Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, July 20, 2012

Ramadhan Datang Lagi ...

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم


ALHAMDULILLAH . Ramadhan datang lagi dan kita diberi kesempatan untuk menyambutnya sekali lagi. ^^ ..


1 Ramadhan belum pun menjengah, tapi segala perancangan tentang apa jenis kuih raya yang nak dibuat, baju kaler apa yang nak dijadikan tema dan juga berapa budget untuk Raya tahun ni dah menerjah-nerjah kepala otak aku ni haaaa ... Hmmmphhh ...


Tahun ni, aku diamanahkan satu tugas besar iaitu menyediakan BISKUT RAYA. Aduyaaaiii .. Yela, Selama ni, kuih dari aku biasanye jenis 'tunjuk' je, bila adik dah hadiahkan oven, TERpaksalah jugak aku cuba sehabis daya untuk membuat semampunya aku mampu. Huhuhuuu


Resepi yang terawal aku terfikir adalah Cornflake Madu .. Ahaksss ... Biasalaaa .. Orang tak pernah-pernah buat biskut raya cam aku memang cari resepi yang senang je laaa .. Hehehehee ... Apaapapun, aku kena tunggu gaji jugak. Yela. Blanja agak besar kot kalau nak wat biskut raya ni ... Hmmm .. Balik nanti kena start buat list bahan-bahan yang aku kena beli nih .. -___-"


Okla. Sempena nak menyambut ramadhan esok, aku nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan :


Semoga puasa kita kali ini lebih bermakna dan membawa lebih keberkatan buat kita semua ^^ ... Insyallah .. Amin.

W'salam ..

Adioss ...

7 comments:

cik ika said...

salam ramadan sis..:)

M.Q Baby Collections said...

salam...
Jom follow blog baru aini ;)

http://mqbabycollections.blogspot.com/

lurun namzar said...

seronok buat kuih raya sendiri walaupun penat2 balik dari keje.

Hawa said...

Waduh..waduh..sdh plan nak buat biskut Raya. bagus2...Akak cdgkan Almond London, Farmbrozen Kenari, Samprit bunga Cina...ok tak?

Hawa said...

http://princessnurnabilahhuda.blogspot.com/2012/07/happy-vs-sad.html

Aida, cb tgk blog bdk ni...haih nk Trial UPSR ..sempat lg...ish..ish..

L said...

selamat berpuasa ye akak..=)

jom baca sat..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/07/panjatkan-kesyukuran.html

fairus said...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu