Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 26, 2011

Bergaduh Boleh, Tapi ... Jangan La Selalu

Assalammualaikum...


Banyak blog2 hari ni yang crita pasal rumahtangga sorang artis yang sedang dilanda badai sekarang ni kan . Takyah la aku sebut siapa. Pasti korang semua dah tahu.


Bila difikir2, kesian la pulak dengan diaorang ni. Tak pasal2, satu Malaysia tahu pasal kisah rumahtangga diaorang ni. Dah tak boleh nak dalih2, dah tak boleh nak cover2 lagi .. Habis semua cerita jadi tatapan ramai .. Kesian zuriat mereka nanti. Esok bila dah besar, dah tahu berkawan, macamana la agaknya yeee .. Hmmmm ...


Kita semua manusia biasa je. Mungkin ada antara kita yang mengalami perngalaman yang jauh lebih tragis dari mereka ni, tapi oleh kerana kita bukan artis, jadi, kisah kita takdelah jadi tatapan umum. Betul tak?


Suami isteri ni bila dah gaduh, mulalah semua menda yang tak berapa best nak cerita kat orang. Jadi, macamana nak berbaik kalau macamtu ? Orang tengah itu perlu kalau krisis dah terlalu tak terkawal, tapi, kalau terlalu ramai yang menjadi orang tengah pun, tak leh gi la jugak ...


Tanyalah pada mana2 pasangan suami isteri yang ada kat dunia ni .. Mana ada yang tak pernah gaduh langsung .. Bercakaran tu perkara biasa .. Cuma, jangan jadikan ianya kebiasaan sudahlah .. Cuba cari ruang untuk berdamai. Kalau agak2 rasa kepala dah nak meletup, cuba amik air sembahyang, kasi cool balik. Insyallah ... Ok la tu nanti ..


Jangan harapkan kesempurnaan pada pasangan kita kerana kita jugak punya banyak kelemahan yang tak mampu untuk kita tangani ..


Aku bukan nak memandai2 .. Cuma sekadar berkongsi serba sedikit pengalaman diri yang tak seberapa ni .. Pada aku, bila aku berkongsi benda2 baik dengan orang lain, ianya akan menjadi terapi yang paling mujarab buat diri aku sendiri .. Semoga kita mendapat manfaat dari segala2nya ...


W'salam

Adiosss...

P/S : Nak baca novel FREE ? Klik je SINI

4 comments:

lurun namzar said...

btul tue...
camner la ank tue nanti bila besar?

Redbloodsnow said...

yup...tol tu. dlm rumahtangga kena ada sifat saling menggalah.

AdiaLuze said...

lurun namzar : kesian kaannn ~_~

AdiaLuze said...

Redbloodsnow : Btol3 ... dan bykkan bersabar kaannn .. :)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu