Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, April 8, 2011

Jumaat Oh Jumaat

Assalammualaikum...


Ada orang kata, hari Jumaat adalah hari kerja paling santai ... Yeker ? Untuk yang bekerja kerajaan mungkin betul kooottt ... Sebabnye, waktu rehat yang panjang dan ada yang masuk pukul 0730am tu, pukul 0430pm dah leh balik dah .. Best kan ?


Untuk orang2 yang keja swasta cam aku ni, waktu rehat sama jeee .. Kalau kat department aku ni lagi laaa .. Kadang2 makan pun kat depan PC lagi .. Bukan sebab berblogging semata yeee, tapi sebab ada yang kena wat keja jugak tau .. Huhuhu ..


Tak kisah la macamana pun, yang penting lepas hari ni, kita cuti 2 hari !!!! Yipppppppiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kemanalah agaknye hujung minggu ni yee .. Hujung minggu lepas dah sampai Jitra, hujung minggu ni dok rumah je la nampak gayanyee ... 


Nak gi makan tengahari, perut kenyang lagi hasil dari makan nasi dagang tadi .. Jadinye, tak makan la kot tengahari ni *sesambil nak berdiet la ni konooonnn * 


Hari Jumaat ni aku ada satu lirik lagu nak kongsi ngan korang semua .. Jom nyanyi !!!!


#Sepohon kayu daunnya rimbun
Lebat bunganya serta buahnya
Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya
Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya

Kami berkerja sehari-hari
Untuk belanja rumah sendiri
Supaya Allah menjadi sayang
Kami berkerja hatilah riang
Supaya Allah menjadi sayang
Kami berkerja hatilah riang

( ulang # )

Kami sembahyang fardhu sembahyang
Sunat pun ada bukan sebarang
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu

( ulang # )

Dipukul dipalu sehari-hari
Barulah ia sedarkan diri
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi

( ulang # )

Lagu lama yang dikomersialkan oleh kumpulan ini :

SAUJANA

Lirik Ehsan : SINI 

Haaa .. Ada tak rasa insaf sikit ... ? Yang lelaki tu, bakpe tunggu depan PC lagi tu !! Gie lah sembahyang Jumaat !!! 



W'salam...

Adiosss...

4 comments:

CGG said...

selamat bercuti dear:)

AdiaLuze said...

CGG : Thanks sis .. Awak pun selamat la jugak yeee ;D

deeya said...

gamen / prvate memasing ade kelebihannya .. besh jer akak esok cuti . dya kene kerja .. seronoooooook ! :)

tetibe terus segar bijik mata nyanyi lagu nie .. baru je ingat nak tidur atas meja . hahakz ! :p

AdiaLuze said...

deeya : Hehehe .. Cuti ni kalau laki pun cuti baru sonok .. Tp laki akak memang memanjang keje .. Boring je la kat rumah tu .. Hehehe ..

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu