Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 25, 2011

Cuma 6% jeee @_@

Assalammualaikum...

Cuma 6% jeee...Takkan membebankan rakyat la tuh..
Yeke? Korang tau tak apa yang aku nak perkatakan ni...?? Aku tengah bengang dengan GST atau nama panjngnye, 'Goverment Service Tax'.


Mula2 hari tu aku membebel sebab parking keta pun kena tax 6%...Sekarang ni bil astro pun dah menguatkuasakan GST ciptaan kerajaan yang sentiasa mendahulukan rakyat ni...Heh....Lepas ni apala plak ye? Agaknye nak masuk tandas pun ada 6% tax kot...

Atas sebab apa sekalipun, dengan kenaikan harga barang dan keadaan gaji yang seakan2 mustahil untuk naik, tak taula macamana zaman 2020 nanti ni...Rasanye lagi ramai manusia akan lebih bertuankat DUIT dari TUHAN kot...



P/S : Inilah adalah luahan hati aku je...Walaupun ada kena mengena dengan yang masih hidup, tak terniat la plak nak menyakitkan hati sesiapa yee...Peace, no War !!!! ^____^

W'salam...

Adiossss...

6 comments:

PUANSTOBERI said...

ha...start thn ni kan ada service tax. bongok btul lah.
next mth nak kurangkan pakej astro tu. kalo buleh nak amik yg basic je. mencik tau...! effect tau pada gaji. padahal kenaikan gaji berapa je sthn. bongok skali lagi!

AdiaLuze said...

PnS : Memang bongok bin gonjol kan??? Geram sesangat nih !!!

P/S : Org keja gomen takleh marah lebih2 tau...nanti kena 'gam'...hikhikhik

lina said...

masa mengundi nnt jalan kan tanggungjawap anda....TAK NAK BN

AdiaLuze said...

Lina : Aip...Jgn la ckp terang2 sgt kak...Nanti ada yang naik angin....wakakakaka :D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

takut makin naik tax makin byk lak jenayah sbb kesempitan hidup

AdiaLuze said...

TLLS : Betul tu dik !! Sekarang ni pun dah byk gk jadi cmtu...

Tu blom yg sanggup bunuh diri dan murtad!! Astaghfirullahahazim..NAuzubillah !!!

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu