Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 6, 2011

Menunggu Kebaikan Mengatasi Kejahatan Semula ... Bila Agaknya Yee ??

Assalammualaikum...


Nak buat taktau tak boleh ... Nak amik tau sangat pun tak boleh ... Huh .. Susah .. Memang susah ... Macam2 dah jadi kat dunia kita ni kaaannn .. Sampaikan kita jadi keliru untuk membezakan yang mana permata, dan yang mana kaca, sebab kemilaunya sama saja ...Heh~


Napa tetiba aku bermadah2 ni kaann .. Ish .. Buang tebiat gamaknye .. Hehehe .. Bukan apa, bila aku dok pikir2 pasal beberapa kejadian yang berlaku sekarang ni, aku jadi takut ... 


Allah ada menyebut yang maksudnya ikut pemahaman aku, tatkala kiamat bakal menjelma, kejahatan akan mengatasi kebaikan. Hanya mereka yang benar2 beriman dengan Allah sahaja yang akan terselamat dari segala kesesatan itu sebelum munculnya Imam Mahadi dan turunnya Nabi Isa untuk memastikan kebaikan berjaya mengatasi kejahatan semula ... 


Aku takut bila melihat keadaan dalam negara kita sekarang .. Terlalu banyak benda2 dusta yang disajikan pada kita .. Segala2nya terpulang pada diri kita untuk menilai mana yang patut kita simpan dalam hati dan mana yang patut kita buang dalam tong sampah bagi mati ...Mmmmm ...


Weeeyyyy .. Masalah diri sendiri pun masih banyak yang perlu aku hadap dan tangani, ni dah melalut2 sampai ke masalah negara la plak kaaannn ... Hehehe ... Takpela laaa.. Korang anggap la apa yang aku tulis ni sekadar layangan pendapat dari seseorang yang baru belajar untuk menulis ... Kalau ada yang baik, simpan la baik2 jadi panduan .. Kalau yang tak berapa baik tu, biarkanlah ia jadi sempadan .. (。◕‿◕。)


W'salam...

Adiosss...

2 comments:

ardinihumaira said...

a ah kan. hehe jum setel masalah sniri dulu baru pk masalah negara :)

AdiaLuze said...

ardinihumaira : Hehehe .. Tu laa .. ;)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu