Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 2, 2011

Cinta oh Cinta

Assalammualaikum...

Dalam dunia ni kita takkan selalu dapat semua benda yang kita nak. Betul tak? Masa kecik2 dulu boleh lah...Agak2 nak mintak apa2 ngan mak@abah, agak2 diaorg tak bagi, aku baring dan golek2 kat atas lantai, gerenti pastu mesti dapat punya....Hahahaha...Nakal aku ni masa kecik dulu...Suka nyusahkan mak ngan abah...Rasanye sampai dah kawin ni pun camtu gak kot...mmmmphhh... Maafkan aku mak, abah...T_T

Aku sebenanrnye baru tngok citer Twilight Eclipes...Tapi tak tengok penuh la...Tgk tebuk2 sana sikit,  sini sikit...Hehehe...Nanti bila ada masa, aku tgk sekali lagi versi penuh...

 Bila aku tengok citer ni, aku terfikir, kenapa kebiasaannya, kita suka pada benda2 yang susah untuk kita miliki? Kenapa tak amik je benda2 yang mudah kita perolehi? 

Cam dalam citer ni, kenapa Bella lebih rela pilih Edward, bukan Jacob? Kalau nak ikutkan, Jacob adalah pilihan yang paling mudah dan selamat. Lagipun, Jacob mencintai Bella sepenuh hati sehingga sanggup mengorbankan nyawanye. Tapi, kenapa Edward yang menjadi pilihan Bella? Walaupun sangat banyak yang Bella kena korbankan dan tinggalkan semata2 untuk bersama Edward...

Seperti satu petikan kata2 dari Jacob dalam cerita ni "...its easy as breathing with me...." tapi, Bella masih bertegas untuk bersama dengan Edward hingga keakhirnye..

Hmmmmm...Manusia ni memang suka kan cabaran kot...Mankin susah nak mendapatkan benda tu, mankin lebih teruja kita berusaha untuk mendapatkannye...Lebih2 lagi soal CINTA...Kita manusia biasa yang tak dapat nak menolak rasa CINTA dalam hati meskipun lautan api perlu direnangi dan gunung tinggi perlu didaki..Eheh..

Walau apapun, jangan la sesekali kita mensia2kan semua benda yang telah kita miliki kerana kita takkan tau bila masanye Tuhan akan amik balik semuanya dari kita...Kitakan hanya manusia biasa...Hanya mampu merancang, usaha dan berdoa..selebihnya, ianya diluar bidang kuasa kita semua..

W'salam...

Adiossss...

2 comments:

wahida said...

salam, selamat tahun baru sis, salam kenal, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

AdiaLuze said...

Wahida : Selamat Tahun BAru!!! Akak pun dah follow awak :D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu