Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, January 22, 2011

Assalammualaikum...

Kenapa nak kawin kalau belum kawin pun dah boleh pegang2, rasa2 ???


 
Kontrovesi tak pembukaan n3 aku ni ? Hehehehe... Saje je.. Ni bukan nak kondem sesapa yeee... Cuma nak berkongsi rasa... Kenapa lelaki yang tak berapa baik akan tetap cari perempuan yang baik2 sebagai isteri ???? Satu lagi persoalan yang membuatkan aku agak musykil.. Ada sapa2 boleh bagi jawapan yang agak bijak tak untuk soalan aku tuh????

Kalau nak difikir2kan balik, bukan ke lelaki itu dijadikan Tuhan dengan 9 akal untuk membimbing kaum Hawa yang hanya mempunyai 1 akal ni...??? Ni tak... Dah la dirosakkan kaum Hawa tu, bila nak kawin, sbuk la nak cari perempuan yang masih suci dan murni... Cam bagussss jeeeeekkk !!!!! Napa aku nak marah ? Sebabnye, bila jadi menda gejala sosial ni, masyarakat KEBANYAKKANNYE suka2 nak menghukum kaum Hawa semata.... Yang kaum Adam dilepskan begitu saje dengan alasan " LELAKI MEMANG MACAMTU"....Karut !!!!! Memang KARUT !!!

Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi... Ye tak??? Kalo laki tak mengayat, perempuan takdela tergoda..kan,kan,kan ????

Hmmmm...terlebih emo la plak hari ni... Jangan mare aaahhh ^_^ ... Aku bukan aper.. aku baru je baca Majalah Migguan Wanita pasal sorang budak pompuan yang jadi perempuan simpanan yang ajak sugar daddynye berkawin tapi ditolak oleh lelaki itu dengan alasan " Kau jangan beranganlah aku nak kawin dengan kau.. Kalau aku nak kawin pun, aku akan cari perempuan baik2, bukan perempuan macam kau "... Amboi,amboi,amboi...Sesedap rasa je laki keparat tak guna tu cakap camtu... Takkan ada 'perempuan macamtu' kalau takde lelaki tak guna cam dia tuh !!!!

Ok la..Aku maleh nak cakap tulis lagi... Mankin ditulis, mankin membara je rasa.. Kepada blogger2 wanita yang belom berkahwin tu, jagalah diri anda dengan sebaik2nye... Tak semua orang akan beruntung dapat lelaki yang jujur mengenali kita, kaum Hawa ni, dengan tujuan untuk dijadikan isteri. Ada yang cuma nak buat kita jadi 'stok geli2' jeee....

W'salam...

Adiossss...


7 comments:

= d = said...

yup..
that's true..
kadang2 kesian kat kawan2 yg baru first tyme bercinta..
die x tahu pape..
yg lelaki nye mengajar buat itu..
buat ini..
still nk salah kan perempuan je??
ish3..

mintak di jauh kan la sume nie..

Hawa said...

betol.betol...nyampah kan..asyik wanita je salah... sama la bila dah kawen ni... kalau laki cari bini lg satu atau main pompuan lain dikatanya bini dia tak
pandai jaga laki, tak pandai jg rumahtangga. ye...ke... bukan ke suami yg baik tu dia bijak mengatur isteri, anak2 dan rumahtangganya ke?

yad'z said...

hurm.. malas dah nak cakap pasal hal nieh.. hadeihh

AdiaLuze said...

= d = : Tula...jadinye, jagalah diri bbaik ye dik...Laki skrg ni SUSAH nak cr yg betul2 IKHLAS ngan kite

Hawa : Betul tu kak :/

yad'z : Mmg maleh nak pk tp kena gak... Tkt jadi kat famili kite je...Ini sbgi peringatan laaa :)

wan nurul hezrina abd halim said...

banyak dah citer drama yang banyak bagi pengajaran kt tv..so kaut n jadikan tauladan n sempadan=)

mamaaedrean said...

singgah sini :)

AdiaLuze said...

Wan Nurul : Nak tgk kat TV tak sampai ati nk tgk smpi hbs...geram pun ye jgk...Tu yg maleh tuh :)

mamaaedrean : TQ mama :D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu