Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 22, 2011

Nikmat Air dan Hujan

Assalammualaikum...

 Hari baru, cabaran baru ... Apa cabaran paling hebat hari ni ? GANGGUAN BEKALAN AIR !!!!
 
Yeee .. Seperti yang diketahui, sesiapa yang tinggal kat sesetengah kawasan di Selangor dan KL ni akan mengalami ganggguan bekalan air bemula hari ni sampailah hari Jumaat ... Lamaaa tuuuuuhhhh ... Alamatnye, adalah yang gi keje tak mandi ni .. Wakakaka ...

Kat opis aku, dah siap tadah air berkantung2 .. Siap beli lagi tu bekas besar untuk tadah air sebanyak yang mungkin .. Setakat ni, Alhamdulillah, paip air tu masih mampu lagi mengeluarkan air .. Esok tak tau la lagi kaann ...

Bila diduga dengan krisis2 seperti ini, barulah kita sibuk nak berjimat cermat kan. Masa air keluar deras je dari pili air tu, tak pernah la pulak nak beringat. Nak buat camana .. Dah memang pe'el manusia ni, "Dah terhantuk baru nak terngadah". Betul tak ? Huhuhu ...

Hari ni, setelah sekian lama bumi Tuhan ni ketandusan air, akhirnya, hari ini turun jugak hujan membasahi bumi dan membantu menurunkan suhu yang bahangnya amat meresahkan aku  ... ALHAMDULILLAH ...

Tetiba teringat tentang salah satu petanda besar datangnya kiamat dimana kemarau teruk akan melanda. Adakah ianya semankin hampir akan berlaku ?? Subhanallah .. Semoga kita semua akan sentiasa dilindungi dari segala jenis kesesatan yang mengiurkan .. Amin ...
W'salam...

Adiosss...

3 comments:

Hawa said...

Aida, ciannya tak de air...nasib akak kat sini..kalau idak ada yg tak g kerja..Sabar banyak2 ye...Cantik gambar header..

AdiaLuze said...

Air masih ada lagi, Alhamdulillah .. Sok2 taktau la lagi ... huhuhu ..

Mekasih ... ;)

lina said...

aida salam - setakat ni di KL ni ada lagi air..tp tetep simpan juga mana yg patut. :) Take care

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu