Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 12, 2011

Sudah Cukup Baikkah Kita ???

Assalammualaikum...


Hari ni hari selasa ... Esok Rabu dan seterusnya Khamis ... Kita sudah sedia arif tentang urutan hari2 yang mendatang .. Tapi, apa yang akan berlaku pada hari2 tersebut, masih lagi menjadi rahsia Tuhan ... Kita akan tau, bila DIA kata kita patut tahu ... Even setiap benda yang kita rancang pun, belum tentu akan menjadi, tanpa keizinan-NYA .. 


Dalam setiap hari yang berlalu ini, kadang2 aku bertanya pada diri sendiri 'Apa agaknya perkara baik yang aku lakukan hari ini?' ... Dan percaya atau tidak, bahawa kebanyakkan masa, jawapannya adalah "TIADA" .. Sadisnyeeee ...


Nabi Muhammad s.a.w  pernah bersabda: 
"Gunakanlah lima sebelum tibanya lima iaitu :
Gunakan masa mudamu sebelum masa tuamu, 
Masa sihatmu sebelum masa sakitmu, 
Masa kayamu sebelum masa miskinmu, 
Masa lapangmu sebelum masa sibukmu dan 
Masa hidupmu sebelum masa matimu" 
(Riwayat Al-Hakim & Al-Baihaqi)

Daripada sabda Rasullullah di atas, ramai antara kita suka pandang remeh kan? Tapi, kalau kita teliti tiap bait ayat tu, kita pasti akan betul2 tersedar akan kebenarannya ....


Jom kita sama2 perubahan yang baik dalam kehidupan kita sebelum segala2nya jadi terlambat ...




W'salam...

Adiosss...

4 comments:

azwa amani said...

betul tu..perbaiki diri dari hari ke sehari..jangan pernah merasa diri sudah terlalu baik,..

AdiaLuze said...

azwa amani : Betul,betul,betul ... ;)

ardinihumaira said...

InsyaAllah
;)

AdiaLuze said...

ardinihumaira : Insyallah jugak ;)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu