Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 10, 2012

I Love My Family MORE

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم


I like my job. I do. But i love my family more. Salah ke kalau aku jenis manusia yang hanya suka kerja 8 jam sehari? Aku kurang suka kerja lebih masa seandainya semua kerja yang perlu disiapkan, boleh disiapkan dalam lingkungan 8 jam waktu bekerja.


Aku takmau berkira. Tapi, kalau Bos mengharapkan pekerjanya hari-hari balik lambat tapi takde langsung OT, apa maksudnya tu? Hmmmm ... Yang gaji dah memang mewah tak kisahlah. Tapi, kalau gaji ciput je camne tuh? Ntahlah ...


Apapun, macam yang aku katakan. I love my family more. Kalau masa kerja itu menyebabkan aku terpaksa korbankan masa bersama keluarga, jawapannya GOODBYE ! Rezeki di tangan Tuhan. Ianya ada dimana sahaja yang dikehendakiNYA. Asalkan kita mau berusaha, Insyallah.


Ya. Duit itu penting. Tapi, keluarga itu lebih penting. Ini pendapat aku la. Mungkin sebab aku bukan wanita yang suka memakai barang-barang branded dan bershopping sakan. Bukan juga yang mengidam punya rumah banglo dan kereta mewah. Pada aku, cukuplah kalau aku boleh hidup selesa bersama yang tersayang. Hari-hari masak dan makan kat rumah pun takpe. Pergi kerja bawak bekal pun Okey.


Syukur Alhamdulillah ... Sekurang-kurangnya aku hidup cukup makan, cukup pakai dan cukup dalam segala hal yang mengikut tahap aku mencukupi .... ^_^




W'salam...

Adiosss...

2 comments:

reenapple said...

betull... family is more important than anything.. =)

Boni JLL3 said...

betul.. duit tidak boleh membeli kasih sayang antara keluarga... keluarga lebih penting..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu