Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 18, 2011

Orang Yang Bertaubat Lebih Baik Dari Pendendam

Assalammualaikum...

Alahaaaiiiii...Diaorang ni tak habis2 lagi ker ?????

Agak2 nak menyampah boleh tak ? Aku bukan apa...Bosan la bila nampak berita pasal depa ni kat suratkabo...Kalo pasai menda2 yang elok2, takpe la jugak..Daripada citer bercinta, berkahwin,bergaduh, bercerai, sampai laaa ni pun habis semua citer orang tau.... Salah sapa la agaknye kan ???

Aaarrggghhh..Tak penting la salah siapa, tapi bagi aku, citer 'dalam kelambu' ni, biarlah orang2 terdekat je tahu.. Takyah lah nak kasi heboh satu dunia... Sebagai manusia, yang membezakan kita dengan Haiwan adalah AKAL FIKIRAN.. Aku rasa, kerana Tuhan anugerahkan kita AKAL inilah yang menjadikan darjat kita lebih tinggi kan ??? KAlau pernah buat salah, BERTAUBATLAH...Yang penah dizalimi, belajarlah MEMAAFKAN dan REDHA...

Aku tau cakap tak semudah nak merealisasikan..Tapi, kalau kita percaya dengan Qada' dan Qadar Tuhan, kenapa kita mesti menjadi manusia PENDENDAM ????

Aku pun manusia biasa..Penah melakukan kesilapan dan setiap detik aku berdoa semoga Allah dapat memaafkan dosa2 aku dan semoga orang2 yang aku zalimi/aniaya secara sengaja atau tidak, terbuka pintu hati mereka untuk memaafkan aku...

Setiap kali sebelum tidur, aku cuba mempraktikkan sarana Dr.Fadzilah Kamsah untuk memaafkan semua kesalahan orang pada kita...Mula2 memang susah..Tapi, bak kata pepatah la, 'Alah bisa, tegal biasa'...Betul tak ????

Kalo korang nak tau pasai apa aku membebel kat atas nun, baca la kat SINI.

W'salam...

Adiossss...


2 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

btoi2 tu..org nk bertaubat lbh baik dr pendendam....kakD setuju sgt2..

AdiaLuze said...

kakD : Betol kaaannnn kak...hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu