Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, November 14, 2010

Resepi Hari Minggu

A'kum..

Semalam aku telah mencuba resepi mak aku...Hasilnye? Boleh la makan...Tak sesedap mak aku msak la...Biasalah kan...Masakan mak kan masakan yang tersedap dan terbaik di dunia..... ^_^

Bahan2nye senang je...Camni yee...

V
V
v
v

Kentang

sotong
Kentang tu rebus,dh masak, toskan dia & lenyek ngan letak je megi ckup rs ke, lada sulah ke, lada itam ke dan jgan lupa ltk garam secukup rasa...Lepaih tu, sumbat dalam sotong tu secukupnye...
Bila dh settle step kat ats, gorengla sampai masak (jangan over cook ye)..Dan hasiknye, jeng,jeng,jeng....

V
V
v
v

Soton goreng sumbat resepi my mom

Side dish lain, aku masak sayur ngan goreng beberapa benda lagi. Hasilnye adalah seperti berikut :

V
V
v
v


Kalo korang nak cuba, cuba la ye....benda nak sumbat tu krang leh modified ikut citarasa korang...EnjOy!!!

W'salam!!

5 comments:

Fiqas said...

sotong goreng sumbat ek? boleh tyr nnt...cam sedap jek..

Aefa Aerisya said...

sedapnyer... tp aefa xmkn sotong. huhuh

AdiaLuze said...

Fiqas : Cb la try...Sedap la jgk :)

Aefa : Laaa...Tak mkn stong ker? Tkleh la cb...huhuhuhu

tqaAwesome said...

waaa cam best.
nak try arggghh

AdiaLuze said...

Try,jgn tak try :)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu