Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 23, 2011

Erti Raya Tanpa Kad Raya

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم



Tinggal beberapa hari lagi nak raya kan. Semalam aku disuprisekan dengan kehadiran KAD RAYA !! Yelah, sejak dua menjak kita dah moden ni (konon .. heh), amat-amat jarang dah orang yang nak kirim mengirim kad raya nih. Kebanyakan mereka-mereka ni (termasuk aku) lebih memilih untuk hantar SMS atau kad online jeee .. Ahaksss ~~


Ok. Berbalik kepada kad raya yang aku terima semalam. Nak tau dari sapa? Jeng,jeng,jeng .... Ianya adalah dari sahabat blogger aku iaitu PUAN STOBERI !!!! Yeaaaayyyyy !!!!! Mekasih bebanyak sis !!!!! Suka sangat !!! ^‿^ ♥ ♥ ♥ ♥


Cadangnya memang la nak tayang gambar kad raya tu kat sini, tapi dek kerana ada masalah teknikal skit dalam proses uploap mengupload gambar ni, niat yang suci itu terpaksa aku tangguhkan .. Huhuhuhuuhuuu .. ~.~


Korang pulak macamana? Banyak dapat kad raya? Teringat zaman sekolah-sekolah dolu. Masing-masing sibuk berlumba sapa dapat kad raya paling banyak. Kalau dah banyak, siap gantung kat ruang tamu lagi wat perhiasan raya. Bessss ... !! Baru la rasa feel nak raya. Dekat sampul surat tu siap ada tulis "Thank You Mr.Posmen" .. Hik hik hik ..


Menyambut raya dalam era baru ni agak kurang kemeriahannya. Dulu kat kampung seminggu lagi nak raya, masing-masing berlawan sapa punya mercun/meriam bunyi paling kuat. Sekarang ni, takde dah. Yang aku pelik, sekarang ni banyak sangat kes putus jari la, putus tangan la, hanya kerana main mercun.


Dolu-dolu rasanya cam tak berapa nak dengar la berita-berita camni. Ke sebab mercun/meriam zaman sekarang ni dah semankin MERBAHAYA ?? Haaaiii ... Entahlah ... Takpela, agak-agak nak rasa meriahnya raya, pasang je la lagu raya kuat-kuat .. Tapi, jangan tetengah malam dok memekak pulak .. Mau ada yang masuk hospital kena tetak .. Haruuuu nanti jadinya tuu .. Muahahahaaa ..


Kedamaian dijiwa nampak dizahir,
Membawa ketenangan pada yang empunya,
Ramadhan 2011 bakal berakhir,
Memberi peluang Syawal mengganti tempatnya.

W'salam

Adiosss...


7 comments:

PUANSTOBERI said...

u're welkam dear.
saja buat suprise. hihi.

apa2 pun, selamat hari raya ye dear. :)

AdiaLuze said...

PnS : Masih rasa teruja nih .. hehehe

ZaNa aDieyZa said...

zana pun dapat kad raya dr puan stoberi.. suka sgt2!!

salam kenal sis.. nice blog! keep blogging!

AdiaLuze said...

ZaNa aDieyZa : Best kaannn .. hehehe .. Salam kenal gak. TQ :)

sahromnasrudin said...

sy pun br dpt satu..sahabat blogger yg bagi...ada kt entri terbaru sy

AdiaLuze said...

Sahrom : Waaa .. besnyee .. na gi baca la ni ...

Marina said...

selamat hari rayer!

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu