Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 6, 2011

Bila Dah TAK Suka, Coklat Pun Boleh Rasa Cuka

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

 

Baru 2 hari masuk kerja dah rasa cam 2 bulan jee .. Isshh .. Napa la aku nih .. Rasa cam nak cari kerja tempat lain jee .. Korang-korang ada tak sapa-sapa yang ada 'lubang' kerja?

Aku bukan memilih sangat pun. Yelah .. Sepanjang 2-3 tahun aku kerja sini, macam takde menda je aku rasa.

Bonus TAK PERNAH dapat walau sesen pun, epf setiap bulan potong dari gaji, tapi cuma EMPAT atau LIMA kali SAHAJA yang masuk, elaun pulak, kalau sanggup pegang telefon kompeni (yang bakal menyusahkan hidup bila ada problem kat site), dapatla RM20 sehari. Tu pun, puratanya, dalam sebulan ada la 7 hari mendapat peluang tersebut .. Heh ...

Bukan tak bersyukur, tapi, bila kesempitan hidup semankin mencengkam dan bebanan kerja semankin memuncak, hati jadi memberontak, nak buat kerja semua pun TERPAKSA dan nak bangun pagi gi kerja pun kena di PAKSA-PAKSA .. Hmmm ..

Rasanya, aku ni masih dalam mood Raya kot. Sebab tu nak buat kerja pun semuanya rasa tak bes je. Takpela .. Akan ku cuba meningkatkan motivasi diri sendiri agar lebih relax dan enjoy bekerja dalam kompeni yang 'bagusss' sangat ni .. ehehehe .. ~.~

W'salam

Adiosss..


5 comments:

sahromnasrudin said...

zaman skrg payah carik kje kan...huhuh

takpela, kje la dulu..nnti klu ada peluang lain, boleh sambar kan

PUANSTOBERI said...

try la riki2.
Susah gak kalo takde 'semangat' nak keja ni. Dan tak seronok bekerja pun tak bes gak.
Sbb kalo takde keseronokan bekerja mmg hati kita tak tenteram nak gi keja.
Nak bantu pun tak dpt ni sbb skang govt pun byk yg freeze lagi jawatan.

lina said...

salam aida - kita serupa :)

reenapple said...

jangan sedey...
bersemangat ya.. even ribut berlaku.. huhu

Finaz Jaafar said...

kalau ada peluang kat tempat lain go for it ! macam kita jugak..hehehe...

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu