Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 31, 2011

Yeeeaaayy !!! Akhirnye aku berjaya !!!

Assalammualaikum...

Akhirnye aku BERJAYA !!!!!
 

Gambar kat atas tu bukan sesaja nak menayang kasut baru ye (sempat lagi nak menunjuk tuh), tapi sekadar nak memberitahu kat korang yang  aku telah berjaya memaksa diri aku menjoggingkan diri hari ni...Yeaayyy!!!! Cecececeh...Bunyi cam la dah turun 10kg kan,kan,kan...Hehehe...Tapi, macam omputih cakap la..Everything start with first step (Yeke omputih ada kata cmni??? mmmm).

Punya la bersemangat aku berjoging ngan adik aku pagi tadi, baru lari kejap dah pancit..Hampeeehhh...Yela, aku ni dah brapa kurun tak bersenam...Standard la kaannn...Ekekeeke...Nasib baik la reti jugak nak buat warming up..Kalo tak, mesti aku cramp sana sini...Eeiiii..ngeri... ~o~

Apapun, semangat yang sehangat api akhirnye tinggal asap yang berkepol2 dek kerana hujan yang mulanye renyai2 menjadi lebat...Warrrghh!!!! Elok2 berlari2 anak, tetiba kena memecutkan diri la plak....Dah la aku agak2 dah semput masa tuh...Aiiihhhssss !!!

Takpelah...At least dapat la aku merasa berjoging walau hanya 15minit daripada takde langsung kaaann..Ekekeke...Sedap skit rasanye badan ni dapat kuar peluh..Kalo korang tak caya, yang agak2 otot2 dah berkarat tu, tunggu apalagi ? Jom la kita mula berjogging !!!!! (wah,wah..semangat berkobar2 je kaaaann...) >____________<

P/S : Gambo kat bawah ni sebagai bukti yang aku dah mula berjoging...Cuba tengok rumput yang melekat tuh..Bukan letak sendiri tau!!

W'salam...

Adiossss...


 

Salam Hari ISNIN !!!!

Assalammualaikum...

Salam hari ISNIN kengkawan !!!!

Lambatnye aku memulakan n3 hari ni...Mmmm...Takpelah...Janji aku masih sempat nak mengupdate ye tak...Ekekeke...

Waaaaahhh...Seronoknye mereka2 yang bekerja dikawasan yang bergelar 'Wilayah' yeee....Almaklumlah..esok korang kan cuti...dan aku percaya ramai yang amik cuti hari ni ngan hari Rabu jugak kerana hari Khamis tu pun cuti straight sampai Ahad..Enjoy betol la korang ek !! ^_^

Aku keja hari ni, esok pun keje, dan lusa pun keroje...Oleh kerana aku takde la nak menyambut Tahun Baru Cina, makanye, aku hanya akan bercuti bermula pada hari Khamis ini...Tapi kalau korang dapat cuti awal tu okey la tuh..Aku tak jeles pun... o_O

Kalau dah ramai orang balok kampung, maknanye, semua Shopping2 Komplex akan menjadi 'aman' la skit kan...Haaa...Oleh kerana gaji dah pun masuk, malam ni jugak aku akan pergi ke Giant untuk menghabiskan duit yang tak berapa nak ada ni..Jom kita shopping!!!!Muahahahahaha (E'eleh...gelak cam la banyak duit @_@)...

W'salam...

Adiossss...


Sunday, January 30, 2011

Aku Wanita Biasa

Assalammualaikum...


Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..
Lirik Aku Wanita Biasa - Krisdayanti @ Lirikami

W'salam...

Adiossss...

Saturday, January 29, 2011

Sapa Nak KEMPISKAN Perut ???

Assalammualaikum...

Sapa nak kempiskan perut angkat tangan !!!!!!!!!!!!!!!

Haaaa...Aku rasa ramai lah yang angkat tangan kalo soalan kat atas tu ditujukan kat korang kan,kan,kan....Hehehe...Sama la kiteee...

Hari ni aku nak kongsi beberapa tips untuk mengempiskan perut. Jom skodeng !!!!

Tips 1 : Bersarapan dengan Yogurt
 

Tips 2 : Minum air dalam kuantiti yang disarankan


Tips 3 : Jangan gelojoh ketika makan


Tips 4 : Kurangkan pengambilan garam dalam makanan


Tips 5 : Pengambilan serat yang tepat seperti dalam buah2han (epal,pear)


Sumber Ilmu : SINI

Senang giler kan ? Jadi, apa tunggu lagi, meh kita cuba mempraktikkannye sesama...

W'salam...

Adiossss...

Friday, January 28, 2011

Terima Kasih daun keladi

Assalammualaikum...

Gambo Ehsan En. Gugel

Entri ini ditujukan khas buat PnStoberi

Kengkawan yang lain jangan terasa yeee...Hehehe...Bukan aper, aku cuma nak ucapkan TERIMA KASIH pada PnS keran berjaya membuat kejutan pada aku semalam..

Kisahnye, semalam, lepas solat zohor, bila aku balik ke meja aku, tetiba aku nampak satu envelope yang ditujukan untuk aku (yelah..dh kat atas meja aku, off koz la untuk aku, ye tak..ahakss)..Suprise giler bila aku bukak ianye dari PnS rupenye..Aku dapat souvenier dari Sabah !!!! Best sesangat rasanye !!!!!!!!!!!!! MEKASIH REEN !!!!Muah3 !!!

Takyah la korang tertanye2 untuk aper gift tu...Sebabnye...RAHSIA !!! Hehehe..Jangan marah aaaa...Nantilah aku upload gambo yeee...Laaa ni tak sempat la nak upload gambo...

Apa2pun, aku nak bagi satu pantun pada PnS ni :

Terima Kasih daun keladi,
Kalau ada leh la bagi lagi ^____________^


W'salam...

Adiossss...

BEN ASHAARI BLOG

Assalammualaikum...

SUKA SESANGAT !!!!!

Macam mengerti plak keluhan aku En.Ben ni..Tadi dak Ayuni bagitau aku En.Ben ni bukak senanrai bloglist lagi !!!! Apalagi, dengan excitednye, aku pun buat la n3 nih...hehehehe..TQ En.Ben !!!!

 

Q : Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini
A : Purata dalam 2-3 kali update blog dalam sehari dan setakat ni jumlah n3 kalau campur yang auto publish (^_^) dah ada dalam 333 n3

Q : Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI 
A : Rasa teruja dan seronok giler bila tengok blog aku ni ada dalam list pilihan En.Ben. Rasanye, inilah platform terbaik untuk mempromo blog kite dan pada masa yang sama mengenali blogger2 lain...

Q : Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ?
A : Boleh ke popular ? Kalo blog aku popular sampai traffic mencanak2 naik, rasanye aku puasa 3 hari berturut2 tanda kesyukuran dan buat GA yang hadiahnye GEMPAQ GILER tanda penghargaan aku pada pengunjung2 setia blog aku...Ahaksss..
 
SIAP!!! Mudah2han aku terpilih..Ngeee...

W'salam...

Adiossss...


Aku Ada Header Baru !!!!

Assalammualaikum...

Korang perasan tak ???

Hoooyeeeeeaayyy !!!! Akhirnye aku berjaya membuat HEADER BARU untuk blog kesayangan aku ini....Comey tak ? Ekekeke...Ok la tu kaaannn...



Kalau ada komen2 yang membina, sila2 bagi yeee...Kalo nak mengkondem pun ok gak...Tapi, kalau aku tak publish, jangan la nak marah plak yeee...

Sebenarnye, niat di hati aku nak make over completely blog aku ni, tapi setelah dipertimbangkan, ok la ni..walaupun tak berapa nak boombastic, yang penting aku masih suka...hikhikhik...

Okey la....Cukupla setakat tu...Nanti di lain N3 kita jumpa lagi kay !!!

W'salam...

Adiossss...


 

MURAHNYE REZEKI DIER ...

Assalammualaikum...

Eeeeeiii Jelesnya !!!!!

Korang ada baca tak suratkabo pasal berita David Teo keluarkan RM4.5 juta untuk bagi bonus pekerja2nye ? Lumayan kan ? Untuk sapa yang keja ngan MIG ...

Bila baca berita2 macamni, aku kekadang terpikir, kenapa la kan, ada di kalangan peniaga2 (khususnye orang kita) yang dok gebang sana sini bahawasanye kompeni dia beroleh keuntungan puluhan juta RM, tapi nak bagi bonus pun dok pilih kasih. Maksudnye, yang dapat bonus tu cuma orang2 yang berjawatan tinggi..Kalau setakat kerani ke, opis boy ke, jangan nak mimpi la nak dapat bonus....Kiranye, kalau keja 10 taun pun, blom tentu nak dapat...Jangan kata bonus sebulan, bonus setakat 100-200 pun tak penah ada...

Aku cuma nak lepas geram je ni...Mesti ada yang akan cakap "Kalau dah tau macamtu, carilah keja kat tempat lain"...Masalahnye, bukan tak nak, tapi, dalam kegawatan ekonomi sekarang ni, nak memilih sangat pun payah gak..Yelah..Lagi2 sekarang ni kerajaan dah nak kenakan Goverment Service Tax kat semua menda, kalau dok memilih keja alamtnye, makan roti la hari2....hmmmm...

Ni ada sedikit petikan akhbar dari HARIAN METRO :

David yang ditemui berkata, dia membelanjakan keseluruhan berjumlah RM4.5 juta untuk acara ini dan menyifatkannya paling tinggi sepanjang abad ini.

“Saya berikan ganjaran sebagai penaik semangat kepada pelakon dan ikut kepada disiplin serta komitmen mereka. Ia boleh dianggap KPI saya terhadap pelakon. Saya beri yang setimpal dan jumlah RM1,000 adalah paling sikit.

“Apa salahnya saya berkongsi keuntungan yang diperoleh kerana daripada RM73 juta kutipan keseluruhan untuk tahun 2010, RM42juta adalah milik MIG daripada tayangan 11 filem.


Waahhh...untung banyak ye taukeh filem kita ni...Mungkin ini yang dikatakan, bila kita dapat rezeki dari Allah, sebahagian darinye hendaklah kita bersedekah..Barulah rezeki yang akan datang tu mankin berlipat kali ganda...Ye tak ???

Yang paling best, yang ni :

Melihatkan kepada kejayaan kedua-dua filem lakonan Shaheizy Sam ini, ramai yang menjangkakan dia bakal memperoleh imbuhan lumayan daripada David.

Ternyata telahan itu tidak silap kerana bintang yang baru sebulan mengikat kontrak sebagai artis MIG Talent ini menerima bonus berupa rumah Semi D dua tingkat dan pakej umrah bernilai RM30,000 untuk dirinya bersama ibu bapa.


Masyuuuuukkk betul si Shaheizy Sam ni yee..Tak sia2 dia jadi artis MIG....Tapi, aku impress la ngan David Teo ni sebab, leh bagi imbuhan berupa Pakej Umrah walaupun dia bukan beragama Islam...

Walau Agama apa pun kita, pangkat apa pun kita, kerja apa pun kita, yang penting, dalam hidup ni, jangan lah lupa bersedekah yeee...Jangan la asik nak bersedekah senyuman je yee..Sesekali, meh la kita keluarkan lah bantuan kewangan seikhlasnye...Kalau dah kata ikhlas, seringgit dua pun OK jugak.... ^_____^

W'salam...

Adiossss...


Nak Tengok Citer Tuuu...

Assalammualaikum...

Setelah semalam aku bertungkus lumus cuba menukar skin/template blog aku, akhirnye, aku mengambil keputusan untuk mengekalkan rupa yang ada....Rasanye inilah 'rupa paras' yang paling aku berkenan...Tak terlalu 'penuh' dan tak terlalu 'kosong'..Apa yang penting, korang2 semua tu masih lagi setia melawat blog aku ni selalu....Mekasih teman2 !!!!

Esok cuti lagi !!! Yeeeaayyy...! TApi tak brapa nak excited la sebab gaji blom masyuk..Lagi2 orang yang tak menggunakan Credit Card cam aku ni kan... Tunggu ada gaji baru la boleh beli barangan dapo..Jadinye, sabooo je la dulu...Hmmmmm...

Malam tadi aku tengok citer S3RAM kat Astro Ria...Ada sapa2 yang tengok tak?? Ada 3 kisah dalam 1 cerita...Biasalah kalo crita hantu ni, mizik jela yang buat orang terkejut2..Hantu2 nye takdelah seram mana..Tapi yang paling membuatkan aku terjerit kuat skit adalah kisah yang bertajuk 'Asrama' (kalau tak silap la)...

Kisah ni pasal ada sorang budak laki yang kena kacau ngan makhluk halus (macam puntianak la) yang 'tinggal' kat Asrama tu jugak...Malam2 kena tindih, selalu rasa ada benda yang pegang dan kemuncaknye bila semua bebudak dah balik cuti skolah dan tinggal budak ni ngan kawan dia sorang... Tapi, yang tak bestnye, citer semua macam tergantung...Last2 nampak hantu, lepas tu dengar suara orang menjerit dan tamaaaaattttt...Haiiiishhhh...Menyampahnyeeee....

Apapun, sebenarnye ada satu citer seram yang aku teringin sangat nak tengok kat wayang iaitu, KHURAFAT...Tapi, sampai laaa niii, takde pun lagi...hmmmphhh...Nampaknye kena beli CD je la...CD pun CD laaa..janji aku dapat tengok...Ye tak? Kalo tak pun, aku jenguk blog si budak HANS la nanti...Kot2 leh download dari situ je kaaann...Ahaksss...

W'salam...

Adiossss...


Thursday, January 27, 2011

TV = Rabun = Cermin Mata = Contact Lenses

Assalammualaikum...

Tup tap, tup tap, kejap je rasanye adik2 aku membesar.. 2 orang dah bertunang dan salah sorang tu dah nak dekat pun majlis kawinnye... Cam baru semalam je aku tolong mak aku basuh berak kencing diaorang..Almaklumlah..Anak sulung...Ceh..Bunyi cam la rajin sangat...Padahal, penat la mak tu memekik melolong baru la nak angkat bontot tu g tolong mak..Ehehehehe...

Aku kecik2 dulu PEMALAS giler...Kalau hari cuti, menda pertama aku buat adalah TENGOK TV..Ekekeke...Puas mak aku membebel, barulah g basuh baju dan kemas rumah..Lepas tu, tengok TV lagi !!!! Tu je la keja aku dulu..Pendek kata, dek kerana suka sangat tengok TV sampai rabun la mata aku ni dibuatnye..

Akibatnye, umur baru 12 tahun, power cermin mata aku dah mencecah dekat-dekat 300 untuk sebelah mata je...Haaaa...Jangan tak caya...Tapikan..Oleh kerana famili aku dulu bukan tergolong dalam golongan yang senang, aku mula pakai cerminmata masa aku tingkatan 2 kalau tak silap. Tupun, beli bingkai yang ala2 cam Nerd...Ala..Yang bingkai jenis tebal tuuuu... Yang laaa ni tengah in trend tuuu... Tau tak?? Ala..yang macam ni ha :

GAmbo sambar kat GOOGLE

Kalau diikutkan, setiap tahun, sekurang2nye, aku kena buat check up untuk tukar cerminmata tu 2 kali setahun..Tapi, sebab tak nak membebankan bapak aku, aku guna je la cermin mata tu sampai rosak baru tukar baru...

Aku ingat masa aku masuk kolej belajar kat Langkawi barulah aku nipiskan cermin dan guna bingkai yang nipis skit.. Tupun guna duit pinjaman dan sebab ada diskaun untuk student..Aku buat masa tu dalam RM300++ laaa...Kira murah la kan...Masa tu power aku dalam 350-400 sebelah mata.. Lepaih tu barulah tak berapa rasa Nerd sangat..Huhuhuhu...

Setelah beberapa lama memakai cerminmata, kalau tak silap awal dalam awal Tahun 2002, aku mula diperkenalkan oleh sorang kakak yang bernama Azma dengan alat yang dinamakan 'Contact Lenses'...Jadinye, sampai sekarang ni la aku menggunakannye..Alhamdulillah..Dalam pada banyak brita2 yang tak elok pasal Contact Lenses ni, setakat ni, aku ok-ok saje...

Apa motif la aku citer menda2 ni kan..Tapi oleh aku tengah rajin nak berceloteh dan membebel ni, baik la aku tulis siap2..Agak korang nak baca, Alhamdulillah..Kalo tak nak baca pun takpe, akak tak kecik ati pon ~,~

W'salam...

Adiossss...

Waaa !!! Masalah ! Masalah !!!!! ToT

Assalammualaikum...

WAAAA!!!! Blogger Template aku bermasalah !!!

Kengkawan, mintak sori yeee....

Esok baru aku boleh cuba menyelesaikan masalah ni...Korang bersabar yeee !_____!

W'salam...

Adiossss...

Aku Ada Benda Nak Bagitau Ni !!!! ^O^

Assalammualaikum...

Hari ni aku tengah gigih berusaha untuk mengubahsuai atau omputih cakap 'renovate' blog kesayangan aku ni...

Jadi, agak2 kalau korang tengok blog aku cam jadi giler hari ni, mintak mahap sesangat yeee...Apapun, segala kegilaan ini Insyallah akan berakhir sebelum jam 430ptg ni...Sementara tu, bawak2 la bersabar yeee ^____^

W'salam...

Adiossss...


Bakpe Nak Berblog2 Ni Ye....

Assalammualaikum... 

Gambar pinjam Google
Bila kita mengambil keputusan untuk berblog, biasanye, apa yang menjadi penyebabnye ye...Mungkin ada yang berlog sebab nak release tension, ada juga blog2 khas untuk menyertai segala jenis GA dan kontest2 yang dianjurkan oleh kengkawan blogger yang ada..Dan tak kurang juga yang berblogger sebab nak berbisnis...

Aku? Mula2 aku berblog dulu sebenarnye teringin nak buat perniagaan online (sekarang ni pun ada gak cuma tak aktif ^_^ )...Lama kelamaan, berblog adalah salah satu cara aku meluahkan rasa dan pendapat. Ini serba sedikit dapat meringankan segala macam tekanan dan rasa tak best yang aku rasa...

Walaupun aku menulis ikut apa yang aku rasa, seboleh2nye, aku cuba pastikan yang hasil penulisan aku tu takkan menggores hati sesapa pun...Insyallah...Tak janji la tapi >__o

Dulu masa sekolah rendah dalam darjah 5-6, aku sebenarnye suka menulis cerita ala2 novel...Hehehehe...Yang jadi 'mangsa' untuk baca cerita2 aku tu sudah semestinye kengkawan baik aku...Masa tu kalau tak silap, yang slalu jadi 'mangsa', kawan aku nama RADZIAH...Tapi, nasib baik memang dia suka membaca...Dan dia memang kawan yang baik la sebab slalunye dia akan kata crita2 yang aku karangkan tu semuanye best2 blaka...Tak tau la ikhlas ke tak tuh....Ahakssss..Mekasih YAH... ^o^

Bila melangkah ke alam sekolah menengah, rasa malas plak nak meneruskan minat aku tu..Lagipun masa tu, aku ngan kawan baik yang aku panggil YAH tu dh tak sekelas...Persahabatan kami pun serba sedikit menjadi renggang...Hmmmmph...Tapi, sekarang ni aku masih keep in touch lagi ngan dier.... >______<

Walau apu pun sebab kita berblog, yang pasti, walau tak banyak, adalah sikit hasil penulisan/isi2 blog kita tu berjaya menyentuh perasaan orang lain..Semoga ianya adalah untuk kebaikan semata....Keep on blogging uols !!!!!!

W'salam...

Adiossss...

Wednesday, January 26, 2011

GA Pearl by mOoN

Assalammualaikum...

Nak try cuba nasib GA Pear dari Cik Adik MOon ni haaa...

Aku nak TAG : Kak Hawa, Kak Lina ngan Sivagami

Aku join GA ni sebab bercita2 dapat jadi peserta bertuah..Ekekeke

Aku pilih warna PEACH sebab ianye tak terlalu 'girly' dan tak terlalu 'hyper'..Lebih kurang cam aku laaa...Yang sedang2 saja, yang penting aku setia (Nyanyi cam lagu Iwan tu ^_o)

Jom klik banner ni untuk join !!!!


W'salam...

Adiossss...



Kalau betul kau sayang, kenapa mesti kau sakiti dia ???????!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalammualaikum...

Kalau betul kau sayang, kenapa mesti kau sakiti dia ???????!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tadi aku tengok rancangan 360 kat tv3..Kalau tak silap, tajuknye adalah "Mangsa kepada pasangan bercinta"..Cam tu lah lebih kurang bunyinye..Korang ada tak tertengok??

Aku paling tersentuh bila wartawan 360 menemuramah keluarga Arwah Nur Ain Ashikin Jemedi, 17, yang ditikam 19 kali dan disimbah asid oleh seorang lelaki yang berumur dalam lingkungan 40an yang mendakwa budak Nur Ain ni kekasihnye. Setelah terlantar selama 22 hari (dimasukkan ke hospital pada 16 Dec 2010) dan menderita akibat 19 tikaman serta melecur akibat simbahan cuka getah, Nur Ain akhirnye meninggal dunia dalam koma di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Ismail (HSI), jam 8.32 pagi pada 07 Jan 2011. Sedih tengok keadaan dia cam dalam gambar ni....

Subhanallah.... !___!
Berikutan kematiannya, seluruh keluarga gadis malang ini menuntut supaya penyerang mangsa, Habin Sulaiman, 42, yang sudah dijatuhi hukuman penjara 34 tahun dan lima sebatan pada 3 Januari lalu selepas mengaku menyerang dan cuba membunuh mangsa, disiasat semula atas tuduhan membunuh.

Yang aku paling tak dapat nak terima, motifnye cuma sebab Nur Ain menolak cinta lelaki tu je dan laki tu tak tahan tengok Nur Ain ni rapat dengan mana2 lelaki lain...Mengikut kakak Nur Ain, lelaki ni bersikap seolah2 Si Nur Ain ni bini dier je...Hmmmphhh...

Lebih menyayat hati, semasa diserang, Nur Ain sedang mengandung dan kandungannye berusia 24 minggu (dalam 6 bulan).... Haaaiiihhh..Kenapalah manusia zaman sekarang ni semankin kejam hah ?????

Yang tak patut berlaku dah pun berlaku...Pada yang dah 'pergi', sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah ye kengkawan...Semoga tragedi seumpama ini dijauhkan lah hendaknye dari terjadi pada kluarga kita...Aminnn...Mohon perlindungan dari Allah setiap masa, setiap detik dan setiap waktu...Wahai wanita, jagalah diri anda sebaik2nye...

INFO BERITA : Rujukan dari akhbar2 tempatan
W'salam...

Adiossss...




Giveaway 1001 Followers Mah@mahu

Assalammualaikum...

GA yang aku nak join kali ini agak mencabar tapi akan aku cuba jugak nasibku yang biasanye tak berapa nak baik ni...Hehehe...Oh ye...Kalau korang nak ikut join, klik jela banner kat bawah ni yeee...Jangan malu2 yeee...Ahaksss..


Bagi memenuhi syarat2 dalam GA ni, aku kena bercerita.. Nak tau citer aper, meh la terus baca ^_^

Mah@mahu - Kali pertama aku meng'klik' masuk ke blog ni, aku tertarik pada kekemasan blog ni...Dengan memaparkan singkatan huruf 'MM' sebagai kertas dindingnye, gambar yang dicopkan hak milik pemilik blog juga ditanda dengan initial yang sama iaitu 'MM'. Sebenarnye, kalau tengok sekali imbas, blog dier ni lebih bercirikan blog skema..Bukan pada isinye, tapi pada penampilannye...Tapi aku suka macam ni...Takde gambar kartun mata terkebil2, takde muzik latar yang mengganggu ketenteraman berblogwalking..Pendek kata, takdela widget2 yang boleh menyebabkan kelajuan mengupload blog terganggu...
 
Aizoul - Dengan tagline 'Aku Lelaki Biasa' blog yang juga bertindak selaku pengsponsor GA ni agak ceria kerana mempamerkan layout yang bermotifkan abstrak kabur bertemakan warna kebiruan + Kehijaun...Simple tapi nice....

Telek punya telek ada satu persamaan yang jelas iaitu tiada widget2 yang boleh mengganggu kelancaracan melri blog mereka ni...Cuba korang g tengok...Betuuuullll... Takde kartun terkedip2, takde deco yang lip lap lip lap...Dan yang paling ketara, takde paparan kalendar dan tarikh...Bagus2...The more simple, the more easy for us to upload...Alolololo..Terspeking inglis la plak...Wakakaka

Ok...Aku rasa aku dah cuba memenuhi syarat2 yang dikehendaki dengan sebaik mungkin ! Mintak2 la ada rezki aku tuk menang !!! Aminnnn... =______=

W'salam...

Adiossss...


Semoga ENGKAU Sentiasa Izinkan Hatiku Bercahaya

  • Assalammualaikum..

    Cahaya Hati

    Allah engkau dekat penuh kasih sayang
    Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
    Karna kemurahan-Mu
    Karna kasih sayang-Mu

    Hanya bila diri-Mu
    Ingin nyatakan cinta
    Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
    Kau selalu terjaga yang memberi segala

    Reff:
    Allah Rahman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
    Allah Rohman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi

    Di setiap nafas di segala waktu
    Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
    Kau yang selalu terjaga yang memberi segala

    Back to Reff:

    Setiap mahluk bergantung pada-Mu
    Dan bersujud semesta untuk-Mu
    Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu

    Back to Reff:

    Yaa Allah Ya Rahman
    Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
    Ya Nurul Qolbi
    Yaa Allah

     Lirik Ehsan : SINI

    Allah engkau dekat penuh kasih sayang
    Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
    Karna kemurahan-Mu
    Karna kasih sayang-Mu

    Hanya bila diri-Mu
    Ingin nyatakan cinta
    Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
    Kau selalu terjaga yang memberi segala

    Reff:
    Allah Rahman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
    Allah Rohman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi

    Di setiap nafas di segala waktu
    Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
    Kau yang selalu terjaga yang memberi segala

    Back to Reff:

    Setiap mahluk bergantung pada-Mu
    Dan bersujud semesta untuk-Mu
    Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu

    Back to Reff:

    Yaa Allah Ya Rahman
    Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
    Ya Nurul Qolbi
    Yaa Allah
    Allah engkau dekat penuh kasih sayang
    Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
    Karna kemurahan-Mu
    Karna kasih sayang-Mu

    Hanya bila diri-Mu
    Ingin nyatakan cinta
    Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
    Kau selalu terjaga yang memberi segala

    Reff:
    Allah Rahman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
    Allah Rohman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi

    Di setiap nafas di segala waktu
    Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
    Kau yang selalu terjaga yang memberi segala

    Back to Reff:

    Setiap mahluk bergantung pada-Mu
    Dan bersujud semesta untuk-Mu
    Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu

    Back to Reff:

    Yaa Allah Ya Rahman
    Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
    Ya Nurul Qolbi
    Yaa Allah

    Allah engkau dekat penuh kasih sayang
    Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
    Karna kemurahan-Mu
    Karna kasih sayang-Mu

    Hanya bila diri-Mu
    Ingin nyatakan cinta
    Pada jiwa yang rela dia kekasih-Mu
    Kau selalu terjaga yang memberi segala

    Reff:
    Allah Rahman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
    Allah Rohman Allah Rahim
    Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi

    Di setiap nafas di segala waktu
    Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
    Kau yang selalu terjaga yang memberi segala

    Back to Reff:

    Setiap mahluk bergantung pada-Mu
    Dan bersujud semesta untuk-Mu
    Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu

    Back to Reff:

    Yaa Allah Ya Rahman
    Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
    Ya Nurul Qolbi
    Yaa Allah


W'salam...

Adiossss...

Sapa Pengetua ??? Sapa Pengacara ????

Assalammualaikum...
Gambo pinjam incik Gugel ^-^

Apa???? Ahmad Dhani jadi Pengetus AF yang terbaru ?????

Aduyaiii...Dah takde ke orang yang berkaliber yang boleh dilantik dalam industri Hiburan kat Malaysia ni ??? Pelik,pelik...Orang kita ni suka nak bagi peluang kat artis luar untuk mencari rezeki yang lumayan kat sini tapi, artis kita nak buat duit kat sana bukan main payyyyyyaaaaaahhhh lagi...Hmmmm....

Mungkin pihak Pengurusan Astro nak mengeratkan lagi hubungan Malaysia-Indonesia kot...Tapi pelik kan...Kat Indonesia, bendera kita siap dipijak2 dan dibakar..Tapi kat Malaysia, artis dia kita sanjung2 bagai nak rak..Haaaaiiii...Pelik,pelik...

Korang jangan salah anggap plak..Aku bukannye anti artis Indon..Aku pun minat gak ngan lagu2 artis Indon ni, macam Melly Goeslow, Opack, Afghan...Tapi, aku takdelah terlalu fanatik sampai nak perabis duit beli album2 mereka..Hehehe...

Aku tau isu pemilihan Pengetua AF musim yang dikatakan yang terakhir ni memang dah lama..Tapinye, aku tak berkesempatan nak buat n3 mengenainye...Kengkadang tu, bila ada masa, aku lupa !!!! (cakap gaye Nazmi, peserta Raja Lawak tahun ni) +_____=

Tapi, artis kita pun sama la jugak..BIla dah agak2 popular tu, jangan la sampai lupa diri, riak dan takbur...Nanti, elok2 peminat suka, jadi meluat pulak...Kalo nak buat jahat pun, jangan lah sampai satu dunia tahu..Ni tidak...Nak bercomulut pun nak tangkap gambar (erk..sapa la tu ye..Heh)...

Apa2pun, sapa pun yang dipilih, meh la kita tengok samada ianye dapat tak mengembalikan zaman kegemilangan AF seperti masa musim pertama hingga ketiga dulu tuuu...Tunnnggggguuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!

P/S : Sapa jadi pengacara ye? Kalau boleh, bagilah kat Pak Nil lagiiii..Takmo dah Jimmy Shanley ka, Sarimah ka atau DATO' Ac Mizal sekalipun..Bukan diorg tu tak bagus, tapi rancangan tu jadi malap dan tak ceria sejak Pak Nil tak mengacara....Hmmmmphhhh....

W'salam...

Adiossss...

Diet + Exercise = KURUS !!!!

Assalammualaikum...

Hari ni tetiba je aku rasa memang aku dah GEMUK !!!!!!

Yang menguatkan lagi dakwaan aku ini adalah kerana sorang kawan laki kat tempat keja aku tetiba je cakap macam ni :

"Ko pregnant ke Da ?"

Haaaa... Kalo dah kaum Adam dok tanye soalan gitu, korang rasa, agak2 la kan...Apa maksudnye tuh ???? Mesti la sebab dia tengok badan aku dah KEMBANG !!! Waaaaaaaa !!!! Takmo ! Takmo !!!!!! Nak kurus cam zaman2 anak dara dulu !! Nak kurus ! Nak kurus jugak !!!!! T__T

Ok ! Langkah pertama, aku takmo dah makan malam.. Kepada laki aku ; lepas ni Ai (panggilan laki aku untuk aku) taknak dah beli makanan berminyak2 kat pasar malam tuh...Betol ni, tak tipu punye tau....!!!

Langkah kedua, kurangkan makan nasi...Sehari leh makan sekali je...Sekali tu pun, cuma satu cawan jeeee...(erk..boleh ker?? Hmmmm...)

Langkah ketiga, hmmmm...nantilah aku pikirkan dulu...Hehehehe...Yela..Nak berdiet ni kena la step by step...Mana boleh nak redah jeee..Nanti elok2 aku sihat dan berisi, tetiba plak jadi kurus dan sakit...Aiiishhh..Takmo la sampai macamtu kaaannn..Menyusahkan orang2 yang aku sayang je nanti kaaannnnn... Ahaksss...

Nak exercise, nak exercise, nak exercise, nak exercise, nak exercise....Jom kawan2 !!! Kita berjogging !!!!!

W'salam...

Adiossss...

Tuesday, January 25, 2011

Rapuhnye Hati Kita Pada Dugaan-NYA

Assalammualaikum ...


Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Lirik Ehsan : SINI

Gambar Ehsan Google

 W'salam...

Adiossss...

1st GiveAway Ang Pow Chinese New

Assalammualaikum...

Bersempena Chinese New Year yang bakal menjelang ni, aku telah merajinkan diri menjoin GA kat bawah ni :

V
V
v
v

Kalau korang nak join, klik je kat banner tu kay ! Kat sini aku nak TAG : 

Ucapan CNY aku : Kepada semua mereka2 yang meyambut Tahun Baru Cina dalam Tahun Arnab 2011 ni, aku harap Tahun ni akan memberi lebih KEBAHGIAAN dan KESEJAHTERAAN yang berkekalan selamanye !!!! Gong Xi, Gong Xi !!!!

W'salam...

Adiossss...

Layakkah Kita Untuk Menghukum ???

Assalammualaikum...

Kalau dah takde jodoh, nak buat macamana...

Rasanye semua orang dah terbaca berita perpisahan antara Fasha Sandha ngan Jejai kan ?? Apa agaknye reaksi orang ramai yeee... Mungkin ada yang terkilan, yang sedih dan tak kurang jugak yang ketawa gembira melihat kesedihan orang lain...Siapa tahu kan??? MUNGKIN....

Aku bukanlah peminat dan juga bukan pembenci Si cantik manis Fasha Sandha ni, tapi disamping rasa meluat ngan cerita2 kontrovesi yang ntahapa2 dari dia ni, kengkadang aku sian gak ngan dia...Yela...Dia pun manusia biasa..Hidup dia memang la dah jadi tatapan umum rakyat Malaysia ni, tapi mati dia kita tak tau lagi...Entah2 jauh lebih baik dari kita2 yang selalu mengutuk dia ni...Hmmmmmm...

MANUSIA BOLEH BERUBAH...Kata2 ini sentiasa aku pegang...Jadinye, aku akan lebih redha dengan apa sahaja yang berlaku dalam hidup aku...Insan yang mencintai kita sekarang ni pun, mungkin satu hari nanti akan berubah...Satu2nye yang tak akan berubah adalah hubungan kita dengan ALLAH...Kita akan sentiasa jadi hamba kepada Yang Maha Pencipta...

Oleh itu kengkawan, kalau hari ini kita berada di atas, janganlah lupa pandang2 sama yang di bawah...Kalau ada orang disekeliling kita buat salah, jangan lah diumpat,dicaci, dikeji dan dimaki...Bantulah dia seadanye dengan ikhlas..Kita tak tau nasib kita esok lusa...Pernah dengar cerita seorang pelacur yang dapat masuk kesyurga hanya kerana dia membantu memberi air kepada seekor anjing yang kehausan? Pernah dengar cerita seorang pemuda yang rajin beribadah tetapi akhirnye matinye dalam kesesatan kerana tergoda dengan ajakan dan hasutan syaitan???

Fikir2kanlah ye kengkawan.. Kalau nak membenci, fikirkan semula samada kita layak untuk membenci?? Kalau nak dicintai, fikirkan semula samada kita layak untuk dicintai??? Ibarat kata2 dari Uztaz Zawawi (skrg dah bergelar Dato'), "Perbaikilah hubungan kita dengan Allah sebelum kita ingin memperbaiki hubungan sesama makhluk"..Lebih kurang camtu la maksudnye..Hehehe

Semoga hari korang ceria2 selalu hendaknye.... ^___^

W'salam...

Adiossss...

Cuma 6% jeee @_@

Assalammualaikum...

Cuma 6% jeee...Takkan membebankan rakyat la tuh..
Yeke? Korang tau tak apa yang aku nak perkatakan ni...?? Aku tengah bengang dengan GST atau nama panjngnye, 'Goverment Service Tax'.


Mula2 hari tu aku membebel sebab parking keta pun kena tax 6%...Sekarang ni bil astro pun dah menguatkuasakan GST ciptaan kerajaan yang sentiasa mendahulukan rakyat ni...Heh....Lepas ni apala plak ye? Agaknye nak masuk tandas pun ada 6% tax kot...

Atas sebab apa sekalipun, dengan kenaikan harga barang dan keadaan gaji yang seakan2 mustahil untuk naik, tak taula macamana zaman 2020 nanti ni...Rasanye lagi ramai manusia akan lebih bertuankat DUIT dari TUHAN kot...



P/S : Inilah adalah luahan hati aku je...Walaupun ada kena mengena dengan yang masih hidup, tak terniat la plak nak menyakitkan hati sesiapa yee...Peace, no War !!!! ^____^

W'salam...

Adiossss...

PENGUMUMAN PENTING !!! Meh la Baca !!!!

Assalammualaikum...

Aku baru je menjenguk senarai2 peserta untuk GA pertama aku....Waaaahhh....Terharu je rasa bila tengok setakat n3 ini dibuat, peserta dah mencecah ke angka 106 orang !!!!! Sambutan yang memberangsangkan dah buat aku sangat2 teruja seeeeeaaayyyy !!! Alhamdulillah....

Well..Seperti yang aku penah janjikan, oleh kerana peserta dah mencapai 100 orang, makanye, dengan ini diumumkan bahawasanya hadiah akan ditambah daripada 3 menjadi 5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Suka tak ????? Hehehehe...Kalo suka baguslah....Aku suka kalau aku mampu buat orang lain suka, tersenyum dan gembira ^____^

Foto Ehsan SINI

Okeylah..Itu je yang aku nak umumkan buat masa sekarang ni..Pada yang belum menyertai tu, apalagi ??? MEH LA JOIN !!!!!

P/S : Lagi 2 hadiah tu adalah HADIAH MISTERI yang hanya akan diberitahu bila aku umumkan pemenangnye nanti..Jeng,jeng,jeng....Barulah suspen skit kaaann....HAkhakhakhak

W'salam...

Adiossss...


Monday, January 24, 2011

Cakap2 Sebelum Tido

Assalammualaikum...

Dingin sungguh malam ini
Dan sukar mataku lelapkan
Laluku cuba coretkan....Sesuatu didalam blog aku..Wakakaka....Sedap tak lagu yang telah pandai2 aku olah semula ni..Hikhikhik..Jangan marah ye Abang Saari Amri...Gurau je tuh....

Tengah lepak2 depan tv sambil layan citer ni :

Foto Ehsan Google
Penah tengok? Kalo tak pernah, cepat2 la tengok yeee...Seronok tengok pakar2 jenayah ni cuba menganalisis pemikiran penjenayah sebelum mengenalpasti siapa mereka dan seterusnye memberkas mereka.

Bila tengok citer2 penyiasatan macam ni, biasa2kan lah dengan kewujudan propaganda2 yang terlampau yang kadang2 buat kita tertanya2 "wujud ke manusia hebat macam ni?"...Tapi, aku rasa, itu lah yang membuatkan cerita2 mereka ni menarik untuk ditonton..Heh..

Ok la...Aku nak habiskan tengok citer ni sebelum menidurkan diri....Salam malam semua!!! Muaaaaahhhhhh!!!!!!!!!!!!

W'salam...

Adiossss...


ADIANIEZ GIVEAWAY : RIANG RIA DARA BERDUA

Assalammualaikum...

Aku dah lama teringin nak masuk GA kawan blogger aku yang sorang ni sebab namanye sama ngan aku...Setelah beberapa hari hasrat itu tertunda, akhirnye, malam ni terlaksana la jugak....Jom join sama !!!! Klik je kat banner kat bawah ni !!!



W'salam...

Adiossss...



Apakah Warna Anda Hari Ini?

Assalammualaikum...

Warna aku hari ni adalah OREN. Maksudnye, tak aman sangat dan agak kecoh sedikit.

Waduh, waduh...Ingatkan bila cuti ni badan jadi cergas la skit, ni badan rasa lenguh2 jeeee...Ini la penangan kalau tak exercise... Heh...Ingatkan bulan ni leh start berjogging..Tp, asal nak jogging je ada menda nak buat, asal nak jogging je hujan...Macam2 je alasan aku kan ??  ^_~

Hari ni memang mencabar betol lah...Dengan banyak kejanye, dengan bos membebelnye...Huiiishhh...Bikin sentap hati jeaa..Inilah dugaan hari ISNIN agaknye..Biasalah...Kalau cuti lama sangat, tetiba mula la rasa keja yang datang tu menimbun2, melangit...Haaaiiiishhhh...!!!

Macamana la agaknye hari korang semua yee...Mesti ada macam2 cerita, macam2 warna kaannn..Ok la tuuuu...

Apapun corak dan warna hari ni untuk korang, aku harapkan supaya kebahagiaan sentiasa menjadi milik korang..Bergembira dalam kesyukuran dan bersedihlah dengan keinsafan... ^________________^

W'salam...

Adiossss...


Sunday, January 23, 2011

Sekadar Berkongsi RasaTahajjud Cinta

Assalammualaikum...

Tersentuh rasa dan hati tatkala mendengar alunan irama dan lirik lagu ini. Jadi aku nak kongsi rasa kerendahan hati penuh kesyukuran dengan korang semua....
 

Tahajjud Cinta - Siti Nurhaliza

Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut

lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan

Ku sunyi dalam gembira

perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Terlalu lama aku mencuba

terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu

Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga

Ku rebah di dada malam

memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud

Lirik Ehsan : SINI



W'salam...

Adiossss...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu