Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 22, 2012

Perangai Manusia .. Macam-macam adaaaaa

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

Ok. Dah tak berapa stress. Boleh citer pasal menda lain plak.

Dalam dunia ni ada banyak jenis manusia. Jenis yang aku maksudkan ni adalah dari segi perangai dan kelakuan bukan dari bentuk fizikalnya ye. Ada yang rupa punyalah cantik, tapi perangai .. Humangaaaaiiiii ... punyalah buruk. Ada jugak yang muka cantik, perangai pun cantik .. Tapi, tak ramai laaa .. Thehehehe ...

Ada tu, muka tak berapa nak cun laa .. Tapi, baiknya tu, sampaikan orang buat jahat kat dia pun, dia dengan mudah boleh memaafkan dan melupakan. Ada jugak yang muka tak cun, perangai pun tak berapa nak lawa. Lumrah la. Mana ada manusia yang sempurna kan. (Ayat klise .. Heh).

Aku bukannya nak mengata sesiapa. Cuma setakat omelan aku je. Selama lebih suku abad aku hidup kat bumi Allah ni, orang yang betul-betul baik dan ikhlas dengan aku memang tak berapa nak ramai. Mungkin sebab aku pun tak berapa nak baik kot .. Heh ..

Aku cuma nak mengucapkan syukur pada Allah, walaupun sahabat-sahabat baik yang aku ada sekarang ni tak berapa nak ramai, tapi aku bertuah sebab mereka memang benar-benar sahabat sejati. Mereka sentiasa ada untuk aku dikala susah dan senang, hujan dan panas. Mudah-mudahan bertahan bukan hanya di dunia, tapi di akhirat jugak. Amin.

TERIMA KASIH Sela, Pekjah, Eila, Mas, Shadut, Tinie dan beberapa lagi sahabat yang sentiasa dekat di hati aku selalu. Hanya doa yang terbaik mampu aku berikan untuk kalian semua. LOVE uolssss !!!

P/S :  Aku juga bersyukur kerana dianugerahkan seorang SUAMI yang bukan hanya menjadi KEKASIH, malah juga telah menjadi seorang SAHABAT yang terbaik untuk aku !!! Syukur Alhamdulillah ... ^_^

Hearts

W'salam ..

Adioss ...

3 comments:

Ayuni said...

hm, betul, ader yg kt depan baik, kt wall fb penuh dgn kutukan....

reenapple said...

sebab itu jangan menilai dari luaran sahaja... =)

lurun namzar said...

akak xdpt baca dgn jelas.
kena besarkn mata.
background dh comel. :)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu