Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 25, 2011

Layakkah Kita Untuk Menghukum ???

Assalammualaikum...

Kalau dah takde jodoh, nak buat macamana...

Rasanye semua orang dah terbaca berita perpisahan antara Fasha Sandha ngan Jejai kan ?? Apa agaknye reaksi orang ramai yeee... Mungkin ada yang terkilan, yang sedih dan tak kurang jugak yang ketawa gembira melihat kesedihan orang lain...Siapa tahu kan??? MUNGKIN....

Aku bukanlah peminat dan juga bukan pembenci Si cantik manis Fasha Sandha ni, tapi disamping rasa meluat ngan cerita2 kontrovesi yang ntahapa2 dari dia ni, kengkadang aku sian gak ngan dia...Yela...Dia pun manusia biasa..Hidup dia memang la dah jadi tatapan umum rakyat Malaysia ni, tapi mati dia kita tak tau lagi...Entah2 jauh lebih baik dari kita2 yang selalu mengutuk dia ni...Hmmmmmm...

MANUSIA BOLEH BERUBAH...Kata2 ini sentiasa aku pegang...Jadinye, aku akan lebih redha dengan apa sahaja yang berlaku dalam hidup aku...Insan yang mencintai kita sekarang ni pun, mungkin satu hari nanti akan berubah...Satu2nye yang tak akan berubah adalah hubungan kita dengan ALLAH...Kita akan sentiasa jadi hamba kepada Yang Maha Pencipta...

Oleh itu kengkawan, kalau hari ini kita berada di atas, janganlah lupa pandang2 sama yang di bawah...Kalau ada orang disekeliling kita buat salah, jangan lah diumpat,dicaci, dikeji dan dimaki...Bantulah dia seadanye dengan ikhlas..Kita tak tau nasib kita esok lusa...Pernah dengar cerita seorang pelacur yang dapat masuk kesyurga hanya kerana dia membantu memberi air kepada seekor anjing yang kehausan? Pernah dengar cerita seorang pemuda yang rajin beribadah tetapi akhirnye matinye dalam kesesatan kerana tergoda dengan ajakan dan hasutan syaitan???

Fikir2kanlah ye kengkawan.. Kalau nak membenci, fikirkan semula samada kita layak untuk membenci?? Kalau nak dicintai, fikirkan semula samada kita layak untuk dicintai??? Ibarat kata2 dari Uztaz Zawawi (skrg dah bergelar Dato'), "Perbaikilah hubungan kita dengan Allah sebelum kita ingin memperbaiki hubungan sesama makhluk"..Lebih kurang camtu la maksudnye..Hehehe

Semoga hari korang ceria2 selalu hendaknye.... ^___^

W'salam...

Adiossss...

3 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tentang Fasha apa yg dia terima adalah apa yang dia pilih..

wahida said...

betul tu...
walaupun saya x berapa nak minat si fasha ni...hehehe...

AdiaLuze said...

TLLS : Betul la jugak tuuu kan..Heh

Wahida : kan,kan,kan??Btul kan...Ahakss

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu