Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 7, 2011

Antara Usop Wilcha dan Durian

Assalammualaikum...


Setiap hari, walau macamana sibuk sekalipun, aku akan tetap berusaha untuk mengupdate blog aku yang satu nih ... Sana sini kalau bukak blog2 kengkawan blogger, mesti ada crita ni :






Atau pasal dia ni :




Memang betul2 pencetus fenomena la 2 perkara ni ... Yang satu tetiba jadi popular sebab gimik yang begitu menjadi di ABPBH 2010 yang dapat mengatasi kepopularaan semua artis2 yang hadir .. Yang satu lagi sebab aku rasa sekarang ni dah masuk musim dia kot ... Hehehe ...


Si Usop ni ghupe2nye si penyanyi Ambang Klasik yang bernama shy8 yang popular masa tahun 90an dulu tu .. Aku tak hingat la plak camne lagunya, tapi aku ingat laaa dia ni ... Sebabnye, dulu2 masa sekolah, aku ni setiap bulan mesti beli majalah URTV dan masa tu artis2 Ambang Klasik (anak syarikat TV3) memang selalulah masuk dalam majalah nih .. 


Kalau tak silap aku, dulu imej dia ni ala2 macam PI (Private Investigator) je .. Dengan pakai cermin mata hitam ngan kot labuh, memang aku hingat sangat la kat dia ni ... ^‿^


Pasal si durian ni plak, hari2 bila balik kerja, kat tepi2 jalan tu mesti ada orang jual Raja Buah nih ... Kengkadang, teringin gak nak beli, tapi, bila tengokkan reganya, terus kansel ... !! Bukan apa, takut je kalau dah beli, mahal2, tetiba tak sedap .. Huh .. Buat rugi je kaannn ... ~___~'


Itu 2 daripada pelbagai cerita hangat yang kita boleh baca dan lihat laaa niii .. Tu baru sikit .. Ada lagi isu video seks, Libya kena serang Amerika dan sekutu2nya, harga minyak naik, Pegawai Kastam terjun bangunan, pilihanraya kat Sarawak, Tsunami dan gempa bumi di Jepun .. Issshhh ... Banyak la lagi berita2 yang HANGAT sekarang ni ... Sampai kengkadang maleh nak baca suratkabo sebab asyik berita yang sama je diulas ... Hmmmm ...


Macam2 citer kaaaannn .. TV, internet dan suratkabo ni, kalau digunakan dengan baik, memang menjadi medium yang sangat2 berguna untuk menyebarkan maklumat dan juga berita terkini .. Tapi, kalau disalahgunakan, macam2 berita yang tak sepatutnye dengan mudah boleh tersebar ... Heh~


W'salam...

Adiosss...

12 comments:

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

sy tak kenal usop dan usop pun tak kenal sy hahahaha tp saya minat gila dengan durian....nak rasa huhuhhhh

Dinaz said...

yg popiler tu la media nk popilerkan lg...x paham aku, sikit2 cukup la kan..cm xder citer lain..yg dah jd raja buah tu lain la..ia bermusim...apa pon , amik yg baik boleh dirujuk dah la..jgn penin2kan pala....

AdiaLuze said...

sahromnasrudin : Nak rasa durian? Gi la beli.. hakhakhak

AdiaLuze said...

Dinaz : Tula... Suka buat berita yg meleret2 .. Hehe

PUANSTOBERI said...

Enty usop wilcha - tak berapa nak entry sgt la sbb aku sekali kan dgn citer ABPBH

Entry duyan - ini tak memasal after tgk kisah Musang King smlm. Padahal aku adalah bukan peminat duyan.

Kesimpulannya- aku pun terjebak sama dgn fenomena ini. Huhu

deeya said...

akak nie memang rajin ngupdate belog .. huhu ~ ta nak tau la pasal ucop tu . nak durian tu jer .. hehehe ~

Ina said...

tu la..macam familiar je si usop tu..

AdiaLuze said...

PnS : Ramai yang dah terjebak .. Heheh

AdiaLuze said...

deeya : Alaa.. Sesambil bersantai rerajinkan diri la menghupdate .. heh .. Nak duyan, kena la beli sendiri.. huhuhu

AdiaLuze said...

Ina : Kaaaannnn .. Aku pun rasa camtu gak .. Hehe

Myra Jay said...

Mj ada beli durian Bt Kurau baru2 nie, 5biji RM 30.00, yg sedeynya setiap biji pasti ada buruk kat pangsa..huhuu

AdiaLuze said...

Myra Jay : Laaa yeekkeee .. Tapi, sedap kee ..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu