Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, May 4, 2012

Ikhlaskan Diri Seadanya

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Lamaaaaa sangat aku tak mengupdate cerita dalam blog ni kan? Alasan aku adalah alasan yang biasa kedengaran iaitu SIBUK + MALAS. Kalau dah dua alasan terbesar dalam sejarah ni yang dikeluarkan, memang la berhabuk jadinya segala macam blog, twitter dan FB kan. Huhuhuhu ..

Cerita pasal sibuk ni, sejak dua menjak department aku dari 3 orang dah jadi 2 orang ni, kerja pun dah jadi tersangat la banyaknye. Mula-mula tu memang hari-hari rasa nak benti kerja je. Selalu je pikir yang kerja mankin bertambah, tapi gaji takat banyak tuuuu jeee .. hmmmphhh ...

TAPI ... Aku berjaya memotivasikan diri sehingga mampu bertahan jugak menanggung kestressan melampau ini sehingga ke hari ini. Esok lusa tak tau la lagi camne. Malam tadi tengok Ehwal Islam, Prof. Dr. Muhaya ada sebut ...

" Kalau kita gaji RM2000, tapi buat kerja macam gaji RM1000, lagi RM1000 tu nanti pasti akan dibalas kut cara lain. Mungkin dari sudut kesihatan, anak yang nakal ataupun duit yang ada sentiasa saja tak cukup ... "

Hmmm ... Betul jugak kan. Kita ni sibuk nak berkira kalau buat kerja banyak. Abis tu, kalau banyak tong kerja, sapa yang nak kira? Allah s.w.t la yang akan kira untuk kita ya dak? Sendiri kena ingat la tuh.

So, kawan-kawan .. Kesimpulannya, kalau buat kerja tu, cuba-cubalah ikhlaskan diri kita. Mana tau, kalau kita gaji RM1000, tapi buat kerja macam gaji RM2000, ntah berapa banyak nikmat la yang Allah akan bagi kat kita nanti. La ni memang la tak nampak lagi, tapi sok-sok mesti kita rasa jugak manisnya .. Mungkin pada waktu yang kita tak sangka-sangka .. ^___^

Renungan Jumaat : Dari Khalifah Umar bin Abdul Aziz berkata, Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda: “Sembahyang itu membawa ketengah jalan, berpuasa memajukan kamu kehadapan dan sedekah (saling membantu) memasukkan kamu kedalamnya”

W'salam ..

Adioss .

3 comments:

deno said...

bila kita kerja ikhlas, pahal pun dapat

reenapple said...

sabar eh... =)

Boni JLL3 said...

jangan stress2..nanti cepat tua tau..hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu