Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 9, 2011

Fakta Menarik Yang Mungkin Kita Tak Tau : Bab 2

Assalammualaikum...


Semalam dah citer, hari ni aku sambung lagi ... Alaaa.. Tak salah kan kalau kita nak menambahkan lagi ilmu yang tak berapa nak banyak ni .. Hehehe ...


Duit kertas BUKAN diperbuat daripada kertas .. * ??? * ... Ia diperbuat daripada campuran kapas dan juga linen. Pada tahun 1932, apabila kekurangan duit berlaku di Tenino, Washington, USA, wang kertas diperbuat daripada kayu. Tapi, dalam tempoh masa yang sekejap je laaa ... *Aku rasa fakta ni untuk duit Amerika je la kot*


Jika kita keluar ke angkasa lepas (tanpa pakaian yang sesuai), kita akan MELETUP sebelum sempat mengalami kesesakan nafas kerana TIADA tekanan udara


Pil pencegah kehamilan manusia BOLEH digunakan keatas gorilla *Cam lawak la plak .. Hehehe*


Singa betina melakukan 90% kerja2 pemburuan berbanding singa jantan * Singa jantan sbuk jaga rambutnye kot .. Hikhikhik*


Jantina seekor kuda boleh diketahui melalui GIGINYA. Kuda jantan memiliki 40 batang gigi dan kuda betina 36 batang gigi * Laaa .. Jenuh la plak nak suruh kuda tu bukak mulut .. Huhuhu *


Leonardo da Vinci MAMPU menulis menggunakan satu tangan dan melukis dengan tangan yang lain dalam masa yang sama *Wooow!!!! *


Secara puratanya, manusia yang menulis menggunakan tangan kanan hidup secara puratanya, 9 TAHUN lebih lama berbanding mereka yang kidal * Ajal maut ditangan Tuhan*


Warna asal Coca-Cola sebelum ditambah pewarna adalah HIJAU


Lebih ramai orang mati akibat gigitan lebah/tebuan berbanding gigitan ular *Gulllpppp*


Burung hantu adalah satu2nya burung yang dapat melihat warna BIRU 


Queen Elizabeth I menganggap dirinya sebagai teladan kebersihan. Dia mengesahkan bahawa dia mandi SEKALI dalam 3 BULAN samada dia memerlukannya atau tidak. *Ish,ish,ish...*


GAJAH merupakan satu2nya  'mammal' yang tidak boleh melompat * Tak reti nak translate yang 'mammal tu ... Tapi aku tau ianya merujuk pada binatang yang menyusui *


ZIRAFAH boleh membersihkan telinganya dengan menggunakan LIDAHnye yang sepanjang 21 inci !! * Wooowww!!! Panjangnyeee ^___^ *


Amacam ? Hebatkan fakta2 ni ... Ada menda yang kita tak tau dan ada yang memang kita dah tau .. Tapi aku suka2 nak kongsi ngan korang sebab aku sayang korang semua (。◕‿◕。)


W'salam...

Adiosss...

6 comments:

Ina said...

really fun facts..adialuze..thanks for sharing

My Aisy said...

ish tak leh bayangkan klu coke tu berwarna ijau...

Amira said...

wowww , pnjngnye lidah zirafah ! kalah tv kat umah . hahaha :D

AdiaLuze said...

Ina : U r welcome .. My pleasure ;)

AdiaLuze said...

My Aisy : Alaa.. Nanti jadi cam ayo F&N hijo laaa ;)

AdiaLuze said...

Amira : Tu la pasal ;D

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu