Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 12, 2011

Semua Benda Pun Nak Berkira ... KENAPA ??

Assalammualaikum...


Dalam kehidupan kita sehari2rian, rasanya agak susah untuk kita jumpa orang yang betul2 IKHLAS. Bukan TAK ADA, cuma SUSAH nak jumpa ...


Nak tau napa tetiba aku cakap pasal ikhlas ni ... Sebabnya, aku selalu sangat jumpa dengan orang yang sanggup menolong kalau ada ganjaran disediakan ... Contohnya, orang akan tolong hantar kita pergi ke klinik dengan bayaran sekian2 banyak .. Tak semua, tapi, adaaaa ...


Yang aku pelik, bila masa nak sembahyang, nak puasa, tau pulak nak berkira. Kenapa ?? Tuhan dah bagi kita segala2nya ... Bukannya DIA nak kita bayar dengan wang ringgit pun, selain dari DIA suruh kita sembahyang, DIA suruh kita ikut segala suruhanNYA dan tinggal segala laranganNYA je pun ... Itu semua tu pun, akan kembali pada kita jugak ... Bukannya buat saja2 ... Jadi kenapa nak mengeluh ..


Cuma bayangkan kalau SETIAP hirupan dan hembusan udara yang kita sedut ni, kena bayar 20sen+6% GST .. Takke susah ? Bila cakap macamni, kita pandai plak nak cakap " Memang dah kerja TUHAN bagi kesenangan pada hamba2NYA " ... Ambbbooooiiii ... Sesedap rasa je cakap kaaannn .. Kerajaan pun dah memang kerja mereka menyenangkan rakyat kan ?? Tapi, kenapa semua benda mesti nak bercukai ???? Kenapa ???? Tu belum lagi sana sini nak berbayar .. Hiiissshhh ...


Jadi, sebelum berkira dalam nak buat ibadat dan asyik nak harapkan ganjaran semata, ingat2lah balik ganjaran dan habuan yang menanti di akhirat nanti yeee ...


P/S : Entri ni untuk aku sebenarnya .. Supaya sentiasa ingat asal usul dan tak mudah nak lupa diri ... 


W'salam...

Adiosss...



2 comments:

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

ada org ckp bile kite tolong sesuatu kita cakap saya tolong dgn ikhlas, automatik kiter dah tak ikhlas huhuhuhhh

AdiaLuze said...

sahromnasrudin : Waalaikummussalam ... ooo .. Jadi kalau betul2 ikhlas tu, takyah sebut la perkataan 'ihklas' tu yek ..hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu