Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 11, 2010

Diet Sedap

A'kum...

Wah,wah,wah....Ni first time aku dengar makan makanan ringan boleh turunkan berat badan...Korang mesti dah baca berita kat Kosmo hari ni kan??? Jangan tak caya...Ni la yang dipanggil diet jenis 'sedap'...Hehehehe

Kalau yang tak tau citernye, meh la baca ni :

WICHITA - Seorang profesor pemakanan di Universiti Kansas State, Mark Haub hilang berat badan hampir 12.70 kilogram (kg) apabila dia mengambil makanan ringan seperti kek krim, snek, biskut dan bijiran selama sepuluh minggu, lapor sebuah akhbar semalam.

Haub hilang berat badan sebanyak 12.24kg daripada berat badan asalnya 91.3kg.

Dia mengurangkan pengambilan kalori dengan mengambil kurang 1,800 kalori berbanding 2,600 kalori dengan memakan kek Twinkie setiap tiga jam.

Haub turut memakan bijiran Kellogg's dan biskut Oreo dan minum dua kali sehari kopi espreso.

Dia juga mengambil pil vitamin dan makan kacang hijau dan snek Doritos.

Sebelum dia mengambil makanan itu, Haub menganggap dirinya seorang pengguna yang memakan makanan berkhasiat seperti pisang, buah beri dan bijiran.

Petikan : SuratKabo KOSMO @ 11 Nov 2010

Lepas ni mesti ada yang nak cuba gak kan (termasuklah aku.. ^o^)...Yelaaa...Nak exercise, asyik takde masa je (sebenornye maleh), jadi aku ikut la diet cara sedap ni...Aku nak tengok gak dlm 10 minggu ni, leh ke berat badan aku tuun cmtu...Ahahkss...Apalagi??? Jom cuba!!!!

W'salam...Adiooossss....


3 comments:

HAZWAN17 said...

lepas ni boleh la makan snek byk2 erk kalau nak kurus

AdiaLuze said...

Hehehe...btol3...Tp jgn la melantak nasi jgk yeee... :)

abgreds said...

jangan makan jer sampai lupa tengok timbang.. kang jadi ringan macam snek pulak! haha...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu