn ada apa2 pun"...tu kira jawapan lurus dari aku la sbb aku tak nak berprasangka buruk kat sapa2...Siapalah aku ni nak pikir camtu..Bukan ke takkan jadi sesuatu perkara tu tanpa keizinan dari Tuhan...Dan setiap benda yang terjadi tu mesti ada hikmah/sebab disebaliknye..

Apapun, aku nak cuba buat check up dulu kat Hospital..Tgk la camne nanti...Mintak2 apa yg aku rasa ni cuma sekadar angin kus2 je la...Insyallah takde apa2 kot (ayat nak pujuk hati sendiri)...

Malam tadi aku plan nak masuk GA kat blog kengkawan..Tapi dek kerana tetiba mata aku jd mengantuk sgt dan ditambah ngan tenet yg slow giler...akhirnye aku terlelap depan laptop..Jadi, tak kesampaian la hajat aku semalam...Tengok la mlm ni camne...

Korang semua jaga kesihatan ye...Kalo diizinkan Allah aku akan terus berada dalam dunia bloggie ni...Insyallah...Amiiiinnn... ^_______^

W'salam...

Adiossss...


Monday, November 29, 2010

Marc Anthony My Baby You

           

Assalammualaikum...

Mlm2 ni aku nak share satu lagu yang membawa kenangan terindah dalam hidup aku....Enjoy!!!

W'salam...Adiosss!!!


Cari Ketenangan

Assalammualaikum Frenz....

Malam yang indah untuk aku buat post yang baru (ceeehhhh)...Tkdela....Aku sebenornye tgh dilanda kesedihan ni...apa penyebabnye, bak kata Siti Nurhaliza, biarlah rahsia...hehehehe..

Dalam hidup kita ni pasti akan datang harinye bila kita rasa sediah, down dan tertekan...Kalo korang rasa cam tu, apa yg korang buat biasanye? Kalo aku, biasanye aku cuba rawat dari sudut batiniah dulu...bukan guna ilmu bkn2 yeee...Maksud aku, aku cb baca yasian ker, Al-quran ker...atau aku tgk Astro Oasis segmen 'Indahnya Iman'..Alhamdulilah..Tenang la skit hati aku ni...Korang cuba la buat... ^-^

Malam ni aku nak cb buat BW seberapa banyak yang blh sambil2 nak cb masuk GA yang kengkawan bloggie ada buat....Yela...Mana tau, untung sabut, timbul...Ahaksss...

Aku nak layan citer 'Putera Katak' kejap ni...

W'salam....Adiossss!!!

Ini N3 Motivasi Utk Aku *____*

Assalammualaikum...

SABAR

Ringkas je kan perkataan kat atas tuh..Tapi, hanya org yang selalu kena menghadapinye je yang akan benar2 memahaminye...Betul tak???

"Sabar itu sebahagian daripada Iman"

Dari kita kecik sampai besar, kita sering mendengar ungkapan ayat ni kan...Bukan ayat klise, tapi itulah kebenarannya...Selagi kita hidup, kita akan sentiasa dihadapkan dengan pelbagai perkara yang pastinya menguji keSABARan kita...

Jadi kengkawan, takyah la nak menghad2kan kesabaran kita...Kalo kita meletakkan had, pastinya akan tiba harinya kita akan menyalahkan takdir...Cuba bayangkan kalo Pencipta kita pun ada had keSABARan...Aku rasa, ranap dah bumi ni kena tiupan sangkakala yang pastinya akan berlaku lebih awal dari yang sepatutnya...

Layak ke kita nak menyalahkan takdir? Kita pun dah cukup beruntung dapat bernafas dalam muka bumi ni tanpa nak bayar setiap udara yang kita sedut...Hmmmmmm...

Tuhan memberi kita ujian demi ujian yang menguji keSABARan kita setiap hari pasti ada sebabnye...Antaranya adalah untuk menguji keimanan dan kepercayaan kita pada Tuhan yang satu...Alaaaa...korang bercinta pun suka nak menguji pasangan korang kan?? Motifnye, untuk tengok samada pasangan korang ru betul2 setia/sayang/jujur tak...Jadi, sapalah kita nak menafikan ujian dari Tuhan...Kita ni cuma hambaNYA sahaja...

Sorilah kalo aku ni cam bersyarah jee...Bukan apa...Tadi ada berlaku benda yang menguji kesabaran aku...Kiranya N3 ni lebih kepada nasihat/motivasi kepada diri aku sendiri jeee... ^_________^

W'salam...

Adiossss...

Sekadar Renungan

Assalammualaikum kengkawan semua!!!

Bestnye hari Isnin ni kan ( Ayat psiko diri ^___^ )...Aku rasa best sebab setelah bercuti selama 2 hari, akhirnye hari ni dapat la aku nak mengupdate blog kesayangan aku ni...Eiiiiii....Sukanye!!!! Ahaksss...

Apa korang buat cuti ni??? Mesti ada macam2 aktiviti kan...Lagi2 yang dah ada anak tuh..Mesti makan angin kat mana2 kan...Jangan sampai kembung perut plak...Wakakaakaka...Jangan mare yeee...Aku gurau jeeee...

Pagi2 ni aku nak kongsi berita lagi!! Kali ni aku amik dari suratkabo KOSMO...Jom baca!!!

NEW DELHI - Ribuan orang menari, menyanyi dan bersorak di beberapa batang jalan raya di sini semalam dalam perarakan pertama gay, lesbian dan pondan di India.

Seramai 2,000 aktivis gay termasuk penyokong cara hidup bebas itu menjerit pelbagai slogan dan membawa poster semasa mereka berarak.

"Hari ini merupakan hari untuk menyatakan bahawa kami merupakan gay dan kami berasa bangga. Kami tidak pergi ke mana-mana, kami merupakan sebahagian daripada masyarakat," kata salah seorang penganjur, Amit Agrawal.

Perarakan itu dilakukan sejak gay dibenarkan berdasarkan undang-undang India.


Mmmmm....Aku nak sentuh lebih2 takut ada yang 'sentap' plak..Tapi, cuba korang pikir yee..Kalo dalam dunia ni semua lelaki Gay, macamana nak mengembangkan zuriat...Maknanye, golongan lelaki Gay ni cuma akan mempergunakan wanita hanya untuk mendapatkan zuriat jela...Kalo macam tu, kiranye, diaorg ni macam meletakkan Wanita di darjat yang paling rendah kerana seolah2 hanya layak dijadikan 'mesin' untuk melahirkan anak tapi tak layak untuk dicintai dan dikahwini....Ummmphhh...

Itu cuma pendapat aku dari sudut kemanusiaan..Kalo cakap dari sudut agama, lagilah panjang critanyee...=_______=

W'salam...

Adiossss...


Friday, November 26, 2010

Coming Soon.....Tunnngggguuuuu

A'kum...

Hmmmm...Hari Jumaat yang agak senggang ni, aku sempat la buat BW skit kat blog2 org seperti blog CELOTEH MJ, Kasut Tumit Tinggi dan beberapa lagi yang ada menganjurkan Giveaway (GA)...Cam best je kan..Dalam blh menambahkan follower, leh la gak 'bersedekah' dgn cara yang lebih menyeronokkan...kan,kan,kan??? Hehehehe

Aku tgk blog En.Ben tadi..ada buat n3 untuk tolong promo blog kiter...Teringin gak nak participate..Tpnye, bila nak buat, ade je keja yang kena buat..Weekend ni pun dah la takde masa gak nak bukak blog aku ni...Ummmphhhh...Ter'frust' la skit...~___~

Berbalik pasal GA tadi, sempena nak mempromosikan lagi satu blog aku : adialuvluzesmallshop.blogspot.com, aku akan buat satu GA yang mana hadiahnye akan diambil dari 'kedai online' aku tuh...Bila aku nak buat tu, kenalah tunggu yeeee...Hehehehe

Aku nak sambung buat keje sambil ber'BW' mana yang patut jap...Nanti kalau sempat, sebelum balik, aku akan cuba buat n3 lagi sebagai bekalan 2 hari weekend ni...Hohohohoho...

W'salam...

Adiossss...

Celaka Punyee Manusia!!!

A'kum...

Salam pagi Jumaat kengkawan!!!

Alhamdulillah..kita semua masih dikurniakan nyawa untuk melalui hari Jumaat untuk kesekian kalinye dalam keadaan sihat...(ayat muhasabah diri ni)..

Pagi2 ni, cam biasa, sebelum meneruskan rutin kerja aku seharian kat opis ni, aku sempat gak 'curik2' intai suratkabar2 online untuk ambil tahu brita untuk hari ini...Takyah nak cakap banyak...Jom baca!!!

KUALA LUMPUR: Demi menyelamatkan maruah anak perempuannya berusia 12 tahun, seorang ibu terpaksa mengharungi detik hitam apabila diperkosa di depan gadis sunti itu oleh seorang daripada dua penjenayah yang memecah masuk rumah mereka di Kampung Melayu Subang, dekat sini.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi kelmarin, ibu muda itu yang diikat tangan sebelum itu diberi pilihan oleh penjenayah terbabit untuk menentukan siapa yang akan dirogol sama ada dia atau anak gadisnya.

Dalam keadaan terdesak, ibu berusia 34 tahun itu tiada pilihan melainkan membiarkan dirinya dirogol seorang daripada dua penyamun berusia lewat 20-an terbabit.

Menurut sumber polis, lebih menyayat hati ketika seorang daripada lelaki terbabit merogol mangsa, seorang lagi rakannya merakam perbuatan terkutuk itu menggunakan telefon bimbit.

“Sebelum itu, dua suspek terbabit yang memakai topeng memecah masuk rumah mangsa yang ketika itu tidur bersama anaknya dalam bilik utama manakala suaminya tiada di rumah kerana bekerja syif malam.

“Dua penjenayah terbabit mengikat dua beranak itu dan mengarahkan mereka mendiamkan diri sekiranya tidak mahu dicederakan,” katanya.

Sumber itu berkata, suspek menggeledah rumah berkenaan sebelum mengambil wang tunai dan barang kemas yang nilai keseluruhannya dianggarkan RM2,000.

“Sebaik selesai menggeledah rumah mangsa, seorang daripada suspek seolah-olah tidak puas hati dengan hasil rompakan mereka dan memberitahu mahu merogol seorang daripada dua beranak itu.

“Selepas rayuannya tidak diendahkan dan tidak mahu anaknya menjadi mangsa penjenayah itu, si ibu terpaksa merelakan dirinya dirogol seorang daripada suspek dan ketika dia dirogol seorang lagi suspek merakamnya menggunakan telefon bimbit,” katanya.

Menurutnya, kedua-dua penjenayah melarikan diri dan mangsa membuat laporan di Balai Polis Kampung Baru Subang.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian itu dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 serta Seksyen 376 Kanun Keseksaan.


Celaka punye manusia la kan!!!!!! Ya Allah....Lindungilah kluarga aku, sahabat2 aku, kengkawan bloggie aku daripada bala bencana seperti ini..Ammmmiiiinnnn..

Apapun, kalau yang ada 'Ilmu' lebih tu, leh la 'pagar' rumah dengan ayat2 suci Al-Quran yeee...Sekadar berusaha untuk mendapat kesejahteraan di dalam dunia yang semankin penuh dengan manusia2 durjana.....!!!

W'salam...

Adiossss...

Thursday, November 25, 2010

Hargai Anugerah Tuhan

A'kum...

Aku rasa cam dah lama bebenor la aku tak melawat kengkawan bloggie aku..Bukan tak sudi, tapi dek kerana panggilan kerja yang agak  menimbun2 dua tiga hari ni menyebabkan aku tak sempat nak ber 'BW' ....

Dalam kesibukan ni, aku gagahkan jgk untuk membuat n3 baru untuk blog aku ni..JAdi, untuk mencari bahan, aku sempat la membaca surat kabo (online je la)...

Hari ni aku nak kongsi citer pasal suami bunuh istri..Ada sorang kawan aku dulu penah bgtau aku (masa tu aku blom kawin lagi), 'Kita takkan tau isi hati org disekeliling kita even suami kita yang setiap mlm berkongsi tilam ngan bantal ngan kita sekalipun'....Mmmmm... Sekarang ni bila sering terbaca berita suami bunuh istri, baru aku paham apa yang kawan aku cuba nak sampaikan pada aku dulu...

Jom la baca sikit berita yang aku dapat dari KOSMO ni yeee....

JOHOR BAHRU - Pembuat kek, Rohana Hamzah, 26 (gambar), yang dipercayai dibunuh suaminya di Batu 16, Jalan Kastari, Ulu Tiram Isnin lalu disyaki menjadi mangsa dera suaminya.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, mengikut keterangan beberapa ahli keluarga mangsa, mereka mendakwa mangsa kerap dipukul oleh suaminya.

"Suami mangsa didakwa panas baran dan sejak pasangan itu berkahwin lima tahun lalu mereka kerap bertengkar," kata beliau.


Apa la nak jadi ngan institusi keluarga kita sekarang ni kan...Apapun, pada pendapat aku yang baru setaun jagung mendirikan rmhtangga ni, rasanye, untuk mengukuhkan ikatan suami istri, banyak faktor yang perlu diambil kira selain dari CINTA...Cinta boleh pudar mengikut waktu..Jadi kita kena sentiasa menguatkan rasa CINTA tu dengan USAHA yang kuat, DOA dan TAWAKKAL...Ingat!!! Suami/Istri itu adalah ANUGERAH, bukan HAK MILIK...

W'salam...

Adiossss...

Wednesday, November 24, 2010

Lumayannyeeee =____=

A'kum...

Hari ini seperti yang aku perkatakan semalam, dengan penuh gagah dan debaran aku g ke Putrajaya untuk jumpa client lagi...Sampai2 je, salah satu staff dia kata, perjumpaan di postpone ke hari jumaat...Ciiiitttt!!! Hampeh jeee...Buang masa aku je g keja awal hari ni..Kalau tak, sempat la aku nak masak sebab shift aku hari ni masuk kol 1030AM.

Sabo je la kann...

Sampai kat opis, dalam waktu senggang ni, sempat la jgk aku baca surat kabo KOSMO. Jom baca berita yang aku terbaca :

KUALA LUMPUR - Perdana Menteri menerima gaji bulanan sebanyak RM22,826.65 mengikut Akta Ahli Parlimen (Saraan) (Pindaan) 2005 yang dikuatkuasakan mulai 1 Januari 2004.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata, Timbalan Perdana Menteri pula dibayar RM18,168.15 manakala jemaah menteri menerima RM14,907.20.

"Gaji bulanan setiausaha politik sebagaimana yang ditetapkan dalam Ketentuan Saraan Setiausaha Politik 1980 adalah RM5,709.99 yang juga berkuat kuasa pada 1 Januari 2004," katanya pada Persidangan Dewan Rakyat di sini semalam.

Beliau berkata demikian dalam jawapan bertulis terhadap soalan N. Gobalakrishan (PKR-Padang Serai) mengenai penetapan gaji dan semua bentuk elaun yang dinikmati anggota Kabinet, setiausaha politik serta jumlah emolumen dan elaun mereka dari tahun 2005 hingga tahun 2009.

Mohamed Nazri berkata, jumlah gaji tahunan yang telah dibayar kepada anggota Kabinet bagi tahun lepas ialah RM5,470,942.40 dan RM5,783,993.60 pada 2008.

Katanya, RM5,858,529.60 dibayar pada 2007 manakala RM5,858,529.60 pada tahun 2006 dan RM6,007,601.60 pada 2005.


Lumayan kan,kan,kan...Jom kita apply jadi PM...(Layak ker?? ^____^)

W'salam...

Adiossss...

Tuesday, November 23, 2010

Ada Lagi keeee ????

A'kum...

What a long day!!!!

Tetiba tercakap orang putih la plak..hehehehe...Hari ni rasa cam tahap kebizian melebihi hari2 biasa..Tadi lepas balik dari meeting je, kat opis macam2 masalah la plak..adoyaiii...TApi, bak kata Bos aku dulu, kalau takde masalah,maknanye kita ada masalah sebab bila ada masalah, kita masih ada ruang untuk improve...JAdinye, anggap la masalah tu salah satu dari motivasi untuk diri sendiri menjadi lebih baik...Ceeehhh...Hikhikhik

Esok aku kena g Putrajaya lagi...Kali ni lagi la stress sebab Manager aku xde...Td, at least, adalah Manager aku nak menjawab kalau client tanye...Waaaaaaaaarrrrgghhhh!!!!!!!! Lagi skali aku dilanda ketensenan...Kuang,kuang,kuang....

Apa2pun, haaaaadaaaaap je la...Tawakkallillahitaala... +________+

W'salam...

Adiossss...


Saje Je ^____^

A'kum...

Selamat Morning kengkawan!!!

Aku saje je nak buat coretan ni sebelum berangkat ke Putrajaya untuk berjumpa ngan client..Wish me safe!!! Ahakss

W'salam...

Adiossss...


MAri Kita TeNgOk SaPa YaNg KeNa!!!

A'kum....

Baru lepas tengok muzik2 separuh akhir ke-3....Dah diumumkan pun sapa yang masuk Final...Nak tau sapa?? Jom baca ni :

(1) Faizal Tahir
Lagu : Hanyut & Selamat Malam

(2) Ana Rafali
Lagu : Tolong Ingatkan Aku

(3) Yuna
Lagu : Cinta Sempurna

(4) Shahir AF
Lagu : Kebahagiaan dalam Perpisahan

(5) Adila AF
Lagu : Mmmm...'Kamu Ada' ker? Sori, tk ingat  =_=

(6) Stacy
Lagu : Jahat

(7) Api
Lagu : Pelita ..
P/S Yg ni aku konpius skit, mn satu nama lagu, mana satu nama kumpulan yee...Pada peminat2 mereka, sori kalo silap...Ni group yg ada Noh Hujan ngan bekas vokalis MUH tu lee...

(8) Black & MUH
Lagu : Alamak!! Aku lupa la jgk..hehehehe

(9) Black
Lagu : Sofea Jane

(10) Bunkface
Lagu : Extravaganza

(11) Hafiz AF
Lagu : Nota Cinta

(12) Tomok
Lagu : Berlari

(13) Yang last ni aku leh la plak terlupa....Sori le...HAmpehnye aku rasa diri aku ni...Huhuhu

Tahniahlah kepada semua yang berjaya..Mata aku pun dah mengantuk berpinor2 ni...Esok nk kena g meeting ngan cllient kat Putrajaya...Ummmmppphhh...

Gud Nite Kengkawan!!!

W'salam & Adioss!!

Monday, November 22, 2010

Sukan Asea 2010

A'kum...

Korang ada tengok Badminton & Takraw akhir untuk Sukan Asea tak??? Mesti ramai yang tengok kan,kan,kan??? Aku tengok la jugak setelah 'dipaksa' tengok oleh Hubby aku...Almaklumla..aku ni semangat kesukanan tak brapa nak tinggi sangat kalau nak dibanding ngan Hubby aku tuh...

Mula2 citer pasal Takraw dulu..Masa first game tu, teruja la jgk nak tengok sebab semangat pemain2 kita yang beriya2 terutama player dia yang nama 'Putra' tu...Tergelak la jgk bila diaorg dok mengacah2 pemain2 Thailand..Kiranye walaupun, Thailand menang mula2 tu, rasa macam ada harapan la jgk tengok cara pemain2 kite tuh...

MAsuk game kedua, kening aku dah agak berkerut2 kerana nampak dah kemengahan pemain2 kita..Al maklumla...2 orang pemain kita tu agak berisi la jgk badannye...Agak2 harapan dah semankin kabur nak menang, tetiba leh la plak tukar pemain..Kalau tak silap aku yang kena tukar tu kaptennye yang bernama Arif...KAlau tak silap la...Kalau silap, mohon ampun...Hehehehehe...

Lepas tgk kegagalan pasukan Takraw nak dapat emas, mlmnye aku ngan Hubby tgk la pulak Badminton beregu akhir...Ni lagi sengit...Sampai 3 game la diorg main..GAme kedua yang paling mendebarkan laaa sbb game point boleh drag sampai 29 tuh..Tapi nak buat cmne...Pasukan Indon ternyata lebih handal, jadi kita terpakasa berpuas hati dengan pingat perak je la...Apapun, aku rasa beregu kita ni, diorg main all out la...

Malam tadi layan badminton akhir perseorangan plak...Oleh kerana lawannye adalah Lin Dan, takyah nak kata apa lagi...Tapi Chong Wei dah buat terbaik la sbb berjaya mengheret game sampai ke nombor 3..

Mmmm...Rasanye, bukan rezeki kita untuk dapat emas la dalam badminton...Yang pasti, squash utk laki dan perempuan, dua2 kita dapat emas...Alhamdulillah...

Haa...Macam buat ulasan sukan la plak aku rasa...Apapun, semangat nak tengok tu kena la ada walaupun kita tak mampu nak g Guangzhou beri sorakan semangat....Yang penting, kita masih bangga menjadi rakyat Malaysia!!!!

W'salam...

Adiossss...

Waaaaaaa ......... T__________T

A'kum...

Tetiba kepala otak aku jd agak blur dan berat...Mata aku jd berpino2...Hati aku rasa susah...Ummmphh...Esok ngan Rabu ada meeting ngan client..TL aku EL sbb anak dia masuk wad...Maknanye, aku la yang kena ganti ni..Waaaaaaaa!!! Takmo!Takmo! Takmo!!!!!!!!!!!

Aku ni bukan aper...Nanti kena 'tembak' ngan client, pebenda yang aku nak jawab...Mau 'ngaga' je jawabnye...Aiisshh..Dah le aku ni ada penyakit darah gemuruh...Suka sgt menggelabah...

Aku nak sambung keje la... T_______T

W'salam...

Adiossss...


Salam Fenz!!!!

A'kum...

Pepagi ni, bukak je PC aku terus ke blog En.Ben...NAk tgk pemenang citer kreatif...Dan pemenangnye adalah....Saudara SHUFF SAMSUDDIN!!!! Tahniah,tahniah.... ^___^

2 hari tak menulis jadi gatal plak tangan ni..Ahakss...Pekabo kengkawan bloggie semua!!! Mudah2han sihat2 sejahtera semuanye hendaknye...Aku, cam biasa laaa...bertambah2 shat...

Apa aktiviti korang 2 hari ni? Aku mulakan hari aku ngan buat sarapan dan mengemas rumah..Oleh kerana Hubby cuti, lantas dia pun merajinkan diri gak menolong aku apa adanyeee...MEKASIH YANG!!! ^_______^  (Len kali leh tolong lagi)...

Hari ni sampai je opis, hujan turun ngan lebatnye...nasib bek dah sampai opis...KAlo td aku masih lena dah hujan alamatnye mesti tersasul tido!!! Wakakakaakka

Aku PAUSE jap ye..nak start buat keja dulu...NAnti senang, aku sambung la lagi...PEace!!!!

W'salam...

Adiossss...


Friday, November 19, 2010

Slamat ber 'Weekend' Kengkawan!!!!

A'kum...

Sebelum aku membalikkan diri hari ni, aku nak ucap trima kasih kepada yang sudi membaca ENTRI38 aku untuk idea kreatif En.Ben....Menang ke tak tu, takde la penting sangat pada aku sbb yang paling penting, blog aku yang tak seberapa ni, sudi dikunjungi oleh blogger2 lain samada baru atau lama...Alhamdulilah & Terima Kasih bebanyak yee...

2 hari cuti ni aku terpaksa 'bercuti' jap dari mengupdate blog kesayangan aku ni disbbkan masalah yang tak dpat dielakkan..Cedeyyynyeee...Uhuk,uhuk,uhuk... T_______T

Tapi, korang jangan jemu menjenguk dan tinggalkan jejak2 korang kat ruangan komen/shout box aku ek...Insyallah, akan ku jejak juga korang nanti... ^_______^

Aku ni tulis cam nak quit blogging je kan????Haiiiissshhh!!!! Takdela...aku kalo hari minggu mmg tak brapa nak senang untuk jenguk2 blog aku nih...Tu blom ada anak lagi tuh...Kalo ader...Mmmmm..Tak tau la nak kata...Wakakaka...

Ok la...Have a GREAT and WONDERFUL weekend uols!!!!!

W'salam...

Adiossss...

Jangan La Marah Yeee @__@


A'kum...

Adoyaaaiii...baru je nak melepakkan dan menyenangkan diri sendiri tetiba teringat yang aku kena buat repot untuk ari Isnin ni...Ummmphhhh....

Sambil sbuk2 nak membuat report ni, aku sempat la lagi menulis n3 ni dan menjeling blog2 yang ader...Ngeeee...Semua keja mesti boleh beres asalkan kita tau nak sambil2 menyelam, minum le air skit2...Jgn sampai lemas la plak yek...Pandai makan, pandai la simpan...Jangan jadi cam sesetgh artis kita...buat menda tak senonoh siap amik gambo, lepaih tuh, siap leh letak kat FB/Twitter/Blog (Aiiihhh...Dh cter lain la plak aku nih..Ish..merapu jeee ^__^ )

Aku pelik skit ngan diri aku ni..Kalo kat tempat keje tu, pantang ada masa lapang sikit, mesti adeee je idea nak menulis (walaupun kadang2 dok merapu meraban jee pun)...Tapi kalo kat rumah, blank je kepala otak aku nak menulis...Hairan bin ajaib betol laaa...Korang hairan tak? Ala...korang tu paling2 pun mesti ada yg ckp 'Ada aku kisah??'...Wakakakaka...

Korang dah baca ker semua n3 yang terlibat dlm idea kreatif BA tuh? Kalo blom, g la baca!!! BEST!! Kalo dh bc pun, g la baca lagi...Lagi2 ENTRI 38 (Aiseh...Promo lagi..wakakaka)...

Korang jangan la meluat plak sbb aku asik mempromo diri sendiri..huhuhuhu...Kalo bkn aku yg promo, sapa lagi ye tak??? Jangan mareee aaaahhh.... ^__^

W'salam...

Adiossss...

ENTRI 38 ... Jom Undi!!! ^__^

A'kum...

Waaahhhh...penat...penat..memang penat...Nak tau aper yg penat??? HAaaa...yang penat adalah jari jemari aku...Hikhikhik...Penat sbb sbuk membaca n3 blogger yg masuk citer kreatif En.Ben tuh...

Penat memang penat...tapi...SERONOK sesgt...Macam2 citer ada..Ada yg lucu, ada yg sadis ada yg puitis...pendek kata, MACAM2 ADA...kihkihkih...Nampaknye, pening la blogger2 yang lain nak mengundi ni kan?? Ekekeke...Aku dah ada beberapa blogger yang aku nak undi (selain diri aku sendiri la)...Tapi disebabkan leh undi 2 blogger je, maka dgn ini, aku pun menggundi la n3 nombor 38 dan tuuuuuuuuuuuuuuttttttttttttt...rahsia...wakakakaka...

Apapun, korang jangan lupa undi aku yek...ENTRI 38...ingaaaattt!!!!

Sempat lagi kempen diri sendiri tu kan...Muahahahaha..Ala...bukan slalu pun aku nak participate benda2 camni..Ni tetiba plak terajin..Lepas tu, tajuknye memang kena la sgt ngan aku yg memang kerap kekeringan idea ni..Lalu, terciptalah ENTRI 38 ni (promo lagi tuh)...Kalo korang rajin, baca la yee..Alaaaa...ntah brapa kerat la sgt aku menulis tu...xde menda pun citernyee..Ahakss...

W'salam...

Adiossss...

Berita Hari JumAAt

A'kum...

Salam pagi Jumaat semua!!!

Sebelum aku membebel lagi, aku nak ucap trimkasih bebyk kepada kengkwn bloggie semua yg wish luck kat aku untuk citer kreatif En.Ben tuh...Aku pun nak wish Best Of Luck utk korang yang participate jgk!! Yang penting kita semua have fun!!! Betul tak??? Mekasih En.Ben for the oppurtunity..Heh

HAri ni aku sonok sangat sebab esok ngan lusa cuti!!! Yeaaayyyy!!! Tapi aku sedih la skit sbb 2 hari ni aku tak dapat nak mengupdate blog aku ni...Ini adalah disebabkan masalah2 yang tak dapat diceritakan dengan lebih lanjut lagi..Hehehe

HAri ni pagi2 camni cam biasa la..Aku nak ajak korang membaca satu brita yang memikat hati aku...HAri ni aku amik dari suratkabo KOSMO..Jom baca!!

KUALA TERENGGANU - Keseronokan tiga pelesit rempit berlumba haram di Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) yang belum dibuka dekat sini dengan membuat aksi berbahaya ala Superman berakhir dengan tragedi apabila kesemua mereka terbunuh selepas motosikal yang dinaiki bertembung sesama sendiri kelmarin.

Kejadian pukul 6.50 petang berdekatan Kampung Bukit Guntong di sini itu mengakibatkan seorang pelajar sekolah berusia 16 tahun, Solihhuemi Harun dari Kampung Hulu Jeram, Tepu; Md. Abdul Rahman Md. Jusoh, 20, dari Kampung Raja, Tepu; dan Mohd. Firdaus Nawi, 20, dari Kampung Sungai Ikan, Tepu dekat sini maut.

Kesemua mangsa cedera parah dengan kepala dan tangan kiri salah seorang daripada mereka hampir putus. Seorang mati di lokasi kejadian. Dua lagi meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini.

Berita lanjut, samada korang beli kat kedai suratkabo KOSMO atau klik je SINI.


Apa agaknye pengajaran dari brita kat atas ni ye murid2 (ceh..cm cikgu skolah la plak ^__^) ... MAleh la aku nak mengomel panjang2..Cam biasa la jgk, kalo aku maleh nak mengomen, korang komen la sendiri yeee...

W'salam...

Adiossss...


Thursday, November 18, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?

A'kum...

En.Ben dah kembali ngan Cerita Kreatif nye dan kali ni, tajuknye adalah : BLOGGER KERING IDEA ? ...Haaa ni aku slalu sgt alami & aku nak cuba la nasib aku, tgk untung sabut ka untung batu kaa...Jom baca!!!

Blur...Camni la muka aku kalo aku kering idea...cumel kan?? Ahakss

Perah idea...Ni plak masa aku tengah gigih untuk memerah kepala otak aku untuk mendapatkan idea menulis..Mmmmphh

Bertapa...Aku bertapa len macam skit...Dok dlm bantal burger...lepas tu,guling2..

Makan...Perut lapar cmne idea nak dtg..Jadi aku akan melantak sepuas2nye bagi perut kenyang giler...

Relax...Bila dh kenyang, relaxkan minda kejap dgn men muzik/dengar muzik..Laayyaaannnn....
Bersosial...Agak2 masih lagi xde idea, aku g la jumpa kengkwn..lepak2, sembang2, cuit2..

Akhirnye...YESSSS!!! Aku dah dapat idea...dan hasilnye....n2 crita kreatif untuk En Ben ni...^__^ 

 Sekian la dulu citer aku...Undi jangan tak undi yeee....






Cerita Pasal Cerai x__x

A'kum...

Cerai isteri tidak cantik makin meningkat

Haaa...Jangan terkejut plak ngan header aku kat atas ni...Dan jangan tak caya alasan yang diberikan...Aduyaaaiiiii...

Tak mo ckp banyak, meh kita sambung baca berita kat bawah ni yang aku dapat dari Harian Metro :

KUCHING: Ada sesetengah lelaki yang bergelar suami sanggup melepaskan isteri masing-masing selepas mendakwa wanita dinikahi tidak lagi kelihatan menarik dan cantik seperti ketika mereka berkenalan dan melangsungkan perkahwinan dulu.

Mereka menganggap perubahan wajah dan penampilan wanita terbabit memaksa mereka mencari pengganti sehingga menyebabkan rumah tangga dibina mulai goyah, malah ada yang membawa kepada perceraian.


Perkara ini didedahkan Menteri Muda di Pejabat Ketua Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Daud Abd Rahman yang memberitahu, kadar perceraian di kalangan pasangan Islam di negeri ini semakin meningkat saban tahun disebabkan ada suami menganggap isterinya tidak cantik apabila mencapai satu tempoh.

Meskipun tidak menyatakan statistik membabitkan kes perceraian, beliau berkata, kebanyakan kes perceraian membabitkan pasangan muda berusia 20 hingga 25 tahun.


“Mereka berkahwin pada usia muda iaitu bawah 20 tahun atau sebaik selepas tamat persekolahan. Kadar perceraian meningkat seiring peningkatan kadar perkahwinan terutama di kawasan bandar seperti di Kuching, Miri, Bintulu dan Sibu.


“Jabatan Agama Islam Sarawak (Jais) mendapati berlaku peningkatan jumlah kes cerai di kalangan pasangan Islam dan kami memanggil mereka untuk memberi kaunseling, namun dalam kes tertentu, ada pasangan enggan menerima nasihat kami,” katanya ketika ditemui selepas Majlis Pengagihan Daging Korban di Surau Kolong Dua, Matang, dekat sini, semalam.

Beliau berkata, mereka perlu ingat, ada antara pasangan berkahwin pada usia muda dan bercerai selepas dua ke tiga tahun mempunyai anak kecil yang memerlukan perhatian serta penjagaan rapi.


Katanya, maklumat diterima Jais mengatakan ada antara pasangan muda baru berkahwin tidak mempunyai pendapatan tetap, malah tidak bekerja.


Amacam? Best tak alasan cerai zaman sekarang...Mmm..agaknye diaorg ni semua dah lupa bahawasanye, kecantikan manusia tu tak akan kekal selama2nye...Bila tiba masanye, semua pun akan jadi kertu...Bahkan, yang dok mengkomplen tu pun takdenye mankin muda...

W'salam...

Adiossss...

Cinta oh Cinta

A'kum...

Cinta sebelum kawin atau selepas kawin yang lebih indah??? Hummmm...Jawapan yang paling klise : 'Terpulang pada pendapar diri masing'...Heh...

Tetiba bila tgk kisah cinta zaman sekarang ni, tetiba aku teringat cerita pasal org disekiling aku yang ada kena mengena ngan topik yang diberi oleh aku ni...Jom baca!!

Cinta Sebelum Kawin

Orang kata, kalau kita dah kenal ngan hati budi org tu, senang nak idup bersama..Yeke??? Ada la betulnye..Tapi, kalau bercinta sampai lima nam taun tapi tak kawin2 tu tak rasa boring ker?? Cam ada sorang dramatis kita tu (aku lupa namanye, tapi dua2 pelakon la), bercinta sampai 10 taun, tapi kawin tak sampai setaun dah bercerai...Sama la cam Beego...bercinta berbelas2 taun, tup2 bercerai gak...Dan ini membawa kita kepada konklusi klise yang ke-2...'Jodoh Pertemuan Di tangan Tuhan'...Betul la jugak...

Cinta Selepas Kawin

Aku ada sorang kawan...perkahwinan dia adalah aturan keluarga...kiranye, diaorg bercinta selepas kawin la...Masa mula2 kawin, kawan aku ni dok KL dan lakinye dok kat utara...Setiap hujung minggu, kawan aku akan balik ke utara untuk jumpa laki dia... Setelah aku rasa ada la dalam setaun dia dok ulang alik cmtuh, akhirnye, permohonan dia utk ditukarkan ke utara diluluskan...Dan pada waktu yang sama, dia disahkan hamil anak pertama....Best kan...Hmmmm ^__^

Sekarang ni, dia masih lagi bahagia ngan suaminye dok kat utara dan dah ada 2 org putera yang kiut2...Alhamdulillah, berkat usaha, doa dan kesabaran, akhirnye kawan aku ni dpat mengecap bahagia....Alhamdulillah...

Mmmm..macamana plak citer korang? Korang bercinta sebelum ke selepas kawin?? Sebelu ke, selepas ke, yang penting korang bahagia dan hidup dalam keadaan harmoni sentiasa..Amiiiinnnn...

W'salam...

Adiossss...


GILA

A'kum...

Zaman kian maju ni, kenapa banyak sangat pesakit2 mental yang muncul yee??? Hari ni punya suratkabo pun ader citer pasal seorg ibu yang risau sebab anaknye yang mempunyai penyakit mental mula bertindak semankin ganas...

Hari tu aku baca, seorang ibu mati ditetak anaknye yang sakit mental dengan kapak...Astaghfirullahalazim...KAt mana la silapnye yee...Adakah disebabkan keturunan? Atau tekanan yang melampua? Atau kemalangan? Atau keadaan persekitaran yang semankin mencabar?...Mmmm...Kalau nak difikir2 banyak la sgt penyebabnye kan...

MAcamna cara membendungnye? Aku bukannye doktor yang boleh menjawab soalan tu...JAdi, apakata korang yang tau, tolong aku menjawab persoalan tuh...Ummmphhh...

Pada aku, dalam diri setiap manusia tu ada gila...Bezanye adalah tahap kawalan dalam diri masing2..Contonye, bila mengahdapi tekanan terlampau, apa yang kita buat untuk mengatasinye? Ada yang suka berfikir sampai sakit kepala, ada yang g disko unuk release tension, ada yang g bercuti dan ada jugak yang kembali kepada yang SATU utk mencari ketenangan abadi...

Cara yang terakhir tu aku rasa cara yang terbaik...Sebab itu, kita hidup ni, kena ada Agama untuk dijadikan pegangan...Selain dari berusaha, berusaha dan berusaha, kita kena sentiasa bertawakkal dan berDOA...Untuk org Islam, doa tu kan adalah 'senjata' kita...Kalau kita dah puas berusaha dan berikhtiar, tapi masih tak dapat menyelesaikan masalah, apakata kita cuba bertawakkal, berdoa dan redha...Insyallah segalanye akan ada jalan penyelesainnye...Bak pepatah omputih (pepatah ker?) 'Miracle Do Happen If You Believe In Them'...

W'salam...

Adiossss...

Sehari Selepas AidilAdha...

A'kum...

Salam AidilAdha semua!!!

Amacam??Sonok ker beraya?? Aku rasa mesti seronok kan?? Sebabnye, td aku dtg keje jalan clear jeee...Mesti korang ada yang masih merayakan diri di kampung halaman masing2 kan??...Best la korang dapat cuti lama...Aku cuti sehari jeee...Ni dah kena keja balik..Tupun, mood cam hari Isnin jek...Blues memanjang..

Semalam untuk pertama kalinye, aku men'try'kan diri membuat roti jala...Hbs kelam kabut dapur aku dibuatnye...Macam Spore di langgar todak (cuma takdela ikan todak yang bergelimpangan yee..Ahaks)...

Tapi, Alhamudulillah...menjadilah jugak..Nanti ada masa, aku upload la gambonye yee...Korang plak, apa resepi Raya ni? Ketupat, rendang mesti ada kan? Aku nak masak beriya pun tak berapa nak semangat la plak...Almaklumlah...penghuni rumah aku ni bukannye ramaipun...Kalo ada anak2 leh la jgk nak sambut beriya..huhuhuhu...

Apapun, Raya tahun disambut penuh besederhana tahun ni..Yelah...musim2 banjir ni, kita kena la mensyukuri apa sahaja yang kita ada dan jangan meratapi apa yang kita tak mampu nak ada...Peace!!!!

W'salam...

Adiossss...

Tuesday, November 16, 2010

'Main gitar' bergilir-gilir

A'kum...

Ni ada berita aku baca dalam surat kabo Metro hari ni. Aku saje je nak kongsi ngan korang walaupun berita camni dah banyak disiarkan....

AMPANG: Pertengkaran dengan kakak angkat membawa musibah kepada seorang gadis apabila dia dirogol bergilir-gilir oleh dua lelaki yang kononnya cuba untuk memberi perlindungan kepadanya dalam kejadian di Taman Cahaya, Rabu lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam itu, mangsa yang berusia 14 tahun pada mulanya bertengkar dengan kakak angkatnya sebelum dia keluar rumah dan pergi ke taman permainan berhampiran kawasan perumahan itu.


Menurut sumber polis, ketika berada di kawasan taman itu, mangsa yang menangis didatangi dua lelaki bertanyakan keadaannya sebelum mereka memberitahu mahu membantu jika mangsa bermasalah.

“Mangsa menceritakan apa yang berlaku dan pada masa sama mangsa bertanya dua lelaki terbabit sama ada mereka mempunyai gitar dengan alasan mahu bermain alat muzik itu untuk menghilangkan tekanan,” katanya.


Menurutnya, dua lelaki itu memberitahu mereka mempunyai gitar, tetapi mangsa perlu mengikut mereka pulang rumah di kawasan berhampiran.


“Mangsa mengikut lelaki terbabit pulang ke rumah mereka sebelum diberikan gitar.

“Selepas mendapat gitar, mangsa mengajak keluar semula, namun kedua-duanya meminta mangsa berehat kerana mendakwa mangsa tidak bermaya,” katanya.


Beliau berkata, ketika itu terdapat lebih sembilan lelaki lain dalam rumah terbabit sebelum mangsa disuruh masuk ke dalam satu bilik untuk menghilangkan penat.

“Mangsa mengikut arahan mereka dan dia diberikan seluar pendek untuk disalin kerana mendakwa tidak selesa memakai jeans.


“Tiba-tiba seorang daripada lelaki terbabit masuk dan cuba menggoda mangsa dengan mengurut belakang badannya kerana mendakwa bersimpati melihat keadaannya yang ketika itu dalam keletihan,” katanya.


Menurutnya, seorang lagi rakan kemudian masuk ke bilik sama sebelum dia menyuruh mangsa menukar seluar pendek dengan memakai kain pelekat, namun remaja terbabit enggan menuruti kata-katanya.


“Tidak puas hati dengan itu, dua lelaki terbabit memegang tangan dan membuka baju mangsa sebelum merogolnya bergilir-gilir.


“Mangsa yang kepenatan tertidur sebelum meloloskan diri kira-kira jam 5 petang keesokannya,” katanya.


Sumber berkata, mangsa ditemui kakak angkatnya di taman permainan itu sebelum membuat laporan polis.


“Susulan itu, dua lelaki terbabit masing-masing berusia 20-an dan bekerja sebagai pengawal keselamatan ditahan.


“Mereka direman enam hari dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya
.


Setelah membaca habis brita ni, apa yang korang dapat simpulkan??? Aku lepas abis baca je terus terpikir, mudahnye la bbdak perempuan zaman sekarang ni percaya kat lelaki asing dan sewenang2nye boleh ikut balik...Ummmphh..Tetiba aku teringat kat adik2 aku, kat adik2 sepupu aku, kat adik2 sedara aku......Dan aku termenung sekejap..................................

W'salam...

Adiossss...


Berkorban apa saja

A'kum...

Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia

Kepentingan sendiri
Tidak diingini
Bahagia kekasih
Saja yang diharapi

Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia
hmm... hmm... hmm...

Untuk menjadi bukti
Kasih yang sejati
Itulah tandanya
Jika mahu diuji

Berkorban apa saja
Harta atau pun nyawa
Itulah kasih mesra
Sejati dan mulia


Salam AidilAdha Kengkawan Semua!!!

A'kum...

Selamat hari Selasa semuanye!!!

HAaaa....esok raye....Aidiladha....Korang balik kampung ker?? Yang dok kat belah utara ngan pantai timur mesti ramai yang balik kan...?? Yelah, biasanye kat belah2 sana tu sambutan Aidiladha lagi meriah dari Aidilfitri..Betul tak kengkawan ^__^

Dulu masa blajar kat Kolej, dek kerana nak balik kg sendiri, jauh sgt (aku dulu blajar kat utara), jd, terpaksalah beraya dirantauan..Uhuk,uhuk...

Aku pernah sambut Aidiladha kat Perlis ngan Kedah dan kesimpulannye, kat Kedah tu sambutannye meriah lebih sikit...Dari nak g sembahyang raya, sampailah g bertandang kat rumah sedara mara..Pagi tu kitaorg dok mandi kat sungai blakang rumah kawan aku tuh..Sempat la lagi si pacat nak menghisap darah aku...Eiiiiii...Terjerit2 aku dibuatnyeee...Hampeh....Apapun, suasananye sangat2 la happening gitu...Suka sangat masa tuuu...Hehehehehe

Stelah menginjak mankin 'dewasa' ni (ceehhh..taknak ngaku tue tau...Ahaks), aku dah lama tak rasa kemeriahan menyambut raya kat tempat org...Lagi2 dah kawin ni...Hehehe...Sebab tu orang ada cakap "Pengalaman adalah sebaik2 guru" kerana pengalaman yang sebenarnya banyak mengajar kita suka duka kehidupan ni...

Aku nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan "SALAM AIDILADHA" utk kengkawan bloggie aku semuanye...Semoga kita akan sentiasa berada dalam dakapan keredhaan-NYA dan keberkatan-NYA selalu..

W'salam...

Adiossss...


KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu