Iklan

PESANAN PENAJA ^-^

A little note for all my readers...Semua foto2 dalam blog aku ni, kalau xde tag 'adialuvluze.blogspot.com' @ 'adialuvezul.blogspot.com' @ 'adialuze4eva.blogspot.com' tu biasa nye courtesy of google (Thanks google!!)...Kalau ada tag tu, harap uols tak men 'copy paste ' tanpa kebenaran ye...That's all for now!! Thanks for reading my Blog!!! ENJOY yaaaa....

Happily Married

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, April 7, 2011

Susah Ke Kita Ni ???

Assalammualaikum...


Ada sapa2 tak tengok rancangan Bersamamu malam tadi ? Oleh kerana aku tengok sinopsis  iklan lepas Buletin Utama pun dah teresak2 menangis, makanya aku takdela tengok rancangan penuh tersebut ...




Apa yang membuatkan aku sangat2 sedey tu bila tengok wajah seorang budak lelaki yang terlantar di atas katil dengan perut yang membusung besar 2-3x ganda dari biasa ... Kesiiiiiiaaaaaannn sangat .. Dah la dia macam tu, bapanya pulak mengalami sakit kulit yang menyebabkan beliau disisihkan oleh sesetengah masyarakat sekitar yang kurang rasa belas ihsan ...


Baru tadi, kawan satu opis ngan aku cakap yang dia tengok rancangan tu dan menurut dia, budak yang dipanggil 'Ayang' dikalangan ahli keluarga itu telah menghembuskan nafas yang terakhir pada 25 Mac yang lalu ... T___T ... 


Al - Fatihah buat roh arwah .. Semoga dia ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman ... Amiiinnnn ...


Bila tengok je penderitaan2 segelintir masyarakat kat Malaysia ni, membuatkan aku benar2 bersyukur dengan apa sahaja kurniaan Tuhan untuk aku selama ini .. ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH ... Syukur, syukur, syukur Ya Allah ...


Takmau la cakap banyak .. Aku nak kongsikan satu lirik lagu ngan korang semua ... Kalau tau, meh la nyanyi sesama ...


Wajah - Jaclyn Victor 



Berbumbungkan angkasa kelabu
Lantainya bumi retak seribu
Setiap langkah perjalananmu beronak berliku
Betapa berat mata memandang
Berat lagi menggalas bebannya
Belum sempat menitis ke pipi
Tangisan kering sendiri

Berkali tersungkur
Pandanganmu kabur
Namun azam meneruskan hidup tak pernah
luntur
Engkaulah perwira di medan derita
Merentasi ranjau kehidupan dengan harapan

Luahan rasa derita jiwa
Pada wajah tiada rahsia
Menunggu malang berganti tuah
Usah kau berputus asa


P/S : Bila kita sedih dengan takdir hidup yang menimpa diri, cuba kita kenang2kan nasib mereka yang sentiasa menahan sakit yang tak terperi ... =___='


W'salam...

Adiosss...

10 comments:

yayalya said...

sy pon bersyukur dgn kehidupan sy yg dikurniakan Allah..

gadisBunga said...

salam...saya menangis masa tgk ayang menghembuskan nafas terakhir semalam..sedih sgt~

AdiaLuze said...

yayalya : Alhamdulillah ...

AdiaLuze said...

gadisBunga : Tu yang tak sampai ati nak nengok tu .. Sedey sesangat ...

Myra Jay said...

Semoga roh arwah tenang di sana..

Betul, kita kena bersyukur dengan nikmat yg kita kecapi sekarang..

mama shifa said...

mama shifa langsung tak sanggup tgk
bersyukurla dgn apa yg kita ada
alhamdullillah

HazIQAH iKkI hAZiq said...

Betullah even tk tgk tapi tajuk entry susah ke kita nie menarik sy nak baca..

Betul..Kadang2 ada manusia sering mengeluh susahnye walhal ada org lagi susah dr kita...kita sering terlupa..bila kita susah ada lagi yg susah

sy bersyukur..Alhamdulillah...Saya hidup dalam keadaan sederhana..Tapi cukup makan cukup pakaian cukup tidur

mak saya selalu ckp Kalau betullah takde duit sgt..cukup sekadar 20 sen...sedekahlah pada org mememerlukan..sekurg2nya kta telah membantu...

sy tkleh tgk bersama mu tkut nangis teruk2 huhu..sedih sgt2...

AdiaLuze said...

Myra Jay : Aminnn ... Kadang2 kita ni lupa nak bersyukur kan sis ;)

AdiaLuze said...

mama shifa : Alhamdulillah .. sy pun tgk gazet je .. Nak tgk semua tak sanggup ..

AdiaLuze said...

HazIQAH iKkI hAZiq : Betuuuuuuullll ... Setuju dgn semua kenyataan awak 101% ;)

KLIK KAT SINI UNTUK JOIN SATU BENDA BEST PUNYE ^_^

Tengok Iklan Dulu