Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 28, 2012

Suka Tengok Man vs Food & Bizarre Food

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Sekarang ni aku tengah giler tengok Channel 707 kat siaran astro. Kalau tak silap siaran TLC. Almaklumla, aku ni sangat suka makan dan ber'jalan' (travel) sebenarnya. Tapi, disebabkan keadaan kewangan yang agak terhad, minat aku itu terpaksa dihadkan dengan menonton tv saje laaa .. Huhuhuu

Paling aku suka, 2 rancangan ni :




Yang Man vs Food tu aku suka sebab dalam setiap episod, hos rancangannya, Adam Richmand, akan menyahut cabaran yang diadakan di mana-mana kedai makan di sekitar Amerika. Antara cabaran yang pernah aku tengok dia amik adalah ...




Cabaran berbeza, tapi salah satu syarat yang sama adalah dia kena habiskan kesemua makanan yang dihidangkan. Perrrghhh .. Ada satu episod tu, aku tengok, dia kena makan kepak ayam yang sangat pedas. Baru makan 2 dia dah tarik diri sebab pedas sangat. Siap menngis lagi tuh. Ahaksss ...

Yang Bizarre Food tu pulak, aku suka sebab pengacaranya, Andrew Zimmern akan mengembara keserata pelosok dunia dan menikmati apa sahaja makanan yang pelik di setiap negara yang dikunjunginya.

Malam tadi aku tengok dia ke Negara belah Afrika sana (tak ingat nama sebab unik sangat), dia menikmati hidangan ular sawa dan tenggiling panggang. Waaallaaaauweeeyyyyhh .. Aku tengok pun tak lalu. Tak tau la macamana dia boleh telan.

Tapi .. Yang tak tahannya tu, walaupun dia ni jenis apa benda pun dia makan, ada satu benda la yang dia sangat alah .. DURIAN .. Wakakakakaka .. Kalau makan durian, muka cam orang sakit jeee .. punyalah sedap raja buah ni, dia boleh kata 'menjijikkan' .. Heh ..

Ok. Tu jela citer aku. Kalau nak tau, aku ni dari zaman kecik dulu memang kaki TV. Sekarang ni je dah kurang sebab dah jadi bini orang .. Errkk .. Yeke dah kurang .. Thehehehehe

W'salam ..

Adioss .

4 comments:

cik ika said...

wah..cm best je citenye..tp ne a ad astro kt uma..huhu

lurun namzar said...

slalu tgk afc.
makanan dia menyelerakan walaupn simple.

deno said...

deno pun minat!!!! deno paling suka man vs food! perghhhh... mmg gile la lelaki tu makan! tapi kalau Bizarre Food tu, erk! tak sanggup tengok!

Boni JLL3 said...

hahahahaha..bau durian pun dorang da tak tahan

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu