Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, January 28, 2011

MURAHNYE REZEKI DIER ...

Assalammualaikum...

Eeeeeiii Jelesnya !!!!!

Korang ada baca tak suratkabo pasal berita David Teo keluarkan RM4.5 juta untuk bagi bonus pekerja2nye ? Lumayan kan ? Untuk sapa yang keja ngan MIG ...

Bila baca berita2 macamni, aku kekadang terpikir, kenapa la kan, ada di kalangan peniaga2 (khususnye orang kita) yang dok gebang sana sini bahawasanye kompeni dia beroleh keuntungan puluhan juta RM, tapi nak bagi bonus pun dok pilih kasih. Maksudnye, yang dapat bonus tu cuma orang2 yang berjawatan tinggi..Kalau setakat kerani ke, opis boy ke, jangan nak mimpi la nak dapat bonus....Kiranye, kalau keja 10 taun pun, blom tentu nak dapat...Jangan kata bonus sebulan, bonus setakat 100-200 pun tak penah ada...

Aku cuma nak lepas geram je ni...Mesti ada yang akan cakap "Kalau dah tau macamtu, carilah keja kat tempat lain"...Masalahnye, bukan tak nak, tapi, dalam kegawatan ekonomi sekarang ni, nak memilih sangat pun payah gak..Yelah..Lagi2 sekarang ni kerajaan dah nak kenakan Goverment Service Tax kat semua menda, kalau dok memilih keja alamtnye, makan roti la hari2....hmmmm...

Ni ada sedikit petikan akhbar dari HARIAN METRO :

David yang ditemui berkata, dia membelanjakan keseluruhan berjumlah RM4.5 juta untuk acara ini dan menyifatkannya paling tinggi sepanjang abad ini.

“Saya berikan ganjaran sebagai penaik semangat kepada pelakon dan ikut kepada disiplin serta komitmen mereka. Ia boleh dianggap KPI saya terhadap pelakon. Saya beri yang setimpal dan jumlah RM1,000 adalah paling sikit.

“Apa salahnya saya berkongsi keuntungan yang diperoleh kerana daripada RM73 juta kutipan keseluruhan untuk tahun 2010, RM42juta adalah milik MIG daripada tayangan 11 filem.


Waahhh...untung banyak ye taukeh filem kita ni...Mungkin ini yang dikatakan, bila kita dapat rezeki dari Allah, sebahagian darinye hendaklah kita bersedekah..Barulah rezeki yang akan datang tu mankin berlipat kali ganda...Ye tak ???

Yang paling best, yang ni :

Melihatkan kepada kejayaan kedua-dua filem lakonan Shaheizy Sam ini, ramai yang menjangkakan dia bakal memperoleh imbuhan lumayan daripada David.

Ternyata telahan itu tidak silap kerana bintang yang baru sebulan mengikat kontrak sebagai artis MIG Talent ini menerima bonus berupa rumah Semi D dua tingkat dan pakej umrah bernilai RM30,000 untuk dirinya bersama ibu bapa.


Masyuuuuukkk betul si Shaheizy Sam ni yee..Tak sia2 dia jadi artis MIG....Tapi, aku impress la ngan David Teo ni sebab, leh bagi imbuhan berupa Pakej Umrah walaupun dia bukan beragama Islam...

Walau Agama apa pun kita, pangkat apa pun kita, kerja apa pun kita, yang penting, dalam hidup ni, jangan lah lupa bersedekah yeee...Jangan la asik nak bersedekah senyuman je yee..Sesekali, meh la kita keluarkan lah bantuan kewangan seikhlasnye...Kalau dah kata ikhlas, seringgit dua pun OK jugak.... ^_____^

W'salam...

Adiossss...


8 comments:

shi3la said...

Betul tuh,David neh tak berkira lansung,syok kalo dapat kejer ngan diyer kan..

well menyesal ai tak takcle shaheizy sam dari dolu..*bajet hot la sangat pompuan neh*

AdiaLuze said...

shi3la : Memang teringin gak...Tapi tak tau la David nak trima kite ke tak kan? HEhehehe

P/S : OOo...Ada hati ke nak tackle S. Sam ni..Ahaksss..Chaiyok !!!

Ayuni said...

hikhik, dh tukar header....

AdiaLuze said...

Ayuni : Hehehehe..ha'ah...comey tak :D

PUANSTOBERI said...

Yunk,

Pekata uols mintak je keja ngan DT nih. tehehehe.
Nak memilih keja tak salah rasanya Adia, but then jgn tinggalkan dulu keja yg ada skang.
Carik la keja lain sesambil tu. Kalo rajin hantar la resume pada opis badan2 berkanun. Kadang ada nak pakai org. CUma kontrak la tapi. Cam opis reen ni kerajaan, tp kiterang badan berkanun, salu gak ada pengambilan, kadang pakai gak kontrak.

AdiaLuze said...

PUANSTOBERI : Sis..bukan tknak, tkt DT tk snggup keje ngan aku..hehehe

Aku dah cuba apply, tp tak dapt...Tak layak kot..hehehe

Ayuni said...

sis, capat, ben dh bukak bloglist...wat entry

AdiaLuze said...

Ayuni : Ok,ok...jap nak buat la ni !!!

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu