Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 10, 2011

Sekadar Luahan Hati Aku

Assalammualaikum...

Lamaaaaaaa giler aku tak buat BW...Banyak blog2 kegemaran aku yang tak dapat aku laway sekarang ni.. Mmmm... Sedey la plak rasanyeee.... Jangan kata nak buat BW, nak baca online paper pun dah tak sesempat dulu... Benciiinyyyyeeeeee !!!!

Pagi tadi masuk2 parking je aku terbaca satu notis yang dilekatkan dekan mesin tiket parking tuh.. Tetiba aku diserang sedikit rasa bengang dan menyampah !! Aku ingatkan, service kat restoran2 je ada tax atau lebih dikenali dengan GST... Rupa2nye, start tahun ni, parking pun ada tax !!!!! Adoyaaaaaiiiii... Gaji tak naik2 tapi perbelanjaan harian mencanak2 naik... Hampagas sarip dol berjambul betullaaa !!!!!!!!

Sori la kalo pepagi ni aku nak hangin camni... Bukan aper... Aku geram jee... Ngapa kerajaan tetiba nak kenakan TAX keatas semua benda yeee???????? Nampak gayanye, kalo camni, aku balik kampung je laa... Jual sayur kelililng kampung.. Tak yah la aku pikir sangat pasal harga barang yang dok naik tak turun2 ni !!!!!!!

Nak salahkan gomen pun, aku paham la gomen dah takde duit sekarang ni... Tapi jangan la mendera rakyat sampai camni..Lagi2 pekerja swasta yang berpendapatan rendah cam aku ni haaa... Takkan nak tengok semua rakyatnye dok bawah jambatan baru nak pertimbangkan penurunan harga2 dan caj2 yang dikenakan kot ?????? Bukan ke sepatutnye, Kata Rakyat Didahulukan ker ??? Sebelum nak kenakan GST ni, kenapa suara rakyat takmo diambil kira yee ???

Kepada kakitangan2 kerajaan, maaflah yee.. Aku sekadar meluah rasa jeee.. Yelah.. Pekerja swasta cam kami ni takde benefit cam pekerja2 kerajaan.. Keje kerajaan at least ada la gak bonus RM500..Kompeni aku ni, jangan kata RM500, RM50 pun, toksah nak harap laaahhh.. Camne nak survive ??? Lagi2 zaman sekarang ni.. Duit RM50 dah sama nilai cam RM10 jeee...

Apa2pun, kepada mereka2 yang berkemampuan, hargailah apa yang anda ada sekarang ni sebab kita tak tau bila agaknye Tuhan nak ambik semuanya dari kita..Lagipun, Dunia ni kan hanya pinjaman semata2.. Aku nak marah sangat pun tak guna sebabnye, bila MATI nanti, bukan aku yang kena soal pasal KEPIMPINAN ni kan.. Yela..PEMIMPIN adalah golongan pertama yang akan disoal diakhirat nanti kan... Semuanye adalah soal AMANAH, JUJUR, IKHLAS dan TANGGUNGJAWAB... Masa tu, duit setinggi gunung atau seluas lautan pun takkan dapat lepas dari soal siasat Munkar & Nankir.. Kalo nak kena 'Belasah' pun, kenalah... sebabnye, Malaikat ni tak makan rasuah macam kita...

Kalo korang ada rasa macamana yang aku rasa ni, korang cakaplah dengan diri sendiri " Alaaa...Hidup ni sekejap je, yang paling penting, kita jaga amal jariah dan perilaku kita sebab itu je yang boleh tolong kita di'sana' nanti " ...

P/S : N3 ini sekadar luahan perasaan seorang pekerja swasta kelas bawahan (cam aku)... Mohon maaf kalo ada bait2 ayat yang agak2 tidak seronok untuk dibaca.. Alaaa... buat taktau je laaa... -______-

W'salam...

Adiossss...


5 comments:

lina said...

sabar ekkkk ...

Ain Zulaikha said...

chill chill kan diri ok :)

same lah dah lama tak blogwalk ni.. huhu

AdiaLuze said...

Lina : Sabo je la kita ni kak...

Ain : Tgh chill la ni..Tu yang leh buat keja lagi...hehehe...

cikpuanhady said...

waahhh..parking pon dah ada tax ke skang..mak aiii..

Jom skodeng : Apa itu Matterhorn?

AdiaLuze said...

cikpuanhady : Tu la pasal...jgn tak caya... :D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu