Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, January 29, 2011

Sapa Nak KEMPISKAN Perut ???

Assalammualaikum...

Sapa nak kempiskan perut angkat tangan !!!!!!!!!!!!!!!

Haaaa...Aku rasa ramai lah yang angkat tangan kalo soalan kat atas tu ditujukan kat korang kan,kan,kan....Hehehe...Sama la kiteee...

Hari ni aku nak kongsi beberapa tips untuk mengempiskan perut. Jom skodeng !!!!

Tips 1 : Bersarapan dengan Yogurt
 

Tips 2 : Minum air dalam kuantiti yang disarankan


Tips 3 : Jangan gelojoh ketika makan


Tips 4 : Kurangkan pengambilan garam dalam makanan


Tips 5 : Pengambilan serat yang tepat seperti dalam buah2han (epal,pear)


Sumber Ilmu : SINI

Senang giler kan ? Jadi, apa tunggu lagi, meh kita cuba mempraktikkannye sesama...

W'salam...

Adiossss...

3 comments:

CN said...

Idea yg bagus...ni tgh berusaha ni !!

PUANSTOBERI said...

tak senanggg....
ai tak sker yugortt.... huk huk :(

AdiaLuze said...

CN : Bagus,bagus...Chaiyok !!!

PnS : Ala..aku buat je n3 ni..Kalo dah tekak melayu tu, mana leh tinggal nasi lemak, roti canai, dll mknan yang berlemak tu kan ? HEhehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu