Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 19, 2011

Kenapa Berjudi Tu MERBAHAYA

Assalammualaikum...

Adoyaaaaiiii....BERJUDI ni memang penyakit MERBAHAYA betol laaaa...Sampaikan manusia hilang kewarasan semata2 kerana nak menang berjudi..Haiiisssshh !!!! Mengarut betul laaaa....!!!

Nak tau pebenda yang aku dok bisingkan ni ?? Meh kita baca berita niiii :

HANOI: Seorang lelaki Laos memberitahu polis, dia membunuh isterinya yang hamil dengan kapak kerana mahukan janin untuk menjadikannya tangkal bagi membolehkannya menang loteri.

Akhbar Vientiane Times melaporkan, lelaki berusia 38 tahun itu ditangkap sehari selepas memujuk isterinya yang berusia 24 tahun masuk ke dalam hutan di wilayah Xieng Khuang sebelum membunuhnya dengan mengapak belakang wanita itu.

Menurut laporan itu, janin berkenaan tidak ditemui.

Polis memberitahu akhbar berkenaan, lelaki itu mengaku merancang menggunakan janin berusia tiga bulan untuk membuat ‘louk lord,’ tangkal yang menurut legenda masyarakat Laos boleh memberi pemiliknya kuasa dan kekayaan. “Pembunuh itu mengaku melakukan jenayah kejam itu tetapi enggan menyatakan di mana dia menyimpan janin berkenaan. “Suspek berkata, dia diberitahu jika dia berjaya menghasilkan ‘louk lord,’ dia boleh bercakap dengan hantu untuk mendapatkan nombor loteri.

“Atau dia boleh menjual tangkal itu dengan harga yang amat tinggi,” kata Ketua Penyiasat, Mejar Khamsouk Phonkhamdy.

Bagaimanapun, menurut Khamsouk, setakat ini tidak jelas sama ada lelaki itu melakukan jenayah berkenaan bersendirian atau bersama rakan yang masih berusaha membuat tangkal itu.... SUMBER : SINI


Haaa...Lepas baca tu, apa perasaan korang? Patut tak aku dok bising2 tadi tuh ?? Apa2pun, korang nilai2kan lah sendiri yeee...

W'salam...

Adiossss...


3 comments:

Ayuni said...

sebab tulah dlm Islam berjudi tu haram

CGG said...

kalaula premis2 judi diwartakan tutup..kan bagus

AdiaLuze said...

Ayuni : Betul tu !!!

CGG : Maknanye, GEnting Highland akan tiada lagi..Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu