Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, July 28, 2011

BEWARE ! Geng Rempuh dan Rompak Mengganas !!!

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم


Malam semalam Bos aku kena rompak. Habis kereta, telefon ngan laptop dia kena songlap. Apa yang aku dengar, yang buat keje2 haram ni ada 3 orang. Tak diceritakan la pulak orang apa kan .. Yang pasti, orang yang buat ni jenis SENGAL dan KEJAM !!


Kalau ikutkan cerita orang yang dah pergi melawat dia lagi, patah jugak la hidung Bos aku tu kena tumbuk. Mata bengkak dan luka sana sini akibat kena belasah. Huh !!!


Modus operandi geng ni adalah merempuh belakang kereta orang dari belakang dan bila orang tu keluar nak tengok kereta dia, terus diaorang memulakan serangan .. Cam S**** je kan!!!


Aku cuma nak nasihatkan kengkawan blogger yang singgah kat Blog aku ni, terutamanya yang pompuan supaya berhati2 bila bawak kereta malam2. Kalau agak2 kena langgar camtu, kalau tau mana Balai Polis, terus je escort kereta yang langgar ti gi sana. JANGAN TERUS KELUAR DARI KERETA !


Menda2 camni, memang la, kalau nak jadi, jadi jugak. Tapi, bak kata omputih, prevention is better than cure. Selagi boleh dicegah, kita cegah la. Dalam kes Bos aku ni, mungkin dia selalu balik lambat dan geng tu dah lama usha kat dia kot. Entahlah .. Yang penting dia selamat. Alhamdulillah ..


W'salam

Adiosss...

P/S : Nak baca novel FREE ? Klik je SINI




6 comments:

PUANSTOBERI said...

mmg dia usha dulu la tu kut. cam dia tau je org ada bawak laptop segala kan. konghajo kan..

AdiaLuze said...

PnS : Tu la pasal .. Sian aku ngan Bos aku tuh. Dah la kecik molek, umur pun agak2 dh veteran .. Sib baik selamat ..

Hawa said...

Sian betul....Bos kita kan.. Tapi kan Aida..akak lagi kesian ngan adik akak si EjaMaria tu..pg semalam dia bgtau ada orang pecah masuk umah dia...laptop, gameboy anak dia ngan hp semer kena kebas...nasib orang tu tak naik tingkat atas...Macam2 dugaan...

AdiaLuze said...

Hawa : Ye ke kak? Ish .. Lagi besar dugaan tu .. Siap masuk rmh lagi tuh

AdiaLuze said...

Hawa : Ye ke kak? Ish .. Lagi besar dugaan tu .. Siap masuk rmh lagi tuh

AdiaLuze said...

Hawa : Ye ke kak? Ish .. Lagi besar dugaan tu .. Siap masuk rmh lagi tuh

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu