Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 2, 2010

Citer Pasal Berniaga

A'kum...

Tup tap, tup tap...Dah tengahari pun kan...perut dh kenyang, mata pulak mengantuk...Haaaaiiiii...Macam2 si Tuan punya blog ni kaaaannn...Kalo mcmtu, xyah la mkn..Hissshhh...Mana boleh, nanti perut lapo, tak leh buat keja... Yang peliknya, kalau kat rumah tkde la plak tetengah hari camni nak tido...Ngengada kan???

Korang semua dah makan ker? Awal2 bulan ni mesti makan ala2 mewah kan? Almaklumla, poket masih tebal...Hehehehe...Nanti hujung bulan jangan la sampai makan telur ngan kicap je yeee...Ahaks...(Perli diri sendiri sebenarnye niii)..

Kenapa aku rasa 'rate' makanan sekarang ni mankin mahal eeekkk... Kadang2 tu makan lauk begedil 1, ayam sup yg di potong kecik2 skit ngan kuah kari skit dah RM5.00...Aku nak cuba buat kira2 laa...Nasi = RM1.00 + Begedil = RM2.00  + Ayam potong kecik2 masak sup = RM2.00....Mmmm cmtu ke kira? Begedil mmg mahal ekk? Apa pendapat korang?? Ke kira dah murah cmtuh? Oooo...upah masak aku lupa nak include kot..Hehehehe...

Alaa...Susah2 sangat, nanti aku masak sendiri bawak bekal je laa..Br puas hati (macam la rajin sangat)...Ekekeke...

Aku bukan apa...bukan ke masa zaman2 Nabi dulu, orang suka berniaga sebab boleh beramal sama...Tapi orang zaman sekarang lebih mementingkan keuntungan dari perbanyakkan amal...Mmmm...Nampak gayanye aku pun kena muhasabah diri jugak ni kalau bercita2 nak berniaga..Jgn salah sangka plak ye..Beramal kat cni maksudnye tidak la sampai tak mendatangkan keuntungan langsung...Tu memudaratkan diri sendiri namanye...Pandai2 la nak mengimbangkannye...

Buat blog ni, kalo niat nak mencari keuntungan kira macam berniaga la jgk kan..Jadinye, marilah kita sama2 menyediakan bahan bacaan (yg merupakan produk kita) yang boleh mendatangkan manfaat kepada semua orang...Betul tak kwn2??? Chaiyoook!!!!

W'salam...Adiooossss....

4 comments:

Lizzie Yasmin said...

aku buat buat blog untuk berkawan.. dan cari bahan bacaan ringan dan merehatkan minda... keuntungan adalah bonus hehehe

AdiaLuze said...

Bagus2...Akak pun menulis suka2...kalo ada yg terasa, mntk mahap bebyk la yeeee....Hehehehe

Roxy zai said...

ehek..hari2 lunch RM3.50 jaa..bhgia tak??hehehhe^_^

AdiaLuze said...

Eeeeiii....Bestnye Zai....Kat mn tu??? Mmg bhgia...Lauknye apa kalo hrga cmtu?

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu