Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 4, 2012

Sehangat Asmara Adam dan Hawa bagai Uda dan Dara ^__-

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Setelah sekian lama aku diulit kemalasan yang melampau untuk mengupdate blog, hari ni tetiba tergerak jari jemari aku ni nak menaip. Okeh. Aku sebenarnya nak cerita pasal fenomena drama terbaru yang melanda kita yang kebanyakkannya banyak diadaptasi dari Novel.

Sebelum ni, fenomena "Ombak Rindu" melanda dan kini, fenomena Adam dan Hawa la pulak. Tapi, yang tak bestnya, Adam dan Hawa ni cuma untuk tanyangan MUSTIKA HD SAHAJA. Ceh ! Serius tak puas ati aku dibuatnya !! Sib baik la ada mereka-mereka yang rajin dan baik hati untuk menyediakan link untuk mengdownload setiap episod cerita ni di online. Terima Kasih ye kepada anda-anda yang berkenaan tu !! ^_^

Untuk pengetahuan, aku ni sebelum kawin dulu, sangat suka membaca novel. Teutamanya dari hasil nukilan Aisya Sofea. Boleh dikatakan, semua novel dia aku ada. Dari "Jauh", sampailah ke "Uda dan Dara". My favourites from them all, are :





Yang 2 tu dah direalisasikan menjadi drama. Agak-agak yang "Sehangat Asmara" tu ada tak pihak yang berkenan nak memvisualkannya pula? Thehehehee ..

Apapun, yang pastinya, ketiga-tiga  novel Aisya Sofea feveret aku tu sudah dan akan divisualkan dimana pelakon-pelakonnya ialah :

Fika & Fikri (JAUH)

Fuad & Maira (KAU UNTUKKU)

Adam Mukhriz & Ain Hawani (ADAM DAN HAWA)

Dan among these 3 yang aku paling tak berapa gemar dan tak puas ati dengan pemilihan pelakonnya adalah "Kau Untukku". Ntah. Pada aku lakonan Dira tu terlalu "sedih". Sedangkan, watak Maira yang digambarkan adalah seorang yang boleh jadi periang dan penyedih dalam sekelip mata. Ini tidak. Memanjang je muka sedih dan tak bermaya. Si Remy Ishak tu okla kot jadi Fuad. Hmmmphh ..

Apapun, aku still enjoy untuk Drama "Adam dan Hawa". Mungkin ramai yang tak setuju si Nadiya tu jadi heroin sebab tak setanding dengan kekacakan Aaron Aziz. Tapi, pada aku, mereka adalah gandingan yang well balance dan realistik. Yelah. Takkan yang cantik-cantik dan muka pan asian je yang layak jadi heroin kot. Kalau lakonan macam kayu pun, tak guna jugak kan ... ? Huhuhuu ..

Ok. Nak sambung keje. Sok-sok kalau rajin, aku membebel lagi ye.

P/S : Buat teman-teman blogger yang masih sudi menjengok blog ini dan meninggalkan jejak, MAAF sangat-sangat sebab tak dapat membalas jejak anda. Insya Allah, aku akan cari masa untuk itu nanti ye ! ^_^

W'salam ..

Adioss ...

4 comments:

Hawa said...

Amboi...kemain..."Adam dan Hawa". Depan, belakang, kiri, kanan asyik cerita hal yg sama...Jun - AnH, Ani - AnH...Hawa jer tak teringin plak nak tgk cerita die....

He.he...agaknya level dah tak sama kot..maklum .la..umur dah dkt 4 series ni....:)

boni kacak said...

orang yang tak ada astro macam saya ni tak boleh lah nak tgk..sabo je la

AdiaLuze said...

Hawa : Alaa kak .. Sy ni jarang layan drama2 melayu ni. Ni pun kebetulan sy ada novelnya. Tu yg semangat nak tgk .. dan tgk2 heronya, Aaron Aziz .. I LIKE ^_____^

boni kacak : Sapa kata ada Astro je boleh tgk? Download je laa .. mesti leh tengok jugak ^^

~~zana@pb~~ said...

Akak ada astro tp takde HD Mustika, carilah kat mana2 nanti kalau nak tengok. Jadi akak tak kena demam Aaron...hehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu