Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 4, 2011

Takmo, Takmo, Takmo .. Takmo MEMBAZIR Okeh !!

بسم الله الرحمن الرحيم


السلام عليكم

Aku sangat MARAH dengan diri sendiri !!!! Nak tau kenapa ? Semalam, balik dari kerja aku terus gi Pasar Ramadhan. Cadangnye, nak beli kuih singgit dua hinggit je ka kan .. Tup2, aku beli kuih saje sampai dekat RM10 !!! Aduyaaiiii ...


Takpe la kan .. Dah beli, nak wat camne .. Laki aku tak kata apa la .. Almaklumla PUASA. Dia maleh nak membebel2 bukan2. Hehehehe ... Okeh. Nak dijadikan citer, masa buka tu, disamping nasi putih dan lauk yang aku sempat sediakan (tapau, tapau jugak .. Masak sendiri itu suatu KEMESTIAN ^^ ) aku pun makan la kuih muih yang aku beli kat Pasar tadi.


Mula2, aku capai kuih peberit aku dulu iaitu POPIAH. Alahaaiii .. Rasa taugeh yang agak menghampiri basi menyambut gigitan pertamaku. Sungguh menghilangkan selera yang tadinya membuak2 ! .. Dah la aku beli banyak .. Hmmmphhh .. Nampak gayanya, terpaksalah buang jugak .. Ramadhan ke-3 aku telah melakukan PEMBAZIRAN T___T


Nasib baik la karipap yang aku beli, boleh lagi dimakan. Itupun, intinya agak MASIN. Takpela .. aku paham. Bulan2 puasa ni masak pun main agak2 je kan. Nak rasa, takleh. Jadi, aku halalkan je laaaa .. Di harap hari ni makcik tu leh la kurangkan garam sikit masa buat intinya tuuu ...


Okey ! Hari ni aku bertekad untuk masak sendiri juadah berbuka nanti. Masak cukup-cukup untuk buka je. Untuk sahur masak lain. Yela .. Laki aku ni kureenng skit masak makanan yang diperangat ni .. Jadi, lauk telur dadar pun, telur dadar laaa .. Janji ada dan masih fresh lagi .. Rezki Tuhan bagi tu .. Berapa ramai orang kat Afrika tu yang tak berpeluang makan telur dadar macam kita tau ... Alhamdulillah ...


Firman ALLAH S.W.T dalam surat An-Nahl [16] : ayat 114)
" Maka makanlah yang halal lagi baik dari rezeki yang telah diberikan Allah kepadamu; dan syukurilah nikmat Allah, jika kamu hanya kepada-Nya saja menyembah. "



W'salam

Adiosss...



5 comments:

Ayuni said...

sye pun, kononnye nk mkn kek, dh beli 2 kerat, mkn 1 je, pastu cik semut yg mkn...membazir je....

AdiaLuze said...

Ayuni : Yeeee .. Kita sama .. Hehehe .. Mekasih lawat akak pepagi nih :D

PUANSTOBERI said...

aduhai...rugi popia tu kan. misti dia da buat dari pagi. toge mmg cpt basi.

tu malas nak beli2 sgt kat PaRam nih.

Dan kite, hingga semlm, masih bertahan tak gi PaRam. hihi

azura samsuddin said...

betul tu, sy pun ramadhan tahun ni xnak membazir, dan lum lg b'kesempatan nak ke psr ramadhan ... husband je g smlm de tapau lauk tupun siap pesan beli 2 jenis jerk jgn lebih2 nati x abis syg sgt ... dan kalo masak/makan apa yg ade jerk he3

sahromnasrudin said...

ermmm..susah nak ckp coz sy pun dh terkena..tue sebab jarang beli kuih..beli yg panas mcm murtabak je huhuhhuhh

p/s: setakat nie, tak jejak lagi PARAM..itu crita tahun lepas huhuhuhhh

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu