Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, October 31, 2010

Berbicara Tentang Wanita....

A'kum....

Aku nak ckp skit pasal kaum wanita...

Wahai wanita, taukah anda betapa beruntungnye kita di dunia ini...Jadi, jgn sesekali menyesali apa sahaja yg telah Tuhan anugerhkan kepada kta...

Jangan merungut kalo setiap bulan kita didatangi 'lampu merh' yang akan disertakan dgn senggugut yg mencucuk2...Sekurang2 nye kita tau yg kita masih lagi mampu menghasilkan 'telur' yg paling bernlai di dunia ini...'Telur' yg akan menjadi titik mula meningkatnye kaum Adam di muka bumi ini...

'Telur' wanita yg telah dibesarkan berkali2 ganda

Jangan merungut sekirnya kita mengalami byk perubahan fizikal dan mental bermula dari saat pertama kita diberi penghormatan menjadi seorang ibu kerana, ianya adalah anugerah yg paling tak ternilai buat seorg yg bergelar WANITA...

Owwwhhhh.. =_=

Jangan merungut bila anak anda nakal dan suka memberontak kerana segala kepenatan, kemarahan dan kesedihan akan hilang tiap kali anda melihat anak anda tidur dgn muka yg benar2 tulus tanpa secarik dosa..Dan anda diberi penghargaan yg cukup besar untuk membentuk dan mendidiknye suoaya menjadi manusia yg berguna kepda Agama, Bangsa dan Negara....

Alololo..comeynyeeeee...  
Oleh itu wahai wanita, bersyukur la anda kerana dijadikan sebagai seorg wanita..Lagipula, wanita  ni adalah yg paling mudah untuk masuk kesyurga hanya dgn mematuhi 5 perkara :

1. sembahyang 5 waktu
2. puasa di bulan Ramadhan
3. taat suaminya dan
4. menjaga kehormatannya . 

Jadi apalagi??? Ayuh kita sama2 mengubah diri untuk menjadi seorg anak, istri, ibu dan sahabat yg lebih baik...Ayuh!!!!

W'salam...Adiosss!!!



2 comments:

qistina abdullah said...

suka entry ni....
hrmmm cam best je ade baby kan..hehe
opss!!

AdiaLuze said...

Mekasih Qist...Tula...Tak sabar bila la akk plak diberi pluang sedemikian...mmmm

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu