Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 13, 2011

Syukur, Syukur, Syukur الحمد لله

Assalammualaikum...

Alhamdulillah ... Hari ni Insyallah akan cukuplah puasa nazar aku untuk hari ketiga .. Puasa sebagai tanda kesyukuran aku pada Tuhan di atas setiap pemberianNYA untuk insan yang banyak berdosa seperti aku ini .. Alhamdulillah ..


Korang plak macamana ? Selain dari mengucapkan syukur, apa yang korang buat untuk mengekspresikan rasa syukur korang tu ? Tak kisahlah kan .. Asalkan ianya tidak mendatangkan mudarat kepada diri sendiri dan orang lain dan biarlah ianya ikhlas lillahitaala  ...


Bercakap pasal syukur ni, aku nak kongsikan satu lirik lagu yang rasanya dah semankin jarang kita dengar .. Jom nyanyi sama2 !!




Ucaplah Alhamdulillah syukur kita kepada Allah
Ucaplah Alhamdulillah syukur kita kepada Allah
Shalawat ke atas nabi, Muhammad ya Rasulallah
Shalawat ke atas nabi, ya Rasulallah

Tanda syukur itulah taat
Setiap tempat setiap waktu
Syukur itu dapat dilihat
Pada sikap dan tingkah laku

Marilah bersama kita bersyukur
Kepada Allah kita bersyukur

Syukur itu sifat mulia
Hindar dari tamak dan loba
Rasa cukup apa yang ada
Hati tenang hidup sejahtera

Mari amalkan rasa bersyukur
Hidup bahagia, aman dan makmur

Syukur, syukur, syukur ya Allah
Syukur alhamdulillah

Syukur itu banyak caranya
Taat beribadah tekun berusaha
Saling membantu berkasih sayang
Murah senyuman tulus sedekah

Marilah kita beramal bersama
Rasa bersyukur kita suguhkan


P/S : Setiap benda yang terjadi ke atas kita, bila kita redha dan sentiasa mensyukurinya, Insyallah Allah akan sentiasa bersama dengan kita (。◕‿◕。)


W'salam...

Adiosss...

8 comments:

lina said...

salam aida - sgt setuju :)

AdiaLuze said...

lina : ^_^

wahida said...

alhamdulillah...bersyukur lah sentiasa dgn apa yg kita nikmati...

HazIQAH iKkI hAZiq said...

akak setuju..betul2..

syukur..apa kita wat kene bersyukur..sebab kita peminjam sementara je..kepada semua kebahagian dunia...

Fyqa said...

syukurlah kak.

:))

AdiaLuze said...

wahida : ALHAMDULILLAH ;)

AdiaLuze said...

HazIQAH iKkI hAZiq : Betul tu dik .. Tapi manusia ni slalu suka lupa diri .. Ngeee

AdiaLuze said...

Fyqa : Tgh blaja untuk lebih2 bersyukur la ni .. Hehe

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu