Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 21, 2011

Hanya Mampu Mengucap dan Menggeleng Kepala ...

Assalammualaikum...


Dalam menjalani kehidupan sehari2ian, ramai antara kita sentiasa mencari kebaikan disebalik setiap kejadian buruk yang berlaku ... Ada yang bertemu jawapan dan ramai jugak yang masih lagi tercari2 ...


Aku bukannya nak bermadah atau berceramah ... Aku bercerita berdasarkan apa yang aku lalui dan alami dalam kehidupan seharian aku ... Kadang2 aku sedey sangat2, kadang2 aku marah sangat dan kadang2 aku rasa bahagia sangat2 ... Walau apa pun yang aku rasa pada satu2 masa tu, aku akan sentiasa terfikir perkara2 yang akan berlaku selepas itu ...


Ada orang kata, live life to the fullest ... Apa maksud mereka sebenarnya ? Adakah kita kena penuhi hidup kita dengan perkara2 yang menyeronokkan tanpa memikirkan batas2nya ???


Semalam masa dok membelek suratkabo Kosmo Online aku terbaca mengenai wanita Muslim pertama yang berbangsa Turki bergambar bogel untuk majalah Playboy ... Astaghfirullahala'zhim .....




Antara petikan ayat2 dari wanita bernama Sila Sahin yang buat aku mengucap panjang ...


"Saya berbogel untuk Playboy kerana saya mahu bebas," 


"Gambar-gambar ini merupakan bukti kebebasan saya daripada semua halangan yang terpaksa diikuti semasa zaman kanak-kanak saya,"


Sila berkata, dia berbogel untuk majalah Playboy bagi menyeru wanita-wanita Islam yang selama ini hidup terkongkong dan tidak dibenarkan membuat pilihan, termasuk dalam menentukan calon suami serta keperawanan mereka, supaya bangkit untuk bersuara dan bertindak.


Dia nak berbogel kat majalah ke, nak berlari bogel mengelilingi dunia ke, aku tak berapa nak amik peduli .. Tapi, yang buat aku amik peduli bila dia berani menyeru wanita2 Islam di seluruh dunia supaya menjadi seperti dia !!!!!!!!!! Itu aku sangat2 marah !!!!!!!!!! Kalau kau nak terbakakr dalam neraka, kenapa perlu kau ajak orang lain ??? Kalau kau nak disiksa dikubur, kenapa kau nak heret orang lain sama ??? KENAPA ????


Dari kejadian di atas, aku masih cuba mencari kebaikan disebalik segala kejahatan2 yang semankin berleluasa sekarang ni ... Dan akhirnya, aku hanya mampu berkata ...


" Ya Allah ... Engkau lindungilah aku, suamiku, kedua orang tua kami, adik beradik kami, sanak saudara kami dan sahabat2 kami daripada segala kesesatan ini ... Engkau tunjukkanlah kami jalan2 yang benar dan lurus menuju ke syurgamu ... Amin, Amin, Amin yarobbal a'lamin ..."


W'salam...

Adiosss...

3 comments:

lina said...

Astaghfirullahala'zhim, Ya Allah jauh kan la KAMI dan seluruh keturunan kami drp kesesatan yg amat dahsyat ini..
Astaghfirullahala'zhim, Astaghfirullahala'zhim, Astaghfirullahala'zhim!

ReenAppLe said...

yaa... setiap kebaikan dalam keburukan yang menimpa...
pompuan tue tak boleh blah...

HazIQAH iKkI hAZiq said...

Amin....

Tuelah akak..Nauzubillah..

patutle gadis Turki memangla..turki kan adalah pemerintahan sekular..
teruk juga penangan Kamal Artatuk ..sehingga skrg sekular masih ada..

sbb tue gadis turki lebih OPEN MINDED..

Memalukan umat Islam jerk..tambah2 wanita...

nampak sgtle gadis nie...ish sepak2 laju2 boleh budak nie..

malunya !!!Nauzubillah

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu