Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, April 8, 2011

Fakta Menarik Yang Mungkin Kita Tak Tau

Assalammualaikum...

Selamat hari JUMAAT semua !!!


Pepagi ni aku tetiba terajin untuk membaca laman web berkenaan fakta2 menarik di seluruh dunia .. Haaa .. Yang ni FAKTA yeee ... Boleh percayeee ... Hehehe .. Jon baca !!!


 Adalah MUSTAHIL untuk kita untuk menjilat siku sendiri .. *Haaa .. tu tengah cuba la tuuu .. Ahakss*


Buaya TIDAK BOLEH menjelirkan lidahnya




JANTUNG seekor udang terletak di kepalanya *Jadi bila kita makan kepala udang, kita makan sekali ngan jantungnye laa .. Hehe*


Bila kita bersin, jantung kita akan BERHENTI berdenyut untuk satu mili - saat *Kena control2 skit bersin tuuu .. bahaya*


Dalam 200,000 kajian yang dibuat dalam tempoh masa 80 tahun, TIADA satu pun kes dimana burung unta (ostrich) membenamkan kepalanya ke dalam pasir *Alaaa .. macam yang kita selalu tengok dalam cerita kartun tu kaaannn*


Secara fizikilnya, adalah MUSTAHIL untuk seekor babi mendongak melihat ke langit


Masih ada lebih daripada 50% penduduk dunia yang TAK PERNAH membuat atau menerima panggilan telepon *waaaaa ... ajaibnyeeee*


Tikus dan kuda TIDAK BOLEH muntah




Jika kita bersin terlalu kuat, satu tulang rusuk kita BOLEH patah * berapa kuat tu takdela plak dinyatakan ..hmmm*


Kebanyakan lipstiks MENGANDUNGI sisik ikan *haaa... ni kena hati2 pilih gincu niii..jangan main rembat jeee*


Okeh! Cukup2 la tu yeee .. Len kali aku sambung lagi ... Aku nak gi bekpes ni .. Nak makan nasi dagang rega RM3.50 .. Cedaaaapppp .. Nyum,nyum ... ^‿^


W'salam...

Adiosss...

6 comments:

sahromnasrudin said...

nasik rege tue mesti nasi ayam kan huhuhuhhhh

AdiaLuze said...

sahromnasrudin : Nasi dagang leee .. bukan nasi ayam .. huhuhu

My Aisy said...

pergh...lek gi tengok lipsetik aku tu de sisik ikan tak..hik hik hiik

AdiaLuze said...

My Aisy : Tak leh nampak la kalo takat tengok2 camtu jee .. Huhuhu

HazIQAH iKkI hAZiq said...

huhu..bahaya jugak..lipstik pun ada sisik ikan huhu

info menarik....

kalau kuda boleh muntah mcm manalah ye??

AdiaLuze said...

HazIQAH iKkI hAZiq : Kuda muntah ? Penah nampak ker ? Hehehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu