Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, April 9, 2012

Resepi Hujung Minggu 2 : Tortilla Bungkus Ikut Suka ^^

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم


Tadi aku dah cerita pasal Pizza. Sekarang aku nak citer pasal lagi satu resepi hujung minggu aku yang kononnya ala-ala makanan mexico laa. Thehehehe .. Ok ! Mula-mula aku tunjuk gambonye dulu yeee ...


Bahan-Bahannya (Kuantiti ikut jumlah hidangan) :

Bawang besar (Potong dadu)
Tomato segar (Potong dadu)
Nugget ayam Ramly (Goreng sehingga masak)
Sos Thousand Island
Roti Tortilla ready made (Beli kat Giant) cam gambo kat bawah ni.


Aku beli yang perasa original. Selain dari tu dia ada yang perasa kentang, garlic ngan whole wheat. Boleh guna mana-mana ikut selera masing-masing la yee ...

Cara :

- Potong Nugget yang dah digoreng dalam bentuk dadu dan campurkan dengan semua bahan yang bertande (*). 
- Biarkan beberapa minit sepaya bahan-bahan tadi sebati antara satu sama lain.
- Panaskan kulit Tortilla tersebut dalam kuali tanpa minyak selama 2 minit dan terbalikkan dan panaskan selama 2 minit lagi sebelum diangkat.
- Setelah agak sejuk, bolehla susunkan bahan-bahan yang dah kita campurkan tadi di atas kulit tortilla dan bungkus ikut citarasa masing-masing. Selamat mencuba dan selamat menjamu selera !!!

W'salam...

Adiosss...

3 comments:

Nafisa81 said...

sedapnyer...

reenapple said...

err.. akak.. saya memang suka makan, suka tengok makanan, baca resepi tapi nak buat tu haram.. hahaha.

Nantilah bila rasa nak kahwin.. cuba belajar nak buat ni.. hehehe

Boni JLL3 said...

alahai....sedapnyerrrrrrrrrrrrr

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu