Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, November 14, 2010

Sudah Selamtkah Kita

A'kum & Slamat PAgi semua!!!

Hari Ahad yang tenang, cerah dan indah....Alhamdulillah.....

Malam tadi aku tengok M3 pasal letupan Gunung Merapi....Korang ada tgk tak? Huissshhh....Dasat...Krew tv3 pun nyaris2 terkena debu hitam yang boleh membawa maut tu masa diaorg buat liputan kat sana....Aku tgk sampai nak menangis (tk sempat nak kuar airmata dh iklan...potong steam betul)....

Gunung Merapi yg Berapi
Bila tgk kejadian2 yang menunjukkan macm bumi mil menunjukkan 'protes' pada manusia ni, aku mula terpikir panjang tentang kenapa bencana alam ni semua terjadi....Selain dari ketentuan Tuhan, kita kena pikir jgk yang MUNGKIN bumi 'marah' ngan kita sbb terlalu banyak buat kerosakan kat bumi Allah ni...MUNGKIN bumi menunjukkan amaran pembalasan Tuhan diats setiap perkara mungkar yang dah banyak kita buat selama ini....MUNGKIN....MUNGKIN....banyak lagi kemungkinan2 yang ada...

Tsunami
 Gunung Merapi adalah salah satu dari 'amaran' untuk kita selain dari Tsunami dan ribut Katrina...Tapi, sudah ke kita bermuhasabah diri atau masih menyalahkan takdir....Aku tau, nak mencari kesalahan sendiri tu lagi ssh dari nak menyalahkan orang lain....Tapi, apakata mulai sekarang, sama2 la kita memperbaiki diri sendiri dan cuba la menjaga Bumi amanah dari Tuhan ni dengan lebih baik dan sempurna semampu kita...Kita boleh mula dgn bawak beg sendiri masa membeli belah!! ^o^

W'salam...


2 comments:

totally cute! :D said...

saya pon tengok jugak! :) sgt menakutkan bila tiba2 je gunung tu meletup!

ohh ya nak tgok gmbar mayat mbah maridjan? sila lah berkunjung ke blog sy.. :)

AdiaLuze said...

Tula...Ada gak tgk gmabar arwah Mbah tu kat blog En.Ben...

Suhanallah...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu