Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, March 19, 2012

Tentang Hari Isnin, Bercuti dan RM700

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

ISNIN.

Hari pertama bekerja dalam setiap minggu. Macamana hari kalian? Adakah penuh dengan kestressan yang melampau ataupun agak relax?

Aku. Oke-Oke je. Blom stress lagi dan takde la relax sangat. Tapi, boleh la gelak-gelak lagi. Takde la berkerut sangat dahi aku nih. Hehehe. Tapi, dalam kepala otak ni asyik pikir nak gi Holiday je. Nak lapangkan skit pikiran dan nak ilangkan skit stress yang melanda.

Ingat nak bawak mak ngan bapak aku skali. Mungkin ngan adik-adik aku jugak. Tapi, nak cari tempat, timing dan pengangkutan yang sesuai tu yang agak pening skit. Yela. Nak gi hari-hari biasa pun agak susah sebab adik aku yang Cikgu tu nak join pun kenalah masa cuti skolah. Time-time tu, rate untuk semua menda mestilah very da kavavo kaaannn .. Hmmm ...

Sambil-sambil pikir nak bercuti kat mana, sambil berBW kat blog seorang sahabat. Terbaca artikel mengenai isu pihak Indonesia untuk menetapkan gaji minimum untuk amahnya, RM700 sebulan untuk SATU kerja khusus yang dilakukan.

Dari kerajaan bagi kat Amah Indonesia, baiklah dia amik orang kita je buat kerja tu. Lumayan tu. Makan dan tempat tinggal semua tanggung, hujung bukan RM700 bulat-bulat masuk poket. Aku pun nak apply gak la macam tu. 3 kerja dan dapat RM2100. Boleh kumpul duit banyak skit nak g bercuti .. Thehehehe ...

Petting Smiley

W'salam ..

Adioss .

4 comments:

nur anis said...

banyak kan 700 tu...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

boleh juga wujudkan jawatan amah yg profesional kan....

terima kasih sudi baca entri saya tersebut

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
cik ika said...

macam demand je..huhu

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu