Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 12, 2011

Inilah dia cara2nye (Amatur punye stail)

Assalammualaikum...

Tadi dah baca kan pasal bebelan aku pasal komen moderation & verification ? Laaa ni aku nak citer berdasarkan seciput pengetahuan yang aku ada ni pasal macamana nak buat komen moderation dan nak nyahkan pasal komen verification. Baca tau, jangan tak baca... Kepada blogger2 expert yang lain, mintak tolong tunjuk ajar ye kalo apa yang bakal aku ajar ni ada silap dan salah ^o^
 
 

LANGKAH PERTAMA
Mula2 korang klik kat DASHBOARD korang tu dan paparan seperti atas akan kelihatan. Korang klik je kat COMMENT (yang ada kat ats skali nun, sederet ngan posting,setting, dll.


LANGKAH KEDUA

Bila dah nampak page seperti di atas nun, korang klik kat tab COMMENT


 

LANGKAH KETIGA

Yang kat sini, korang mesti dah tau kan nak buat apa..Kat ruangan VERIFICATION and MODERATION tu, korang set la yang sepatutnye dan jangan lupa SAVE yeee...


Senang je kan ??? Mudah2han info yang tak seberapa dari aku ni dapat membantu seadanye ... Cuba tau jangan tak cuba ^___^

W'salam...

Adiossss...



5 comments:

Ayuni said...

hm, rs malas nk komen klau blog org tu ader word verification...

AdiaLuze said...

Ayuni : KAdang2 kalo nak komen, buat la jgk walaupun kena bukak balik firefox ni 10kali sehari... :)

mALd!EyA said...

aduh..npe dieya punye laen..=(
ok2..try again..thanks akk..

AdiaLuze said...

mALd!EyA : Alololo..dah boleh ke dik?

mALd!EyA said...

da..yess..thanks again ok..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu