Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 3, 2013

Memaafkan dan Dimaafkan

Sesungguhnya kehidupan di dunia ni hanyalah sementara. Yang kekal hanya Allah s.w.t.

Bila kita berbuat salah, sering kita berharap agar orang yang kita telah lukai samada lahir atau batin itu dapat ikhlas memaafkan kita. Tapi, bila kita yang dilukai, kenapa sukar benar hendak memaafkan walaupun bibir sering mengucapkan 'saya dah lama maafkan dia' walhal dalam hati, kemaafan itu tidak benar2 hadir?

Ya Allah, Kau permudahkanlah hatiku untuk terus memaafkan dengan rasa redha dan taqwa.

Semoga segala kebaikan dan kesalahan kita yang akan diadili di Padang Mahsyar nanti akan membawa kita ke syurgaNYA jua akhirnya ... Amin Ya Rabb ...

1 comment:

Aee Noyou said...

Assalammualaikum.

Betul tu. setuju dgn apa yg diperkatakan.

Iman kdg2 lemah kerana bisikan syaitan.

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu