Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 6, 2011

Penangan Najwa Latif

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Salam 10 Muharram semua !!! Hari ini rasanya ramai yang mengambil kesempatan untuk berpuasa sunat kan .. Haaiii .. Aku jugak lah yang tak puasa .. huhuhuuhu .. T_T

Korang ada mengikuti tak perkembangan AJL tahun ni ? Aku, memang tak dapat la nak follow .. Yela, asal hari Jumaat je berebut nak tengok channel mana ngan laki aku .. Dia sibuk nak tengok Star Movie citer Walking Dead, aku plak, tamak nak nengok Maharaja lawak Mega+AJL Separuh Akhir.

Akhirnya, dia dapat tengok awal2 je citer Walking dead (awal2 pun abis jugak la dia dapat nengok), aku plak dapat tengok sipi2 je AJL ngan MLM tuh .. Cissssss ... Nak buat camner, dah dia pegang kuasa Veto, kena la beralah kaannn ... Konon2 nak jadi isteri solehah la niii .. Ahaksss

Aku sebenarnya nak menyuarakan kekonpiusan aku di atas kemaraan lagu Cinta Muka Buku ke pentas akhir Juara Lagu. Bukannya aku benci atau tak suka ngan Najwa Latif ni, tapi aku rasa, ada lagu lain kot yang lebih layak .. Contohnya lagu 'Pokok'. Tapi, siapalah aku nak mempertikaikan keputusan juri yang lebih arif kaannn ..

Oklah .. Takmo cakap lagi, takut wat tambah dosa je. So, aku tinggalkan korang dengan 2 buah lirik lagu yang best .. ^^



Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Ooh ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Ooh itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku



Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Menyusur dikaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

La la la la la la la la la
La la la la la la la lalalalalaaaa

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok

P/S : Kalau CMB menang Juara Lagu camner la agaknya perasaan komposer2 lagu2 yang lebih hebat cam Sedetik Lebih, Awan Nano dan Beribu Sesalan .. Hmmm ...

W'salam

Adiosss...

8 comments:

lina said...

salam aida -hanya mampu senyum :)

reenapple said...

hurm.. tak tgok pom AJL.. hehe

p/s-tak suka lagu cinta muka buku..=)

sahromnasrudin said...

sy sgt setuju dgn awk...pokok lebih layak dari semua aspek..maaf sy ckp, juri nie dh buta muzik kot....

Nafisa81 said...

kan dah selalu lagu2 underdog ni buat kejutan...

AdiaLuze said...

Lina : Senyum itu sedekah ;)

AdiaLuze said...

reenapple : Lagu feverit laki akak tu .. ahakss

AdiaLuze said...

Sahrom : Sy pun stuju gak ngan awak ^^v

AdiaLuze said...

Nafisa81 : Iye la kaan .. asal jgn dah bg, tarik blk pulak sudah lee .. hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu