Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 26, 2011

Diet + Exercise = KURUS !!!!

Assalammualaikum...

Hari ni tetiba je aku rasa memang aku dah GEMUK !!!!!!

Yang menguatkan lagi dakwaan aku ini adalah kerana sorang kawan laki kat tempat keja aku tetiba je cakap macam ni :

"Ko pregnant ke Da ?"

Haaaa... Kalo dah kaum Adam dok tanye soalan gitu, korang rasa, agak2 la kan...Apa maksudnye tuh ???? Mesti la sebab dia tengok badan aku dah KEMBANG !!! Waaaaaaaa !!!! Takmo ! Takmo !!!!!! Nak kurus cam zaman2 anak dara dulu !! Nak kurus ! Nak kurus jugak !!!!! T__T

Ok ! Langkah pertama, aku takmo dah makan malam.. Kepada laki aku ; lepas ni Ai (panggilan laki aku untuk aku) taknak dah beli makanan berminyak2 kat pasar malam tuh...Betol ni, tak tipu punye tau....!!!

Langkah kedua, kurangkan makan nasi...Sehari leh makan sekali je...Sekali tu pun, cuma satu cawan jeeee...(erk..boleh ker?? Hmmmm...)

Langkah ketiga, hmmmm...nantilah aku pikirkan dulu...Hehehehe...Yela..Nak berdiet ni kena la step by step...Mana boleh nak redah jeee..Nanti elok2 aku sihat dan berisi, tetiba plak jadi kurus dan sakit...Aiiishhh..Takmo la sampai macamtu kaaannn..Menyusahkan orang2 yang aku sayang je nanti kaaannnnn... Ahaksss...

Nak exercise, nak exercise, nak exercise, nak exercise, nak exercise....Jom kawan2 !!! Kita berjogging !!!!!

W'salam...

Adiossss...

4 comments:

Hidayah said...

tahun 2011 ni je da brapa kali org tanya soalan yg sama padaku huhhuuu
baru je semalam buat entry Gemok ni,berserta gambar bukti.Jom diet sesama hehe

AdiaLuze said...

Hidayah : Jom,jom!! Kena kuruskan badan balik ni..nak g jenjln pun takdelah rasa sendat semacam jeee :)

PUANSTOBERI said...

ptg2 nati gi la joging. hihi

AdiaLuze said...

PnS : Wah,wah,wah....Perli nampak..Hampeh la tuuu ^___*

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu