Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, November 29, 2010

Ini N3 Motivasi Utk Aku *____*

Assalammualaikum...

SABAR

Ringkas je kan perkataan kat atas tuh..Tapi, hanya org yang selalu kena menghadapinye je yang akan benar2 memahaminye...Betul tak???

"Sabar itu sebahagian daripada Iman"

Dari kita kecik sampai besar, kita sering mendengar ungkapan ayat ni kan...Bukan ayat klise, tapi itulah kebenarannya...Selagi kita hidup, kita akan sentiasa dihadapkan dengan pelbagai perkara yang pastinya menguji keSABARan kita...

Jadi kengkawan, takyah la nak menghad2kan kesabaran kita...Kalo kita meletakkan had, pastinya akan tiba harinya kita akan menyalahkan takdir...Cuba bayangkan kalo Pencipta kita pun ada had keSABARan...Aku rasa, ranap dah bumi ni kena tiupan sangkakala yang pastinya akan berlaku lebih awal dari yang sepatutnya...

Layak ke kita nak menyalahkan takdir? Kita pun dah cukup beruntung dapat bernafas dalam muka bumi ni tanpa nak bayar setiap udara yang kita sedut...Hmmmmmm...

Tuhan memberi kita ujian demi ujian yang menguji keSABARan kita setiap hari pasti ada sebabnye...Antaranya adalah untuk menguji keimanan dan kepercayaan kita pada Tuhan yang satu...Alaaaa...korang bercinta pun suka nak menguji pasangan korang kan?? Motifnye, untuk tengok samada pasangan korang ru betul2 setia/sayang/jujur tak...Jadi, sapalah kita nak menafikan ujian dari Tuhan...Kita ni cuma hambaNYA sahaja...

Sorilah kalo aku ni cam bersyarah jee...Bukan apa...Tadi ada berlaku benda yang menguji kesabaran aku...Kiranya N3 ni lebih kepada nasihat/motivasi kepada diri aku sendiri jeee... ^_________^

W'salam...

Adiossss...

5 comments:

hans said...

yups
betul lah tu
entry yg bagus
thumbs up

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

AdiaLuze said...

Makasih En Hans :)

Qaseh dalia adelia said...

sabar tu kan separuh dr iman..hanya sabar yg buatkan kita dpt bertahan ..n tempuhi segala ujian2nya

sugar2 kapas strawberry said...

pesan utk diri sendiri..dan pesan utk org lain jgk :)

AdiaLuze said...

Betul tu cik Sugar2 & Qaseh...Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu