Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, January 27, 2011

TV = Rabun = Cermin Mata = Contact Lenses

Assalammualaikum...

Tup tap, tup tap, kejap je rasanye adik2 aku membesar.. 2 orang dah bertunang dan salah sorang tu dah nak dekat pun majlis kawinnye... Cam baru semalam je aku tolong mak aku basuh berak kencing diaorang..Almaklumlah..Anak sulung...Ceh..Bunyi cam la rajin sangat...Padahal, penat la mak tu memekik melolong baru la nak angkat bontot tu g tolong mak..Ehehehehe...

Aku kecik2 dulu PEMALAS giler...Kalau hari cuti, menda pertama aku buat adalah TENGOK TV..Ekekeke...Puas mak aku membebel, barulah g basuh baju dan kemas rumah..Lepas tu, tengok TV lagi !!!! Tu je la keja aku dulu..Pendek kata, dek kerana suka sangat tengok TV sampai rabun la mata aku ni dibuatnye..

Akibatnye, umur baru 12 tahun, power cermin mata aku dah mencecah dekat-dekat 300 untuk sebelah mata je...Haaaa...Jangan tak caya...Tapikan..Oleh kerana famili aku dulu bukan tergolong dalam golongan yang senang, aku mula pakai cerminmata masa aku tingkatan 2 kalau tak silap. Tupun, beli bingkai yang ala2 cam Nerd...Ala..Yang bingkai jenis tebal tuuuu... Yang laaa ni tengah in trend tuuu... Tau tak?? Ala..yang macam ni ha :

GAmbo sambar kat GOOGLE

Kalau diikutkan, setiap tahun, sekurang2nye, aku kena buat check up untuk tukar cerminmata tu 2 kali setahun..Tapi, sebab tak nak membebankan bapak aku, aku guna je la cermin mata tu sampai rosak baru tukar baru...

Aku ingat masa aku masuk kolej belajar kat Langkawi barulah aku nipiskan cermin dan guna bingkai yang nipis skit.. Tupun guna duit pinjaman dan sebab ada diskaun untuk student..Aku buat masa tu dalam RM300++ laaa...Kira murah la kan...Masa tu power aku dalam 350-400 sebelah mata.. Lepaih tu barulah tak berapa rasa Nerd sangat..Huhuhuhu...

Setelah beberapa lama memakai cerminmata, kalau tak silap awal dalam awal Tahun 2002, aku mula diperkenalkan oleh sorang kakak yang bernama Azma dengan alat yang dinamakan 'Contact Lenses'...Jadinye, sampai sekarang ni la aku menggunakannye..Alhamdulillah..Dalam pada banyak brita2 yang tak elok pasal Contact Lenses ni, setakat ni, aku ok-ok saje...

Apa motif la aku citer menda2 ni kan..Tapi oleh aku tengah rajin nak berceloteh dan membebel ni, baik la aku tulis siap2..Agak korang nak baca, Alhamdulillah..Kalo tak nak baca pun takpe, akak tak kecik ati pon ~,~

W'salam...

Adiossss...

3 comments:

cikpuanhady said...

hehehe..me pulak tak suka pakai spek..cl pulak dolu2 rajin pakai..skang dah malas..hihihi

Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

ayushida said...

memang bahaya tengok tv dekat2, anak akk pon ada sorg, pakai spec sebb suka tengok tv dekat2.....jadi, ayah dia cukup marah kalau adik2 yg lain tgok tv dekat2...huhu....

AdiaLuze said...

cikpuanhady : Dulu tu mn nak kenal CL ni kan..tu yang pakai je la apa yang ader...hehehe

ayushida : Haaaa...Tula pasai kak...Anak2 yang lain tu jgn la lg tgk tv dkt2 sgt...Mata ni kalo rosak, bukan leh tukar lain..kan,kan,kan ^_^

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu