Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 3, 2011

Selamat Bersekolah Cikgu2, Adik2 !!!!

Cam biasa, foto ehsan Mr.G

 Assalammualaikum...

SELAMAT NAIK SEKOLAH SEMUA!!!

Hari ni kan hari pertama musim persekolahan Tahun 2011 ni kan? Waaaahhh...mesti ada macam2 ragam bila ibu bapa hantar anak mereka ke sekolah untuk hari pertama ni kan?

Ada yang meloncat kegembiraan, ada yang merajuk, ada yang takut2 dan tak kurang jugak yang melalak..Hehehe...Mesti gamat kan kat sekolah2 serata Malaysia hari ni.. ^__^

Untuk Negeri yang dah mula bersekolah semalam, seperti Kedah dan Perlis, SELAMAT NAIK SEKOLAH SEMUA!!!
Cakap pasal hari pertama sekolah dalam tahun yang baru ni, aku teringat cerita aku masa sekolah menengah dulu (tak ingat la plak tingkatan brapa)... Aku g skolah masa tu bawak motor sendiri. Masa tu takde lesen pun, main gamble je bawak motor..Hehehe...Ampun Pak Polisi!!!! *_*

Nak dijadikan crita, hari tu hujan. Jadi, aku tunggu la hujan dah agak teduh baru lah bertolak. Agak2 hujan dah renyai2, berbekalkan baju sejuk (masa tu abah tak mampu nak beli baju hujan -____- ), aku pun redah je la. Sampai kat satu kawasan tu, masa tu jalan masih tanah merah lagi, dan kawasan tu agak becak..Masa aku lalu jalan tu, sambil2 nak jaga kasut baru (yang masih bau kedai tu), aku pun budget lepas, tanpa men cagak2 dengan kaki, aku pun men blasah jeee...tup2, vrrroooooommmmm, srrreeeeettttttt.....KEBABO!!!!! Aku terjatuh dengan jayanye... T_T

Nasib baik masa tu dah nak kol 8AM, jadi jalan tak brapa nak sibuk...Habis kotor kasut baru, baju baru, kain baru, beg baru aku!!!! Waaaaaaa!!!!! Nak tak nak, aku pun patah balik, tukar baju dah baru g skolah lagi... Nasib baik cikgu tak marah...Hmmmmm....

Tu antara crita yang tak dapat aku lupakan masa nek skolah dulu...Korang pun mesti ada gak kenangan2 yang sebegitu kan? Meh la crita ngan aku.... ^____-

W'salam...

Adiossss...


4 comments:

Ayuni said...

sis x nmpklh kuning....

lina said...

tq aida..ada n3 khas utk ucapkan selamat dtg kesekolah lagi..ni baru balik drp sekolah alia ni :)

sugar2 kapas strawberry said...

menyampah btl kalau kita berbaju skolah tiba2 hujan..then kete lalu..zommm.trus kuyup

AdiaLuze said...

Ayuni : saje je nak buat lain skit...NAnti n3 len akak buat warna len k :)

Lina : Sama2 kak...nt sy g jenguk blog akak gak ye :D

sugar2 : HAhahahaha...cam penah kena je kat akak...hahahaha

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu