Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 2, 2011

Menu Berbuka : Pasar Ramadhan atau Dapur Ramadhan

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Hari ni masuk hari ke-2 kita berpuasa. Semalam berbuka apa la agaknya korang2 semua kan. Tak banyak tidak pun mesti penuh meja makan tu dengan macam2 resepi juadah berbuka puasa ye tak? Biasalah tu. Lagi2 awal2 bulan puasa macam ni. Asal jangan membazir sudahlah yeeee ..


Semalam, kami sangat2 bersederhana. Nasi goreng dan mee gorang mamak saja sebagai juadah berbuka puasa. Alhamdulillah di atas segala rezeki yang dikurnia ... ^^


Hari ni, tak tau lagi apa menunya. Bahan2 basah dalam peti pun dah tak berapa nak banyak. Kalau nak masak, sah2 lah kena pergi ke Giant atau mana2 kedai runcit .. Hmmmm ... Ataupun, kalau agak2 malas sangat, gi je la tapau .. Hehehe .. Almaklumlah, hujung minggu ni nak balik kampung. Kalau nak beli barang2 dapur pun, mungkin lepas balik dari kampung tu je kot ..


Semalam, balik dari kerja, terus gi isi minyak dan niat dihati nak ke kedai runcit membeli serba sedikit bahan2 basah. TETAPI, bila masuk je jalan nak gi kedai tu, humangaiiiiiiiiiiiii ... JEM kemain. Aku boleh la terlupa yang kat situ ada Bazar Ramadhan ! Haaa .. berjanggut la aku dok tekan minyak,tekan brek,tekan minyak,tekan brek kat situ (sib baik keta auto kaaannn).


Last2, maleh nak tersangkut lagi lama, aku singgah je la 99 Speed Mart beli apa2 yang ada. Nak beli bawang pun semua cam dah tak elok. Kat rumah pun, tinggal bawang merah je. Bawang besar, cili padi, dan ada beberapa bahan2 wajib bila nak memasak ni takde la plak kat situ. Nak tak nak, hari ni kena la singgah gi Giant jugak. Agak2 bulan2 puasa ni, bila dah ada PARAM (singkatan Pasar Ramadhan kata sahabat bloggerku, Incik Sahrom ^^), ada lagi ke pasar malam ye ? Hmmm ...


W'salam

Adiosss...

2 comments:

deeya said...

berbuka puasa la dngan sederhana .. syukur ! dya pun smalam buka pose ayam goreng dngan sup sayur jer . simple kan ? hahakz !

eh ! tmpat dya , pasar malam tetap ade taw =)

AdiaLuze said...

Deeya : sedapnye ayam goreeeennngg .. Nyum3 .. ^^ . Tktau la tpt akk ada ke tak pasar mlm. Semalm tak g pun .. huhu

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu